Montenegro Kotor bay
Montenegro Kotor
Kotor island
Kotor island
Montenegro - Sveti Stefan beach
Montenegro food
Montenegro Hiking

Montenegro

Monipuolinen Euroopan matkakohde

Kaunis ja eksoottinen Montenegro on yksi Balkanin alueen piilotetuista helmistä. Tämä pieni Euroopan valtio tarjoaa monipuolisen valikoiman maisemia, joissa yhdistyvät henkeäsalpaavat vuoristot, turkoosina hohtavat rannat ja historialliset kaupungit. Montenegro on täydellinen kohde seikkailunhaluisille ja kulttuurista kiinnostuneille matkailijoille, ja se onkin yksi Euroopan nousevista matkailukohteista.

Montenegron nähtävyydet sopivat kaikille, jotka etsivät yhdistelmää aktiivista lomaa ja kulttuurikokemuksia. Vaeltajille upea kohde on Durmitorin kansallispuisto, jossa on hienoja vaellusreittejä ja jylhiä maisemia. Montenegron Adrianmeren rannikko houkuttelee puolestaan rantalomailijoita, ja historialliset kaupungit kuten Kotor ja Budva tarjoavat runsaasti nähtävää ja koettavaa. Montenegro on myös kuuluisa upeista järvistään, kuten Skutarin järvi, joka on Balkanin alueen suurin järvi ja täynnä luonnon monimuotoisuutta.

Tietoa Maasta: 

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Montenegroon. Passin on oltava voimassa vähintään 3 kuukautta matkan jälkeen.

Suositellaan tavallista matkavakuutusta Montenegroa varten. Vakuutuksen tulisi sisältää myös peruutusturva ja kattava terveydenhoito.

Montenegron valuutta on euro (EUR), mikä tekee matkailusta helpompaa eurooppalaisille vierailijoille. Luottokortit hyväksytään laajasti hotelleissa, ravintoloissa ja kaupoissa, mutta käteistä on aina hyvä pitää mukana.

Montenegron virallinen kieli on montenegro, joka on läheistä sukua serbian ja kroatian kielille. Englanti on melko yleisesti puhuttu erityisesti matkailualueilla ja nuorempien sukupolvien keskuudessa.

Aikavyöhyke Montenegrossa on GMT+1, eli tunnin vähemmän kuin Suomessa.

Puheluiden maatunnus Montenegrossa on +382.

Montenegron ilmasto vaihtelee rannikkoalueiden ja vuoristoalueiden välillä. Adrianmeren rannikkoseuduilla vallitsee Välimeren ilmasto, jonka auleella on lämpimät ja kuumat kesät sekä leudot talvet. Montenegron sisämaan vuoristoalueilla ilmasto on mantereisempi, ja talvet vuoristossa lumisia.

Montenegron matkat

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!

Chat on WhatsApp