9
Jordan tour (1)
Jordan tour (2)
Jordan tour (4)
Jordan tour (5)
Jordan tour (6)
Jordan tour (3)

Jordania

Lähi-Idän vieraanvarainen kuningaskunta

Kiehtova Jordania on Lähi-Itää parhaimmillaan. Pienikokoinen ja turvallinen arabimaa omaa monipuoliset kulttuuri-ja luontokohteet. Jordaniassa voit esimerkiksi käyskennellä Petran muinaisessa rauniokaupungissa, kokea Wadi Rumin kuvauksellisen, punaisen autiomaan ja tähtitaivaan aavikkosafarilla, sukeltaa tai snorklata Punaisenmeren koralliriutoilla Akabassa, kellua Kuolleenmeren huippusuolaisessa vedessä tai patikoida Danan kansallispuiston vuoristomaisemissa.

Matkailu Jordaniassa on helppoa ja monet paikalliset puhuvat englantia. Toisaalta Jordanian kuningaskunta on myös pitänyt kiinni perinteistään ja siellä voit edelleen tutustua aitoon beduiinikulttuuriin. Jordanian lukuisat historialliset nähtävyydet sisältävät niin ikivanhoja raunioita kuten muinaisten nabatealaisten rakentama Petra, kuin roomalaisajan amfiteattereita, vanhoja luostareita ja ristiretkeläisten linnoja.

Opastettujen Jordanian kiertomatkojen lisäksi järjestämme myös räätälöityjä matkoja Jordaniaan omassa yksityisessä ryhmässäsi. Kysy lisää toimistoltamme!

Tietoa maasta: 

Jordaniaan tarvitaan viisumi, jonka ryhmämatkoillemme osallistujat saavat kauttamme. Vaihtoehtoisesti viisumin voi ostaa lentokentältä maahan saavuttaessa. Jordanian kertaviisumi maksaa tällä hetkellä 40JOD (= n. 54€).

Jordanian virallinen kieli on arabia. Englantia osataan maassa melko yleisesti, ja esimerkiksi kyltitys on yleensä myös englannin kielellä.

Jordanian rahayksikkö on Jordanian dinaari (JOD). Dinaareja voi vaihtaa ennen matkaa Forexin kautta, nostaa automaatista luottokortilla tai vaihtaa lentokentällä viisumimaksua varten. Euron vaihtokurssi on parempi lentokentän ulkopuolella. Myös US-dollarit käyvät paikoin maksuvälineinä matkailijoiden suosimissa hotelleissa, kaupoissa ja ravintoloissa.

Aikavyöhyke Jordaniassa on GMT+3 (Suomessa GMT+2).

Ilmasto Jordaniassa on pääosin kuiva aavikkoilmasto. Maan länsiosassa saadaan jonkin verran sateita talvikaudella, jolloin myös päivälämpötilat laskevat paikoin alle 20 C-asteen, ja öisin voi olla hyvinkin viileää. Kesät ovat koko maassa rutikuivia ja kuumia lokakuulle saakka.

Ryhmämatkat Jordaniaan

Räätälöidyt matkat Jordaniaan

Chat on WhatsApp