p-korea kuvia
north korea tour (5)
north korea tour (1)
north korea tour (6)
north korea tour (3)
north korea tour (2)

Pohjois-Korea

Taatusti erilainen matkakohde

Lähde kanssamme tutustumaan eristyneeseen ja kiehtovaan Pohjois-Koreaan. Itä-Aasiassa, Korean niemimaan pohjoisosassa sijaitseva Korean demokraattinen kansantasavalta eli tuttavallisemmin Pohjois-Korea on täysin ainutlaatuinen kulttuurikohde, joka on itse asiassa mainettaan huomattavasti miellyttävämpi, erittäin turvallinen ja ruuhkaton matkailumaa. 

Perinteinen korealainen ruokakulttuuri, monipuolinen historia, museot ja monumentit ovat Pohjois-Korean matkailun parasta antia, mutta kiertomatkoillamme näet myös kaunista maaseutua ja paikallista elämää. Matkoillamme Pohjois-Koreassa tutustut esimerkiksi pääkaupunki Pjongjangin nähtävyyksiin, sotahistoriaan, museoihin, sekä Korean vanhaan pääkaupunkiin Kaesongiin, sekä Koreoiden väliseen demilitarisoituun vyöhykkeeseen

Mandala Travel anoo Pohjois-Korean viisumit ryhmien puolesta. Pohjois-Korean matkoilla on muistettava noudattaa maan tarkkoja etikettejä, kunnioittaen sen kulttuuria ja hallintoa. Valokuvaamisessa on oltava hienotunteinen, poliittisista aiheista on parempi olla keskustelematta lainkaan ja mm. suurten johtajien monumenteilla on tapana laskea seppeleitä, myös matkailijoiden kumartaessa monumenteille. Etiketin mukaan maan hallinnosta ja sen politiikasta ei tule puhua negatiiviseen sävyyn eikä maasta saa ottaa valokuvia, jotka saattaisivat antaa kohteesta huonon kuvan. Paikallisen oppaan ohjeita tulee aina noudattaa. Ohjeistamme matkoillemme lähtijöitä aiheesta tarkemmin ennen matkaa.

Tietoa maasta:

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa Pohjois-Korean matkan aikana. Hepatiitti A- ja B-rokotukset on hyvä olla myös kunnossa. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Pohjois-Korean rahayksikkö on won (KPW). Pohjois-Koreassa matkailijat käyttävät pääasiassa euroja sekä Kiinan yuaneja. Maalla on oman valuutan lisäksi erillinen turistivaluutta. Pankki- ja luottokorttisi eivät toimi Pohjois-Koreassa, joten ota matkalle mukaan käteistä. 

Pohjois-Korean virallinen kieli on korea. Englantia ei maassa juuri puhuta. Paikallisoppaat kuitenkin puhuvat hyvää englantia ja auttavat kieliongelmissa.

Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskun loppusummasta. Voit varata matkalle käteistä myös paikallisoppaiden tippeihin.

Aikavyöhyke Pohjois-Koreassa on GMT+9 (Suomessa GMT+2).

Puheluiden maatunnus Pohjois-Koreassa on +850.

Ilmasto Pohjois-Koreassa on mantereinen. Kesät ovat lyhyitä, lämpimiä ja melko sateisia ja talvet pitkiä ja kylmiä. Paras aika vierailla Pohjois-Koreassa on keväällä tai syksyllä, jolloin sää on melko lämmin ja useimmiten kirkas.

Ryhmämatkat Pohjois-Koreaan

HUOM: Pohjois-Korea on toistaiseksi suljettu kansainväliseltä matkailulta.

Chat on WhatsApp