Räätälöity matka - Atlasvuorten vaellus, Marokko

Kulttuuri- ja vaellusmatka Pohjois-Afrikan upeille Atlasvuorille

Vaellus
5
Vuorokautta
1
Majoituksen taso
2
Vaikeusaste

Matkan perustiedot

Aktiivimatka Atlasvuorille ja löytöretki Marokon kauniiseen luontoon sekä paikallisten berberipaimentolaisten kulttuuriin.

Marokon kuningaskunta Afrikan pohjoisrannikolla tarjoaa rantalomien lisäksi myös kiehtovia historiallisia ja kulttuurikohteita sekä lumihuippuisia vuoria ja syviä kanjoneita. Atlasvuorten eristyneissä laaksoissa ihmiset edelleen elävät vanhoja perinteitä noudattaen. Marokon vaellusmatka vie Marrakeshista Atlasvuorten idyllisiin laaksoihin ja jylhille rinteille, jossa pääsemme ihailemaan niin karunkauniita vuoristomaisemia kuin elävää paimentolaiskulttuuriakin.

Matkaohjelma

1. päivä - Marrakesh - Tiziane

Lähtö Marrakeshista varhain aamulla. Matkaamme Marrakeshista etelään, Moulay Brahimin rotkon ja ylänköjen lävitse Atlas-vuorille. Edessämme häämöttävät lähes neljän kilometrin korkeudessa sijaitsevat Pohjois-Afrikan korkeimmat huiput Aglzin ja Aksoual. Siirrymme autokyydistä jalkapatikkaan matkatavararoiden kulkien mukavasti muulien selässä. Teemme muutaman tunnin vaelluksen mäntymetsän ja katajapuiden halki Tiz n`tachateen 2000 metriin. Pysähdymme ihailemaan laakson maisemia ja jatkamme matkaa piknikille. Kaikkina vaelluspäivinä on mukana pakattu retkilounas, joka nautitaan luonnon helmassa. Jatkamme patikointia kohti Assif n áit Oussadeniin ja Tizianen kylään 1750 metriin. (L,I)

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus

Teltta

2. päivä - Tizziane - D'knt

Aamiaisen nautittuamme lähdemme pitkin Assif n'ait Oussaden -laaksoa läpi saksanpähkinälehtojen Tizi n' Taghrhourteniin (1995 m). Saavumme harvinaisille litteille Assaka-lähteille, jossa pysähdymme piknikille. Tämä muutaman tunnin kävelyretki on suhteellisen helppo. Iltapäivän patikointi vie meidät metsän reunoja pitkin alas berberien D`knt -kylään 1870m metriin tai Agouns n Assouliin. (A,L,I)

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus

Teltta

3. päivä - D'knt - Tizi oussem

Aamulla lähdemme kolmen tunnin vaellukselle läpi pähkinäpuiden, maissi-ja ohrapeltojen. Kohtamme lampaita, vuohipaimenia sekä naisia ja lapsia, jotka kantavat raskaita 20 kg oksa- ja yrttikuormia. Laskeudumme pitkin Tizi n' Tagdaltea katajapuiden keskelle ja saavumme piknikille. Virkistäytymisen jälkeen jatkamme matka alas pitkin mutkittelevia polkuja ja saavumme pieneen Joen Assif n'ait Oussaden laaksoon. Täältä patikoimme Tizi Oussemin kylään 1850 metriin. Jatkamme matkaa ylös Tamsultin kesäkylää. (A,L,I)

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus

Teltta

4. päivä - Tizi oussem - Imlil

Teemme retken Azib Tamsoulten vesiputoukselle. Ylitämme Tizi 'n Mzik -solan 2500 metrissä. Jatkamme matkaa Toubkalin Imlil-laaksoon, jossa lounastamme ja yövymme. (A,L,I)

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus

Majatalo

5. päivä - Imlil - Marrakech

Teemme 6-7 tunnin kävelyn halki berberien kylän sekä vuorien halki Jbel Oukaïmeden näköpiirissä reitin kierrellen läpi mahtavien maisemien. Kävelemme Imlilinistä 1740 metristä itään pitkin Tamatertin laaksoa, jonka jälkeen suuntaaamme pohjoiseen Tizi n'Tamatertiin 2,279 metriin. Jatkamme matkaan Imenanen laaksoon, josta suuntaamme muulien polkuja pitkin manteli-, pähkinä- ja omenalehtojen halki berberi-kylän, Ikissin kylän ylös Amssakroulle. Nautimme piknik-lounaan upeiden maisemien avautuessa Jbel Oukaïmedenin, Tizi n'Ou Argin ja Tizi n'Tiratenen huipuille. Palaamme Assif n 'Aït Mizane-laakson halki takaisin Imliin. Seuraavaksi teemme kävelyn muulien polkuja pitkin jyrkänteiden halki Assif n 'Aït Mizanen laaksoon. Seuraavaksi suuntaamme Imliin, josta iltapäivällä paluu Marrakeshiin. (A,L)

Aktiviteetit
vaellus

Lisätiedot

Matkan hintaan sisältyy

 • Majoitukset vaelluksella
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket
 • Muulit matkatavaroiden kuljetusta varten vaelluksella
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla 
 • Englanninkielisen paikallisoppaan palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat

Matkan hinta ei sisällä 

 • Kansainvälisiä lentoja
 • Lentokenttäkuljetuksia
 • Majoitusta Marrakeshissa
 • Suomenkielisen matkanjohtajan palveluita
 • Matkavakuutusta 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia 
 • Henkilökohtaisia kuluja 
 • Toimistokuluja 10 €/ henkilö 

Tietoa maasta: 

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Marokkoon. 

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Marokkoon matkustaville suositellaan lisäksi hepatiitti A -rokotusta. Matkalla emme liiku malaria-alueella. Lisää tietoa rokotuksista ja matkailijan terveyteen liittyvistä asioista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi  

Tarvitset matkalle normaalin matkavakuutuksen. Suosittelemme sellaisen matkavakuutuksen ottamista, jossa on peruutusturva. 

Marokon virallisia kieliä ovat arabia ja berberikieliin kuuluva tamazight. Ranskaa puhutaan maassa yleisesti, englannin kielen osaaminen on harvinaisempaa. Paikallisopas auttaa mielellään ongelmatilanteissa.   

Marokon rahayksikkö on dirham (MAD). Rahaa voi vaihtaa maahan saavuttaessa tai nostaa pankkiautomaatista yleisimmillä luottokorteilla. Luottokortilla maksaminen on Marokossa harvinaista, joten varaa mukaan käteistä matkaohjelmaan kuulumattomia aterioita, ruokajuomia, juomarahoja ja ostoksia varten.

Ilmasto Marokossa vaihtelee Välimeren ja Atlantin rannikoiden lauhkeasta vuoristoalueiden vaihtelevaan säähän ja Saharan autiomaan kuumuuteen. Kesät Marokon sisämaassa ovat kuumia ja kuivia, talvet taas ovat melko viileitä, ja myös yöpakkasia esiintyy ajoittain. Atlasvuorten korkeimmat huiput ovat lumen peittämiä alkukesään saakka. Sään puolesta paras aika vierailla Marokon sisämaassa ovat kevät ja syksy.

Tippikulttuuri on tyypillistä Marokossa. Ravintolassa tulisi tarjoilijoille jättää 10-15 % laskun loppusummasta. Oppaiden ja autonkuljettajan tippeihin on kohteliasta varata n. 5e/hlö/pvä.