Albanian Balkanin matka kiertomatka patikointi 1
Albania tour (4)
Albania tour (5)
Albania tour (1)
Albania tour (2)
Albania tour (3)

Albania

Balkanin kiehtovaa historiaa, vuoria ja rantoja

Albanian matkailu on vahvassa nousussa, eikä syyttä. Tämä Balkanin alueen helmi tarjoaa upeat ja edulliset puitteet monipuoliseen lomailuun. Mandala Travel järjestää opastettuja aktiivimatkoja ja kiertomatkoja Albaniaan, sekä räätälöityjä Albanian matkapaketteja yksilöllisiin tarpeisiin. Matkakohteitamme Albaniassa ovat niin historialliset kaupungit Gjirokaster ja Berat, Butrintin rauniokaupunki, rantakohteet Ksamil ja Saranda, luontokohteet kuten Llogaran kansallispuisto, kuin myös trendikäs ja edullinen Balkanin kaupunkikohde Tirana.

Albania sijaitsee Välimerellä ja jakaa rajan Kreikan, Pohjois-Makedonian, Kosovon ja Montenegron kanssa. Albania on yksi Euroopan aurinkoisimmista ja edullisimmista matkakohteista. Albaniassa voit nauttia lähes koskemattomista Adrianmeren rannoista, vaelluksesta upeissa vuoristomaisemissa, erinomaisesta ruoasta ja juomasta, mielenkiintoisesta historiasta sekä rikkaasta kulttuuriperinteestä.  Muinoin Illyriana tunnettu Albania on ollut kautta aikojen eri kulttuureiden kohtaamispaikka ja osa kreikkalaisten, roomalaisten, venetsialaisten sekä ottomaanien valtakuntia, ja onpa 1900-luvun eristynyt kommunistihallintokin jättänyt maahan omat jälkensä.

Tietoa maasta: 

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Albaniaan. Voimassa oleva passi tarvitaan mukaan Albanian matkalle. 

Albanian virallinen kieli on albania. Myös italiaa, englantia ja kreikkaa osataan jonkin verran. 

Albanian rahayksikkö on lek (ALL). Paikallista valuuttaa voi vaihtaa tai nostaa paikan päältä kaupunkien pankkiautomaateista yleisimmillä luottokorteilla. Myös eurot kelpaavat paikoin maksuvälineenä. 

Aikavyöhyke Albaniassa on GMT+1 (Suomessa GMT+2).

Puheluiden maatunnus Albaniaan on +355.

Ilmasto Albaniassa on rannikkoalueilla tyypillisen välimerellinen kuivahkoine, lämpimine kesineen ja lauhkeine, kosteampine talvineen. Sää sisämaassa ja vuoristoalueilla on usein rannikkoa viileämpi ja arvaamattomampi. Kevät ja syksy ovat sään puolesta parasta aikaa patikoida Albaniassa. Kesäkuukausina Albania on erinomainen rantalomakohde.

Lue lisää: kumppaneidemme Albanian matkaopas

Chat on WhatsApp