AdobeStock 98634120
kenia safari  (1)
kenia safari  (6)
kenia safari  (10)
kenia safari  (11)
kenia safari  (4)

Kenia

Itäisen Afrikan hienoimmat luontokohteet

Itä-Afrikan savannien villieläimistä ja unohtumattomista safareistaan tunnettu Kenia on luontomatkailijan Afrikan tähti. Kenian safarikohteet kuten Samburun ja Masai Maran luonnonsuojelualueet ja Nakurujärven, Aberdaren, Mount Kenyan ja Tsavon kansallispuistot tarjoavat monipuolisia luontokokemuksia joka lähtöön, Mount Kenyan vuoristovaelluksesta kävelysafareihin ja perinteisempään, niinsanotun Big Fiven (leijona, leopardi, sarvikuono, afrikannorsu ja kafferipuhveli) bongaamiseen.

Itäisessä Afrikassa, Intian valtameren rannalla sijaitseva Kenia avaa vierailijoilleen ainutlaatuisia, erittäin vaihtelevia maisemia ja elämyksiä. Luonto- ja aktiivimatkakohteiden lisäksi Kenialla on paljon muutakin tarjottavaa, mukaanlukien rantakohteet ja heimokulttuurit. Mombasan ympäristön rannat, Intian valtameren lämpimät vedet ja masaiden paimentolaiselämä tulevat tutuiksi Kenian matkoillamme.

Tutustuitpa Keniaan safarilla, pyöräillen tai vuorenrinteillä vaeltaen, matkakokemus on taatusti mieleenpainuva ja joka kerran erilainen. Mandalan Kenian matkoilla voit halutessasi kokea vaikka kaikki kolme matkatapaa yhdellä matkalla. Opastettujen Kenian safari- ja vaellusmatkojen lisäksi teemme myös räätälöityjä matkoja Keniaan ja naapurimaihin Tansaniaan ja Ugandaan omassa yksityisessä tai kansainvälisessä ryhmässä, haluamallanne ohjelmalla. Tutustu esimerkkeihin ja kysy lisää: info(ät)mandalatravel.fi 

Tietoa maasta: 

Kenian viisumin saa haettua vaivattomasti ennen matkaa Kenian valtion ylläpitämästä internet-palvelusta: http://immigration.ecitizen.go.ke/. Viisumi maksaa 51 USD ja se maksetaan haettaessa luottokortilla. Tuloste viisumipuollosta otetaan mukaan matkalle. Huomaathan, että passisi on oltava voimassa 6kk Kenian matkan jälkeen.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa Kenian matkan aikana. Lisäksi tarvitset keltakuumerokotuksen. Rokotustodistus tulee ottaa mukaan matkalle. Kaikille Keniaan matkustaville suositellaan hepatiitti-A ja -B rokotusta sekä malarian estolääkitystä. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Kenian puhutuin kieli on kiswahili. Englanti on maan hallinnon, talouden ja korkeakouluopiskelun kieli. Virallisten kielten englannin ja swahilin lisäksi Keniassa puhutaan lukuisia heimokieliä.

Kenian rahayksikkö on Kenian shillinki (KES). Kenian valuuttaa voi vaihtaa ennen matkaa Suomessa tai saavuttaessa maahan Nairobin lentokentällä. Matkailupalveluissa yleisimmin käytettävä valuutta on US-dollari, joita kannattaa ottaa mukaan matkalle. Eurokin toki noteerataan ja sitä voi vaihtaa rahanvaihtopisteissä ja pankeissa. Yleisimmät luottokortit (Visa, Amex, Diners, Mastercard) käyvät maksuvälineinä suurimmissa hotelleissa ja ravintoloissa, mutta vain harvoissa kaupoissa. Pankkiautomaateista, joita on Kenian suurimmissa kaupungeissa, voi nostaa paikallista rahaa. 

Kenian safareilla on tapana maksaa tippejä kuljettajille ja oppaille. Safarien aikana on täysihoito, joten kuluja syntyy matkalla pääosin henkilökohtaisista menoista kuten ruoka- ja alkoholijuomista, tipeistä, pyykinpesusta ja matkamuistoista. Voit varata Kenian matkalle paikallisoppaiden ja kuljettajien tippeihin noin 5 eur/vrk.

Aikavyöhyke Keniassa on GMT+3 (Suomen GMT+2).

Puheluiden maatunnus Keniaan on +254.

Kenia sijaitsee Itä-Afrikassa päiväntasaajan eteläpuolella, jonka vuoksi siellä vallitsee trooppinen ilmasto. Ilmasto Keniassa vaihtelee rannikon kostean kuumasta ylängön kuivaan ja lauhkeaan. Lämpötilavaihtelut ovat melko pieniä, jonka vuoksi varsinaista kesää ja talvea ei Keniassa ole, mutta kaudet voidaan jakaa lyhyiden ja pitkien sateiden sekä kuivan kauden mukaan. Pitkät sateet (masika) kestävät yleensä maaliskuusta toukokuuhun ja lyhyet sateet (mvuli) kestävät muutamasta viikosta kuukauteen marraskuusta joulukuuhun. Kuiva kausi on paras aika matkustaa Keniaan. Kuiva kausi kestää Keniassa tammikuusta maaliskuun puoliväliin sekä kesäkuusta lokakuun puoliväliin. 

Kenia ryhmämatkat

Chat on WhatsApp