AdobeStock 125041778
Spain tour (4)
Spain tour (2)
Spain tour (5)
Spain tour (3)
Spain tour (1)

Espanja

Aktiivimatkailijan paratiisi Euroopassa

Matkat Espanjaan voivat yllättää kokeneemmankin matkailijan positiivisesti! Espanja tunnetaan meillä aurinkolomakohteena, mutta tämä Euroopan vuoristoisin maa tarjoaa myös laajan kirjon mahdollisuuksia aktiivilomailuun erinomaisin ja edullisin palveluin. Pyreneiden ja Sierra Nevadan mahtavat vuoristot sekä Pohjois-Espanjan vehreät Galicia, Asturias ja Cantabria ovat täynnä upeita patikointi- ja vaellusreittejä, kun taas Katalonian alue tunnetaan pyöräilyharrastajan mekkana. Sora- ja maantiepyöräily Espanjan Kataloniassa ovat maailmanluokkaa, ja Kataloniassa asuu ja harjoitteleekin säännöllisesti maailman pyöräilijöiden parhaimmistoa.

Mandala Travelin Espanjan matkat ovat aktiivimatkoja, jotka keskittyvät patikointiin Pyreneillä ja Espanjan muilla upeilla vuoristoalueilla, sekä pyöräilyyn Katalonian kuuluisissa pyöräilymaastoissa, maan maailmankuuluja kulinaarisia ja kulttuurielämyksiä unohtamatta.

Tietoa maasta: 

Espanja kuuluu Euroopan Unioniin, euroalueeseen ja Schengen-alueeseen.

Tarvitset Espanjan matkalle normaalin matkavakuutuksen. Suosittelemme sellaisen matkavakuutuksen ottamista, jossa on peruutusturva. 

Espanjan virallinen kieli on espanja. Lisäksi katalaanin, baskin, gallegon ja oksitaanin kielillä on alueellinen asema. Myös ranskaa puhutaan yleisesti, englannin kielen osaaminen on Espanjassa hieman harvinaisempaa. 

Espanjan rahayksikkö on euro (€). Käteistä rahaa voi nostaa myös paikan päältä pankkiautomaateista yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla. Kortilla maksaminen ei ole Espanjassa erityisen yleistä.

Aikavyöhyke Espanjan mantereella on GMT+1 ja Kanarian saarilla GMT0 (Suomessa GMT+2).

Puheluiden maatunnus Espanjassa on +34.

Ilmasto Espanjassa vaihtele Välimeren rannikon ja Kanariansaarten lämpimästä ns. välimerenilmastosta sisämaan kuivaan, pohjoisrannikon kosteaan ja vuoristoalueiden viileään. Pyreneillä ja muilla Espanjan korkeilla vuoristoalueilla vallitsee mantereinen vuoristoilmasto: talvet ovat viileitä ja lumisia, kun taas kesät ovat hyvin lämpimiä. Parasta aika patikoida Pyreneillä ovat loppukevät ja alkusyksy.

Espanjan pyöräilymatkat ja patikointimatkat

Chat on WhatsApp