south africa
south africa tour (5)
south africa tour (3)
south africa tour (2)
south africa tour (1)
south africa tour (4)

Etelä-Afrikka

Upeat matkakohteet ja laadukkaat palvelut

Etelä-Afrikan monipuoliset maisemat soveltuvat niin villieläinsafareihin, patikointiin kuin viininmaisteluunkin. Tämä Afrikan kehittyinein maa tarjoaa tekemistä jokaiseen makuun. "Sateenkaarivaltion" kuuluisimpiin nähtävyyksiin kuuluvat Kapkaupunki Pöytävuorineen, Hyväntoivonniemi, valtava Krugerin kansallispuisto ja lukuisat muut safarikohteet, Stellenboschin viinialue, maisemallinen rannikkoreitti Garden Route, sekä maailman kolmanneksi syvin Blyde-joen kanjoni. 

Etelä-Afrikan kiertomatkaohjelmamme tarjoavat safariajeluja maan kauneimmissa luontokohteissa, patikointiretkiä vaikuttavissa maisemissa, sekä tutustumista maan kaupunkikohteisiin nähtävyyksineen. Järjestämme pienryhmä- ja räätälöityjä matkoja Etelä-Afrikkaan ja sen naapurimaihin omassa, yksityisessä ryhmässänne. Kysy lisää toimistoltamme: info@mandalatravel.fi

Tietoa maasta:

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Etelä-Afrikkaan alle 3 kk kestävälle matkalle. Passin tulee olla voimassa vähintään 30 päivää matkan päättymisen jälkeen ja siinä tulee olla kaksi tyhjää sivua viranomaisten merkintöjä varten.

Etelä-Afrikkaan matkustaville suositellaan hepatiitti A- ja B- rokotteita sekä jäykkäkouristusrokotteen voimassaolon tarkistusta. Malariaa esiintyy ajoittain maan koillisosassa, mukaanlukien Krugerin kansallispuisto. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi  

Etelä-Afrikan 11 virallista kieltä ovat afrikaans, englanti, ndebele, pohjois-sotho, sotho, swazi, tswana, tsonga, venda, xhosa ja zulu. Zulu, xhosa ja afrikaans ovat puhutuimpia kieliä, englantia puhutaan maassa yleisesti.

Etelä-Afrikan rahayksikkö on rand (ZAR). Randeja voi vaihtaa joko Suomessa ennen matkaan lähtöä tai maahan saavuttaessa. Pankkiautomaatteja on maassa runsaasti myös suurten kaupunkien ulkopuolella, ja niistä voi nostaa käteistä luottokorteilla. Luottokortit käyvät myös maksuvälineinä monin paikoin. Suuria määriä käteistä rahaa ei kannata pitää mukanaan kaupungilla.

Aikavyöhyke Etelä-Afrikassa on GMT+2 (eli sama kuin Suomessa).

Puheluiden maatunnus Etelä-Afrikkaan on +27.

Eteläisellä pallonpuoliskolla sijaitsevan Etelä-Afrikan ilmasto vaihtelee alueittain, mutta on pääosin lauhkea. Vuodenajat ovat vastakkaiset Eurooppaan nähden: Etelä-Afrikan talvi on kesä-heinäkuussa, jolloin lämpötila voi öisin laskea miinuksen puolelle useissa osissa maata. Päiväsaikaan lämpötilat ovat paikallisella talvikaudellakin pääosin lämpimiä. Maan kaakkoisrannikko on trooppista seutua, jossa lämpötilat ovat korkeat ympäri vuoden, ja sadetta saadaan harvoin. Sadekausi sisämaassa on Suomen talviaikaan, marras-huhtikuussa.

Tippikulttuuri on tyypillistä Etelä-Afrikassa. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää n.10 % laskun loppusummasta. Etelä-Afrikan kiertomatkoilla ja safareilla on tapana jättää tippiä myös paikallisoppaille ja kuljettajille. 

Chat on WhatsApp