madagascar
madagascar tour (1)
madagascar tour (2)
madagascar tour (3)
madagascar tour (5)
madagascar tour (4)

Madagaskar

Mystinen vastakohtien saari

Eksoottinen Madagaskar on sekoitus Afrikkaa, Aasiaa ja vielä jotakin aivan muuta. Intian valtameressä, Afrikan itäpuolella sijaitseva Madagaskar on maailman neljänneksi suurin saari, jonka asuttivat ensin Kaakkois-Aasiasta ja sittemmin Afrikan mantereelta tulleet seikkailijat. myös arabit, intialaiset, kiinalaiset ja viimeisimpinä ranskalaiset ovat tuoneet omia vaikutteitaan Madagaskarin omintakeiseen kulttuuriin ja yhteiskuntaan. 

Eristyneen Madagaskarin kotoperäiset eläinlajit kuten lukuisat erilaiset puoliapinat, linnut ja kameleontit, sekä valtavat baobab-puut ja monipuoliset maisemat kuivilta ylätasangoilta sademetsiin ja trooppisille rannoille sekä koralliriutoille tekevät Madagaskarin saarivaltiosta kiehtovan matkakohteen luonnosta ja alkuperäiskulttuureista sekä valokuvauksesta kiinnostuneelle matkailijalle.

Matkailu Madagaskarilla on vielä aika lailla lapsenkengissään. Köyhä mutta kiehtova maa kehittyy ja palvelut matkailijoille paranevat kuitenkin koko ajan. Mandala Travel järjestää erilaisia aktiivi- ja luontomatkat Madagaskarille ryhmille sekä räätälöityjä Madagaskarin matkoja yksityisasiakkaille, lintuharrastajista luontokuvaajiin, haluamallanne matkaohjelmalla. Voit myös yhdistää Madagaskarin matkaasi rantaloman Mauritiuksen tai Seychellien trooppisilla saarilla. Tutustu esimerkkeihin tai kysy lisää toimistoltamme! 

Tietoa maasta: 

Madagaskarin viisumin saa lentokentältä saapuessa maahan. Viisumi maksaa tällä hetkellä 35EUR. Passin on oltava voimassa 6kk Madagaskarin matkan jälkeen.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa Madagaskarin matkan aikana. Kaikille Madagaskarille matkustaville suositellaan hepatiitti-A ja -B rokotusta sekä malarian estolääkitystä. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Madagaskarin viralliset kielet ovat malagassi ja ranska. Ranskaa ymmärretään maassa melko yleisesti, englantia puhutaan vähemmän.

Madagaskarin rahayksikkö on ariary (MGA). Madagaskarin valuuttaa ei voi vaihtaa Suomessa. Matkalle voi ottaa mukaan euroja, joita voi vaihtaa paikallisvaluuttaan Antananarivossa. Pankkiautomaateista, joita on suurimmissa kaupungeissa, voi myös nostaa paikallista rahaa. Luottokortilla maksaminen on Madagaskarilla harvinaista.

Tippikulttuuri on tyypillistä Madagaskarilla. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15% laskun loppusummasta. Madagaskarin matkoilla on tapana maksaa juomarahaa kuljettajille ja oppaille. Voit varata paikallisoppaiden ja kuljettajien tippeihin noin 5 euroa/vrk.

Aikavyöhyke Madagaskarilla on GMT+3 (Suomessa GMT+2).

Puheluiden maatunnus Madagaskarilla on +261.

Madagaskarin ilmasto on rannikkoalueilla trooppisen lämmin ja sisämaan ylängöillä ja vuoristoissa leuto. Itärannikon sademetsäalueilla tulee sateita ympäri vuoden, kun taas saaren etelärannikko on kuivaa. Kuiva kausi on suurimmassa osassa maata syys-marraskuussa. Sadekaudella tammi-maaliskuussa esiintyy ajoittain hirmumyrskyjä. Kevät- ja kesäkuukaudet ovat Madagaskarilla pääosin kuivia, mutta kesällä lämpötilat ovat sisämaassa suhteellisen alhaisia.

Lue lisää: Madagaskarin matkailu ja matkakohteita blogissamme.

Chat on WhatsApp