Räätälöity matka - Mount Kenya 4985m -vaellus & safari

Räätälöity matka - Mount Kenya 4985m -vaellus & safari

Hieno vaellus Mount Kenyan huipulle ja safari Keniassa

Ryhmämatka Räätälöity matka (ei sisällä lentoja)
Räätälöity
9
Vuorokautta
1
Majoituksen taso
3
Vaikeusaste

Matkan perustiedot

Päiväntasaajan alla Afrikan auringossa kimaltaa kaksi jalokiveä: Mount Kenyan lumihuippuinen vuori ja Nakurujärven kansallispuisto. Tämän räätälöidyn Kenian vaellusmatkan aikana nousemme Afrikan kauneimmaksi kutsutulle ja maanosan toiseksi korkeimmalle vuorelle, Mt. Kenyalle. Mount Kenyan kansallispuisto on UNESCOn maailmanperintökohde. Vaelluksen jälkeen teemme kahden päivän safarin Nakurujärven kansallispuistossa ja Naivasha-järvellä ennen paluuta Nairobin kautta kotimaahan.

PYYDÄ MEILTÄ TARJOUS MATKASTA OMASSA YKSITYISESSÄ RYHMÄSSÄ: INFO@MANDALATRAVEL.FI

Matkaohjelma

1. päivä - NAIROBI

Saapuminen Nairobiin ja kuljetus hotellille yöpymään.

HUOM: Hotellimajoitus kansainvälisen tavan mukaisesti alkaen klo 14:00. Mikäli lentosi saapuu aamuyöllä, valitse matkaa varatessasi saapumispäiväksi saapumista edellinen vuorokausi.

2. päivä - NAIROBI - MOUNT KENYA, CHOGORIA

Lähdemme aamiaisen jälkeen kohti Mount Kenyan kansallispuistoa. Lounas matkan varrella. Ajamme ananas- ja kahviplantaasien sekä paikallisten kylien halki vuoren kupeeseen, jossa vaihdamme maastoajoneuvoihin ja jatkamme halki jylhän viidakon. Saavumme iltapäivällä Chogorian reitin alkuun kansallispuiston portille. Yövymme Meru Bandasin retkeilymajoissa (3000 m). (A,L,I)

3. päivä - ELLIS-JÄRVI

Nousemme halki kauniin metsän ylös kanervanummivyöhykkeelle, jossa esiintyy useita vain Keniavuorella kasvavia kasvilajeja. Saavumme Ellis-järvelle (3500 m), jossa majoitumme telttoihin. Teemme iltapäivällä lenkin läheiselle Mugi-kukkulalle totutellaksemme ohueen ilmaan. (A,L,I)

4. päivä - MICHAELSON-JÄRVI

Aamiaisen jälkeen nousemme kivikkoista ja karua maastoa pitkin kohti Keniavuoren reunamia ja Nithin rotkoa (4000 m), josta avautuvat huimat näkymät myös Vivienvesiputouksille. Vaellamme Mintos Hutille ja laskeudumme kuvankauniille Michaelson-järvelle leiriytymään. (A,L,I)

5. päivä - SIMBA TARN

Nousemme paikoittain jyrkkää reittiä ylös Simba Tarniin, Point Lenanan huipun juurelle. Upeat näköalat Mt. Kenyan korkeimmille Nelion- ja Batian-huipuille. (A,L,I)

6. päivä - POINT LENANA

Lähdemme aamuyöllä otsalamppujen valossa kohti vaelluksen päätavoitetta, Point Lenanan huippua (4985 m), jonne saavumme auringonnousun aikaan. Point Lenanalta on hienot näkymät yli Kenian tasankojen aina Kilimanjarolle asti. Batianin huippu (5199 m) nousee vieressä ja se kainalossa jäätiköt antavat hauskaa kontrastia päiväntasaajan auringossa. Pt. Lenana on usein myös lumen peitossa. Lähdemme laskeutumaan Sirimon-reittiä alas ja majoitumme Old Moseksen majalle (3300 m). (A,L,I)

7. päivä - NAKURUJÄRVI

Aamulla laskeudumme loppumatkan alas kansallispuiston portille ja suuntaamme kohti Nakurujärveä ja matkan safariosuutta. Ajamme tee- ja kahviplantaasien sekä paikallisten kylien halki Nakurujärven kansallispuistoon. Majoitumme ja syömme lounaan ennen kuin teemme ensimmäiset safariajelut yhdessä Kenian kuuluisimmista luonnonpuistoista. Pienellä mutta eläimistöltään rikkaalla Nakurujärven suojelualueella tavataan kirahvien, sarvikuonojen, puhvelien, seeprojen, leopardien ja muiden savannien eläinten lisäksi runsaat määrät vesilintuja, mm. pelikaaneja ja flamingoja. (A,L,I)

8. päivä - NAIVASHAJÄRVI - NAIROBI

Aamiaisen jälkeen jätämme Nakurujärven taaksemme ja lähdemme kohti läheistä Naivashajärveä. Siellä lounastamme ja teemme veneretken järvellä sekä kävelysafarin petoeläimistä vapaalla saarella, jossa voimme ihailla villieläimiä lähituntumalta. Palaamme illaksi Nairobiin, jossa majoitumme. (A)

9. päivä - NAIROBI, PALUU

Kuljetus lentokentälle paluulennoille. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

 

Lisätiedot

Matkan hintaan sisältyy:

 • Lentokenttäkuljetukset 
 • Majoitukset ohjelman mukaan
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset 
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Vaellusluvat ja kansallispuistomaksut
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla 
 • Englantia puhuvan paikallisoppaan palvelut 
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat.

Matkan hinta ei sisällä: 

 • Kansainvälisiä lentoja Keniaan 
 • Suomenkielisen matkanjohtajan palveluita
 • Matkavakuutusta tai viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia, tippejä ja muita henkilökohtaisia kuluja. 

Lisätietoa Keniasta ja Kenian matkoista tästä linkistä. 

Kenian viisumin saa haettua vaivattomasti ennen matkaa Kenian valtion ylläpitämästä internet-palvelusta: http://immigration.ecitizen.go.ke/.  Huomaathan, että passisi on oltava voimassa 6kk Kenian matkan jälkeen.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa Kenian matkan aikana. Lisäksi tarvitset keltakuumerokotuksen. Rokotustodistus tulee ottaa mukaan matkalle. Kaikille Keniaan matkustaville suositellaan hepatiitti-A ja -B rokotusta sekä malarian estolääkitystä. 

Afrikan vaelluksilla ja safareilla on tapana maksaa juomarahaa kuljettajille, oppaille ja kantajille. Vaellusten ja safarien aikana on täysihoito, joten kuluja syntyy matkalla pääosin henkilökohtaisista menoista kuten ruoka- ja alkoholijuomista, tipeistä, pyykinpesusta ja matkamuistoista. 

Chat on WhatsApp