kuuba
Cuba Tour (6)
Cuba Tour (2)
Cuba Tour (3)
Cuba Tour (4)
Cuba Tour (5)
Cuba Tour (1)

Kuuba

Vallankumousromantiikkaa ja tarttuvia rytmejä

Karibianmeren suurin saari Kuuba on tunnettu aurinkorannoistaan, rommista ja sikareista, omintakeisesta musiikista sekä ikonisista vallankumoushahmoistaan. Näiden lisäksi Kuuba on lukuisine maailmanperintökohteineen myös historian ja koskemattoman luonnon aarreaitta. Havannan vanhankaupungin ja rantakohde Varaderon lisäksi Kuuba on paljon muutakin: Trinidadin siirtomaa-aikainen arkkitehtuuri tai Vinalesin laakson upeat karstimaisemat eivät jätä ketään kylmäksi.

Matkailu Kuubassa on nopeassa kasvussa maan talouden avautuessa. Suuressa osassa saarivaltiosta voi silti edelleen helposti eläytyä aikaan vuoden 1959 Kuuban vallankumouksen jälkimainingeissa. Kuuban aktiivimatkamme tutustuttavat aitoon Kuubaan Karibianmeren rannikon all inclusive -rantakohteiden ulkopuolella, pyöräillen tai patikoiden. Majoitumme Kuuban matkoillamme pienemmissä hotelleissa ja paikallisten perheiden omistamissa casas particulares -majoituspaikoissa.

Aktiivimatka Kuubassa voi sisältää pyöräilyä saaren rauhallisilla teillä, luontoretkiä Kuuban lukuisissa kansallispuistoissa, kalastusta Zapatan niemimaan kosteikoilla, sukellusta Karibianmeren kirkkaissa vesissä, patikointia kuvauksellisessa Vinalesin laaksossa, tai vaellusta viidakkoisilla Sierra Maestran vuorilla, Kuuban vallankumouksellisten jalanjäljillä.

Kuuban turistikortit saa ryhmämatkoille kauttamme. Huomaathan, että majoituskapasiteetti Kuuban kohteissamme on pieni ja täyttyy yleensä useita kuukausia ennen matka-ajankohtaa. Varaathan siis Kuuban matkasi hyvissä ajoin!

Tietoa maasta:

Kuuban viisumina toimii turistikortti, joka esitetään maahantuloviranomaisille maahan saapuessa ja maasta poistuttaessa. Kortin ryhmämatkoillemme osallistujat saavat kauttamme. Säilytä kortti koko matkasi ajan. Passisi on oltava Kuuban matkalle voimassa vähintään 3 kk matkan alkamisen jälkeen. 

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa Kuuban matkan aikana. Kaikille Kuubaan matkustaville suositellaan hepatiitti A – rokotusta. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Matkavakuutus on kaikille Kuubaan matkustaville pakollinen. Vakuutustodistusta saatetaan kysyä maahan saavuttaessa. Tarvitset Kuuban matkalle vakuutuksen, joka kattaa sairastapauksien hoitokulut. Suosittelemme myös tarkistamaan vakuutuksesi peruutusturvan kattavuuden.

Kuuban virallinen kieli on espanja. Englantia puhutaan vähemmän, lähinnä hotelleissa ja suosituimmissa matkailukohteissa. Jo muutaman espanjankielisen fraasin opettelu ennen matkaa auttaa päivittäisessä kanssakäymisessä. Suosittelemme ottamaan Kuuban matkalle mukaan espanjan sanakirjan. 

Kuuban virallinen rahayksikkö on Kuuban peso (CUP). Euroja voi vaihtaa pesoihin maahan saavuttaessa, hotelleissa ja rahanvaihtopisteissä eri puolilla maata. Pankkiautomaatteja Kuubassa on vain lentokentillä ja suurimmissa kaupungeissa, ja luottokortit käyvät maksuvälineinä vain harvoissa kaupoissa ja ravintoloissa, joten ota mukaasi riittävästi käteistä.

Kuuban ilmasto on subtrooppinen ja lämmin ympäri vuoden. Talvikuukaudet ovat jonkin verran viileämpiä kuin kesäaika. Kuiva kausi ja paras aika matkustaa Kuubaan on marraskuusta huhtikuuhun. Sadekaudella touko-lokakuussa saadaan ajoittaisia rankkojakin sateita. Hirmumyrskyjä esiintyy Kuubassa ajoittain hurrikaanikaudella kesä-marraskuun aikana.

Aikavyöhyke Kuubassa on GMT-5 (Suomessa GMT+2).

Puheluiden maatunnus Kuubassa on +53.

Tippikulttuuri on tyypillistä Kuubassa. Tulee kuitenkin muistaa että juomarahan antaminen on aina vapaaehtoista. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskun loppusummasta. Myös hotellisiivoojille, paikallisoppaille ja autonkuljettajille on kohteliasta jättää tippiä.

Räätälöidyt matkat Kuubaan

Chat on WhatsApp