mauritius-1
mauritius-2
mauritius-4
mauritius-7
mauritius-9
mauritius-6

Mauritius

Trooppinen paratiisi ja monipuolinen kulttuuri

Mauritius on Intian valtamerellä, Afrikan mantereen ja Madagaskarin saaren itäpuolella sijaitseva unelmien matkakohde, joka houkuttelee upeilla rannoillaan, kirkkailla turkooseilla vesillään ja värikkäällä kulttuurillaan. Tämä trooppinen saarivaltio on täydellinen valinta niin rentouttavaan lomaan kuin seikkailun täyteiseen pakomatkaan. Mauritius on erityisen suosittu häämatkakohde ja tarjoaa laajan valikoiman aktiviteetteja, kuten sukellusta, snorklausta ja purjelautailua.

Mauritiuksella pääset tutustumaan pääkaupunki Port Louis'n eloisuuteen, jossa moderni elämä ja historialliset nähtävyydet kohtaavat. Kaupungissa voi kierrellä vilkkailla markkinoilla, ihastella Blue Penny -museon harvinaisuuksia ja rentoutua meren äärellä Caudan Waterfront -alueella. Luonnonystävät löytävät mielenkiintoisia kohteita, kuten Black River Gorgesin kansallispuisto, joka tarjoaa upeita vaellusreittejä ja vesiputouksia. Chamarel puolestaan tunnetaan värillisistä hiekkadyyneistään, ja Île aux Cerfs on suosittu pieni saari, jossa voi nauttia vesiurheilusta ja rantalomasta.

Tietoa maasta:

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Mauritiukselle, mutta matkustuslupa voidaan pyytää saapumisen yhteydessä. Passin tulee olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan jälkeen.

Mauritiuksen virallinen kieli on kreoli, mutta englanti ja ranska ovat yleisesti käytettyjä, mikä helpottaa liikkumista. Turistikohteissa englannin taito on laajalle levinnyt, ja kommunikointi on vaivatonta.

Mauritiuksen rahayksikkö on Mauritiuksen rupia (MUR). Luottokortit hyväksytään monissa paikoissa, mutta käteistä kannattaa pitää mukana pienempiä ostoksia ja tippejä varten. Valuutanvaihtopisteitä ja pankkiautomaatteja on saatavilla lentokentillä ja kaupungeissa.

Mauritiuksen ilmasto on trooppinen, joten lämpötilat pysyvät miellyttävinä ympäri vuoden. Paras aika vierailla on kuiva kausi toukokuusta syyskuuhun, jolloin sadepäivät ovat harvinaisia. Sadekaudet lokakuusta huhtikuuhun tarjoavat kuitenkin ainutlaatuisia elämyksiä vehreissä maisemissa.

Aikavyöhyke Mauritiuksella on GMT+4, mikä on 2 tuntia edellä Suomen ajasta.

Puheluiden maatunnus Mauritiuksella on +230.

Mauritiuksella tippikulttuuri on yleistä, ja 10 % tipin antaminen ravintoloissa on normaalia. Varaudu myös tippeihin paikallisoppaiden ja kuljettajien kohdalla. Matkavakuutus, joka kattaa sairastumiset ja peruutukset, on vahvasti suositeltavaa.

Mauritiuksen matkat tarjoavat täydellisen yhdistelmän rentoutumista ja seikkailua. Nauti pehmeistä hiekkarannoista, lämpimästä auringosta ja trooppisista maisemista. Kokeile erilaisia vesiurheilulajeja tai tutustu saarivaltioon kävellen, löytämällä sen ainutlaatuisia kulttuurisia aarteita ja paikallisia herkkuja. Tämä matkakohde on todellinen paratiisi, joka jää mieleen pitkäksi aikaa.

Mauritiuksen matkat - pyydä räätälöity tarjous!

Chat on WhatsApp