Madagaskarin kiertomatka

Madagaskarin kiertomatka

Luontomatka ainutlaatuisen Madagaskarin saarivaltion vaihteleviin maisemiin

Luonto
13
Vuorokautta
1
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Luontomatka Afrikkaan, ainutlaatuisen Madagaskarin saarivaltion vaihteleviin maisemiin. Madagaskar on upea trooppinen cocktail endeemistä luontoa puoliapinoineen ja kameleontteineen, paikalliskulttuuria sekä monipuolista ja kuvauksellista maisemaa. Matkaamme Itä-Madagaskarin maailmankuulujen kansallispuistojen sademetsistä Isalon vuoriston kanjoneihin ja saaren lounaisrannikon apinanleipäpuumetsiin. 

Kiertomatkamme Madagaskarille vie tämän kiehtovan Afrikan maan hienoimpien maailmanperintökohteiden ihmeellisiin sademetsiin, patikoimaan Keski-Madagaskarin jylhille ylängöille, sekä tietysti nautiskelemaan rauhallisista rannoista ja Intian valtameren turkooseista vesistä. 

Matkaohjelma

1. päivä - LENNOT HELSINKI - ANTANANARIVO

Lennot Suomesta välilaskun kautta Madagaskarin saarelle. Saapuminen perille Madagaskarin pääkaupunkiin Antananarivoon, jota paikalliset kutsuvat lyhenteellä Tana myöhään illalla, kuljetus lentokentältä hotellille.

Hotel Belvedere tai vastaava

2. päivä - ANTANANARIVO - ANTSIRABE

Aamiaisen jälkeen on vuorossa ajomatka pääkaupungista etelään, Madagaskarin saaren keskiosan vehreän maaseudun halki kohti Antsiraben kaupunkia. Matkan aikana pysähdytään lounaalla. Saavumme Antsirabeen iltapäivällä, teemme vierailun paikallisten käsityöläisten työpajaan ja majoitumme paikallisessa majatalossa. (A)

majatalo

3. päivä - ANTSIRABE - RANOMAFANA

Aamulla matka jatkuu Antsirabesta kohti etelää. Ajomatka maailmankuuluun Ranomafanan kansallispuistoon, joka tunnetaan maailmanperintökohteena ja etenkin erilaisten makien suojapaikkana. Pysähdymme matkalla Ambositrassa. Ranomafana on luonnon aarreaitta, jossa viihtyy myös mm. vasta 1980-luvulla löydetty puoliapinalaji kultabokombali, sekä 30 vain tämän puiston alueelta tunnettua lintulajia. Majoitumme kansallispuiston tuntumaan. Illalla lähdemme opastetulle kävelyretkelle hämärän aikaan bongaamaan yöeläimiä kuten ai-ai'ta. (A)

Setam Lodge tai vastaava

Luontoretki

4. päivä - RANOMAFANA - AMBALAVAO

Retkeilemme aamupäivän Ranomafanan kansallispuiston poluilla paikallisoppaan johdolla. Retki alkaa aikaisin aamulla, jotta vältämme keskipäivän kuumimman ajan. Ennen lähtöä eteenpäin vierailemme vielä Ranomafanan torilla ja paikallisilla kuumilla lähteillä. Iltapäivällä ajamme eteenpäin Fianarantsoan kaupungin kautta Betsileo-heimon pääpaikkaan, 2600 meriin merenpinnasta kurottavan Andringitra-vuoriston juurella sijaitsevaan Ambalavaoon, jossa yövymme. (A)

TSIENIMPARIHY LODGE tai vastaava

Luontoretki

5. päivä - AMBALAVAO - ISALO

Tutustuttuamme Ambalavaon pikkukaupunkiin matkamme jatkuu lounaaseen kohti Ranohiran kaupunkia ja Isalon kansallispuistoa. Pysähdymme matkan varrella mm. pienellä paikallisten kyläläisten perustamalla makien suojelualueella Anjassa sekä Bara-heimon keskuspaikassa Ihosyssa. Maasto ja maisemat muuttuvat dramaattisesti kuivemmiksi ajettaessa halki ylätasangon. Isalon alue tunnetaan vaihtelevista vuoristomaisemistaan ja hiekkakivimuodostumistaan. Täällä asustaa myös kuusi puoliapinalajia, mukaan lukien veikeä rengashäntämaki. Majoittuminen Isalon kansallispuiston ja vuoriston reunalla sijaitsevaan hotelliin. (A)

Motel de l’Isalo tai vastaava

6. päivä - ISALON KANSALLISPUISTO

Retkeilemme päivän Isalon kansallispuistossa paikallisoppaan johdolla. Ihastelemme kansallispuiston dramaattisia maisemia, mahdollisuus myös uimiseen. Iltapäivällä vielä aikaa tutustua kaupunkiin tai vain rentoutua majapaikassamme. (A)

Motel de l’Isalo tai vastaava

Luontoretki

7. päivä - ISALO - TULEAR - IFATY

Aamiaisen jälkeen otamme kurssin kohti Madagaskarin lounaisrannikkoa ja Tuléarin rannikkokaupunkia. Tuléarissa vierailemme kasvitieteellisessä puutarhassa ennen jatkoa Mosambikin kanaalin rannikolla sijaitsevalle Ifatyn rannalle, jossa majoitumme rannan tuntumassa oleviin bungaloweihin. Ifatyn alue kuuluu rannikon kuivan metsän vyöhykkeeseen, jonka alueella voi mm. ihailla saaren kuuluisia kotoperäisiä apinanleipäpuita. Niitä kasvaa Madagaskarilla 6 lajia, kun koko muussa Afrikassa on vain yksi laji. (A)

HOTEL DE LA PLAGE tai vastaava

8. päivä - IFATY

Koko päivä on varattu rannalla laiskotteluun tai omatoimisiin ja omakustanteisiin retkiin Ifatyn tuntumassa. Täällä voi esim. lähteä snorklaamaan, veneretkelle kalastajien kanssa tai tutustua jalan eteläisen Madagaskarin luontoon. (A)

HOTEL DE LA PLAGE tai vastaava

9. päivä - IFATY - TULEAR - ANTANANARIVO

Kuljetus hotellilta Tulearin lentokentälle ja lento Antananarivoon (n. 1t 15min). kuljetus hotellille Antananarivossa ja vapaata aikaa. (A)

Hotel Belvedere tai vastaava

10. päivä - ANTANANARIVO - ANDASIBE

Aamiaisen jälkeen lähdemme ajamaan pääkaupungista kohti Madagaskarin itäosan sademetsiä. Ajomatkan aikana pysähdytään nauttimaan virvokkeita ja tutustumaan paikalliseen matelija- ja sammakkoeläinkokoelmaan. Saapuminen Andasiben kansallispuiston tuntumaan iltapäivällä. Andasibe on luonnoltaan rikas sademetsäpuisto, jonka alueella elää mm. 11 puoliapinalajia. Illalla halukkailla on mahdollisuus lähteä kävelyretkelle iltahämärän aikaan bongaamaan hämärässä viihtyviä makilajeja ja kameleontteja. (A)

GRACE LODGE tai vastaava

Luontoretki

11. päivä - ANDASIBE

Tänään tutustumme Andasiben kansallispuistoon ja havainnoimme alueen mielenkiintoista eläimistöä paikallisen oppaan johdolla. Puiston alueella viihtyvät mm. indrit, ruskomakit, harmaabambumakit ja kotikissan kokoiseksi kasvavat parsoninkameleontit. (A)

GRACE LODGE tai vastaava

Luontoretki

12. päivä - ANDASIBE - ANTANANARIVO

Palaamme maanteitse takaisin pääkaupunki Antananarivoon, jossa majoitumme jo tutussa hotellissa. (A)

Hotel Belvedere tai vastaava

13. päivä - PALUULENNOT SUOMEEN

Kuljetus lentokentälle ja paluulennot kotimaahan. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Huom: lentokapasiteetti Madagaskarin sisäisillä lennoilla on hyvin rajallinen, ja lennot myydään loppuun yleensä useita kuukausia ennen matka-ajankohtaa. Teethän siis varauksesi Madagaskarin matkoille hyvissä ajoin.

Ryhmäkoko: 10-20 hlö

Matkan hintaan sisältyy:

 • Lennot
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Majoitukset ohjelman mukaan
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla
 • Suomalaisen matkanjohtajan ja englantia puhuvan paikallisoppaan palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat
 • Kansallispuistomaksut ja lentokenttäverot.

Matkan hinta ei sisällä: 

 • Matkavakuutusta
 • Viisumeita
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita tai retkiä
 • Ruokajuomia ja muita henkilökohtaisia kuluja.

Lisätietoa Madagaskarista ja madagaskarin matkoista löydät tästä linkistä. 

Madagaskarin viisumin saa lentokentältä maahan saapuessa. Passin on oltava voimassa 6kk matkan jälkeen.

Madagaskarin matkoilla on tapana maksaa juomarahaa kuljettajille ja oppaille. Matkan hintaan kuuluvat aamiaiset, joten kuluja syntyy matkalla tippien lisäksi aterioista, ruokajuomista ja matkamuistoista. Voit varata paikallisoppaiden ja kuljettajien tippeihin noin 5 euroa/vrk.

Varusteet matkalle:

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä.

Henkilökohtainen EA-pakkaus: 

 • Laastareita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia tai Paracetamolia 
 • Hyönteiskarkoite (Autan)
Chat on WhatsApp