bansko

Bulgaria

Balkanin kauniita vuoristomaisemia ja maailmanperintökohteita

Bulgaria on monipuolisempi matkakohde kuin kenties luulit. Kreikan pohjoinen naapuri Bulgaria tunnetaan meillä lähinnä edullisena rantakohteena, mutta tämä kaakkoisen Euroopan Balkanin alueen maa on itse asiassa paljon muutakin; Bulgariassa on Mustanmeren rannikon turistikohteiden lisäksi mahtavia vuoristomaisemia, upeita kansallispuistoja ja historiaa pursuavia kaupunkikohteita.

Aktiivimatkalla Bulgariassa voi esimerkiksi patikoida, vaeltaa, pyöräillä, lasketella tai nousta Balkanin niemimaan korkeimmille vuorille. Järjestämme räätälöidyt matkat Bulgariaan tilausryhmille omassa, yksityisessä ryhmässä ja toivomallanne ohjelmalla - kysy lisää toimistoltamme: info(ät)mandalatravel.fi

Tietoa maasta:

Bulgaria on EU-maa, mutta ei kuulu Schengen- eikä euroalueeseen. Voimassa oleva passi tarvitaan mukaan Bulgarian matkalle.

Tarvitset Bulgarian matkalle normaalin matkavakuutuksen. Suosittelemme sellaisen matkavakuutuksen ottamista, jossa on peruutusturva.

Bulgarian virallinen kieli on bulgaria, jota kirjoitetaan kyrillisillä aakkosilla. Myös venäjää, englantia ja saksaa osataan jonkin verran. 

Bulgarian rahayksikkö on leva (BGN). Paikallista valuuttaa voi vaihtaa tai nostaa paikan päältä pankkiautomaateista yleisimmillä luottokorteilla. Hintataso Bulgariassa on Suomeen verrattuna huomattavan edullinen.

Aikavyöhyke Bulgariassa on GMT+2 (eli sama kuin Suomessa).

Puheluiden maatunnus Bulgariaan on +359.

Ilmasto Bulgariassa vaihtelee Mustanmeren rannikkoalueiden välimerellisestä vuoristoalueiden mantereiseen. Kesät ovat kuivahkoja ja lämpimiä, talvet taas kosteampia ja vuoristossa lumisia. Sää sisämaassa ja vuoristoalueilla on usein rannikkoa viileämpi ja arvaamattomampi. Bulgarian vuoristoalueet ovat lumettomia yleensä kesä-heinäkuusta syyskuun loppuun asti. Sään puolesta paras aika patikoida Bulgarian vuorilla on keskikesästä syyskuun lopulle. 

Matkat Bulgariaan

Chat on WhatsApp