myanmar
myanmar tour (2)
myanmar tour (1)
myanmar tour (5)
myanmar tour (4)
myanmar tour (3)
myanmar tour (6)

Myanmarin matkat

Kiertomatkat, ryhmämatkat, matkapaketit

Matkat Myanmariin. Mystinen Myanmar tarjoaa matkailijalle Kaakkois-Aasian vaikuttavimpia historiallisia kohteita ja aidointa paikalliskulttuuria. Eristynyt maa on vasta viime vuosina avautunut enemmän ulkomaailmalle. Matkailu Myanmarissa on ollut viime vuosikymmenen ajan kovassa nosteessa: palvelut kehittyvät ja uusia kohteita avautuu matkailulle nopeaa vauhtia. Tämä ei siltikään tarkoita sitä, että Myanmar olisi vielä seuraavien vuosien aikana mikään varsinainen turistirysä.

Mandala Travel on Myanmarin matkailun pioneeri Suomessa. Mandalan Myanmarin matkat antavat kattavan kuvan Kaakkois-Aasian kenties kiehtovimman maan parhaasta matkailutarjonnasta. Kulttuurimatkojen lisäksi olemme järjestäneet mm. patikointi- ja vaellusmatkoja Myanmarin vähemmistökansojen alueille, luontomatkoja, sukellusreissuja, ja Myanmarin rantalomia Ngapalin alueella. Opastettujen ryhmämatkojen lisäksi järjestämme myös räätälöityjä matkoja Myanmariin, omassa yksityisessä ryhmässäsi. Kysy lisää toimistoltamme!

Tietoa maasta: 

Myanmarin viisumin voi nykyisin hankkia etukäteen sähköisestä viisumipalvelusta. Viisumi maksaa 50 USD, käsittelyaika on 3-7vrk. Tarvitset viisumia varten yhden värillisen passikuvan, 6kk matkan alusta voimassa olevan passin, sekä kaksi vapaata sivua passissa.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Myanmariin matkustaville suositellaan hepatiitti A –rokotusta. Myanmarissa esiintyy myös malariaa, tarkista malarian estolääkityssuositus lääkäriltäsi. Lisää tietoa rokotuksista ja matkailijan terveyteen liittyen saat lääkäriltäsi ja internetistä: rokote.fi

Suosittelemme Myanmarin matkoille sellaisen matkavakuutuksen ottamista, joka kattaa sairastapauksien lisäksi tarvittaessa evakuoinnin ja kotiuttamisen. Suosittelemme myös tarkistamaan vakuutuksenne peruutusturvan kattavuuden.

Myanmarin virallinen kieli on burma (myanmar sagar – myanmarin kieli). Maassa puhutaan lukuisia kieliä ja murteita. Matkailijoiden suosimilla alueilla puhutaan yleisesti englantia. 

Myanmarin valuuttaa kyatia ei vaihdeta ulkomailla. Myanmarissa ei myöskään ole juuri pankkiautomaatteja. Varaa riittävästi USD -käteistä mukaan. Seteleiden tulee olla erittäin hyväkuntoisia ilman merkintöjä ja taitoksia, jotta ne kelpaavat rahanvaihtajille. Euroja on vaikea vaihtaa ja niille saa yleensä huonomman kurssin. Luottokortteja ei voi käyttää suurimpien hotellien ulkopuolella. Matkashekkejä ei voi rahastaa Myanmarissa.

Aikavyöhyke Myanmarissa on GMT+6,5 (Suomen GMT+2).

Ilmasto Myanmarissa on subtrooppinen monsuuni-ilmasto. Suomen talviaikaan (loka-maaliskuussa) Myanmarissa vallitsee kuiva kausi, jolloin aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta kuukausia, sateita on hyvin harvoin, lämpötila on miellyttävä 20–30 astetta vaihdellen paljon riippuen siitä, missä päin maata ja millä korkeudella ollaan. Keväällä (huhti-toukokuussa) Myanmarissa vallitsee kesä eli kuuma kausi, jolloin lämpötila suuressa osassa maata saattaa olla yli 40 astetta. Kesäkuussa saapuvat monsuunisateet Bengalinlahdelta rannikkoalueille ja raikastavat mukavasti. Maan sisäosissa sateisimmat kuukaudet ovat elo- ja syyskuu.

Palvelurahojen antaminen kuuluu paikalliseen kulttuuriin Myanmarissa. Se on kuitenkin aina vapaaehtoista. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-10% laskun loppusummasta. Hotellien laukunkantajille sopiva tippi on 500 kyatia (0,5€) per matkalaukku. Suositeltavaa on varata opastetuilla Myanmarin matkoilla paikallisoppaiden tippeihin 3€ per päivä, ja autonkuljettajille 1€ per päivä.

Myanmarin matkakohteita

Yangon
Kaupan keskus ja suurkaupunki, joka tuntuu pieneltä. Yangon (ent. Rangoon) on siirtomaavallan aikanaperustettu kaupunki joka toimi Myanmarin pääkaupunkina aina vuoteen 2006,  kunnes Naypyitaw julistettiinuudeksi hallinnolliseksi pääkaupungiksi. Yangonissa on edelleen paljon  kauniita siirtomaavallan aikana rakennettuja rakennuksia. Kaupunkikuva ja väestö ovat kirjavaa.  Yangonissa näkee paljon intialaista, kiinalaista ja bangladeshislaista alkuperää olevaa väestöä, Bamar-valtaväestön lisäksi. Yangonin päänähtävyyksiä ovat kullalla päällystetty Swedagonin pagoda, Botataungin pagoda, Bogyoke Aung San eli eurooppalaiselta nimeltään Scotts Market, sekä kaupungin brittisiirtomaavallan aikana rakennetut korttelit.

Inle-järvi
Tämä Shan-osavaltiossa sijaitseva pitkä ja matala järvi ja sitä ympäröivä elämä ovat usein Myanmarin matkan kohokohtia. Kauniit auringonlaskut Shan-vuorten taakse, kelluvat puutarhat, erikoiset jalkasoutajat, Inn Thar -kansan paalujen varaan rakennetut kylät, sekä paikallismarkkinat, ovat vanhojen kulttuurinähtävyyksien lisäksi mieleenpainuva elämys.

Mandalay ja sen lähialueet
Mandalay on Myanmarin entinen pääkaupunki ja kulttuurin kehto. Maan viimeinen kuningaskunta sijaitsi Mandalayssa. Mandalayn tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat lehtikullalla päällystetty Mahamuni Buddha, Kuthodaw padoga ja Mandalay Hill -kukkula. Mandalay läheisyydessä voit vierailla munkkien kansoittamassa Sagaingissa, Avan ja Amapuran muinaisissa kuningaskunnissa, Mingunin jättimäisellä Pronssikellolla sekä maanjäristyksen murtamassa suuressa Pagodassa.

Bagan
Bagan on yksi Kaakkois-Aasian upeimmista kulttuuriaarteista ja muinaisista siviilisaatioista. Myanmarinhalki virtaavan Ayeyarwaddy ­‐joen (ent. Irrrawaddy ) varrelle rakennettu kaupunki oli samannimisenkuningaskunnan keskus 800-1200-luvuilla Jaa.  Kuningaskunta kukoisti satoja vuosia ja hallitsi suuriaalueita nykyisestä Thaimaasta.  Baganin loistoaikana alueelle rakennettiin yli 3000 temppeliä ja luostaria. Suuri osa niistä on säilynyt nykypäivään saakka.

Kalaw
Shan-osavaltiossa sijaitseva Kalaw on yksi Myamarin viihtyisistä vuoristokaupungeista, johon englantilaiset muuttivat kuumina ja kosteina kesäkausina siirtomaavallan aikana. Kalaw toimi brittihallinnon kesäpääkaupunkina. Tästä ylänkömaillla sijaitsevassa muutaman kadun vuorten ympäröimästä  uneliaasta kaupungista löydät edelleen vanhoja huviloita, tennis- ja golfkenttiä. Kalaw on mainio paikka rentoutua raikkaassa ilmassa päivän, pari ja tehdä kävely- tai pyöräretkiä maaseudulle ja vierailla paikallisella torilla ihmettelemässä Danu- ja Pao- vähemmistöjen kauppatuotteita.

Lue kumppaneidemme Myanmarin matkaopas ja matkatarinat

Myanmar ryhmämatkat

Räätälöidyt matkat Myanmariin

Chat on WhatsApp