Räätälöity matka - Namibian kiertomatka vuokra-autolla

Räätälöity matka - Namibian kiertomatka vuokra-autolla

Namibian vaikuttavat maisemat ja luontokohteet itsenäisesti autoillen

Ryhmämatka Räätälöity matka (ei sisällä lentoja)
Räätälöity
12
Vuorokautta
2
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Lähde monipuoliselle maisemasafarille ja luontoseikkailulle Namibiaan, liikuen itsenäisesti vuokra-autolla. Matkan kohokohtia ovat mm. Namibin aavikon karunkauniit maisemat ja Sossusvlein jättimäisille dyyneille kiipeäminen. Sossusvlei on eräs kuvauksellisimpia kohteita koko Afrikassa. Lisäksi matkalla on runsaasti aikaa tehdä safariajeluja Etoshan kansallispuistossa, joka on yksi eteläisen Afrikan parhaista villieläinsafarikohteista. Pinta-alaa tällä harvaan asutulla eteläisen Afrikan maalla on melkein kolminkertaisesti Suomeen nähden, joten Namibiassa todellakin riittää nähtävää ja koettavaa.

Huom: matkalla käytetyt majoitukset ovat pieniä ja varataan usein täyteen useita kuukausia ennen matka-ajankohtaa, joten teethän varauksesi matkalle hyvissä ajoin.

MINIMIRYHMÄKOKO 2 hlö

Matkaohjelma

1. päivä - WINDHOEK

Saapuminen Windhoekin kansainväliselle lentokentälle, vuokra-auton nouto ja ajo hotelliin. Loppupäivä vapaata aikaa Windhoekissa vaikkapa Namibian pääkaupungin nähtävyyksiin, kauppoihin ja ravintoloihin tutustumiseen.

HUOM: Hotellimajoitus kansainvälisen tavan mukaisesti alkaen klo 14:00. 

Olive Grove Guesthouse Tai Vastaava

2. päivä - WINDHOEK - OKONJIMA

Aamiaisen jälkeen on aika suunnata auto kohti pohjoista ja 250km päässä Windhoekista sijaitsevaa Okonjiman riistansuojelualuetta, jossa majoitutte safarileirissä. Okonjima eli vapaasti käännettynä "paviaanien kotipaikka" on suojelualue Omborokon vuoristoalueella, jossa mm. kotiutetaan eläintarhoissa syntyneitä gepardeja takaisin luontoon. Aluetta asuttavat myös mm. leopardit, hyeenat ja muurahaiskävyt. Iltapäivällä vapaata aikaa alueeseen tutustumiseen. (A,I)

Okonjima Plains Camp Tai Vastaava

3. päivä - OKONJIMA - ETOSHA

Tänään suuntaatte edelleen pohjoiseen: vuorossa on 250km ajomatka Namibian kuuluisimpaan kansallispuistoon Etoshaan, joka on yksi planeettamme mahtavimmista paikoista tutustua villieläimiin. Majoitutte safarileiriin Etoshan kansallispuiston kupeeseen. (A)

Etosha Okaukeujo Camp Tai Vastaava

4. päivä - ETOSHAN KANSALLISPUISTO

Kokonainen päivä aikaa esimerkiksi safariajeluihin Etoshan kansallispuistossa, jossa on mahdollista tavata tuhansittain erilaisia villieläimiä, kuten gnuita, kuduja ja muita antilooppeja, seeproja, kirahveja, gepardeja, leopardeja, leijonia ja norsuja. Yksi kansallispuiston suurimmista nähtävyyksistä on valtava suola-allas, joka näkyy avaruudesta asti. (A)

Etosha Okaukeujo Camp Tai Vastaava

5. päivä - ETOSHAN KANSALLISPUISTO

Toinen kokonainen päivä aikaa Etoshan alueella. Voit jatkaa safariajeluita tai lähteä tutustumaan ympäröivän alueen nähtävyyksiin. (A)

Etosha Okaukeujo Camp Tai Vastaava

6. päivä - ETOSHA - OMARURU

Aamiaisen jälkeen on aika suunnata takaisin kohti etelää ja 320km päässä sijaitsevaa Omarurun pikkukaupunkia. Matkan varrella on mahdollisuus pysähtyä esim. Kamanjabissa ja tutustua paikallisen himbakansan kylään. Atlantin rannikolle ja Swakopmundiin johtavan tien varrella sijaitseva Omaruru, jossa yövytte oli aikoinaan lähetysasema ja on nykyisin paikallisten taiteilijoiden ja käsityöläisten suosiossa. (A)

Omaruru Guesthouse Tai Vastaava

7. päivä - OMARURU - SWAKOPMUND

Tänään matkaatte 310km halki Spitzkoppen värikkäiden graniittivuorten ja Namibin aavikon Atlantin rannikolle. Namibin aavikko on yksi maailman vanhimmista hiekka-aavikoista. Majoitutte seuraavat kaksi yötä Saksan siirtomaavallan aikana rakennettuun Swakopmundin rannikkokaupunkiin. Swakopmundissa on mahdollista erilaisia retkiä ja aktiviteetteja niin aavikolla kuin merelläkin. (A)

The Stiltz Tai Vastaava

8. päivä - SWAKOPMUND

Vapaapäivä, jonka voi viettää tutustuen Swakopmundiin. Saksan vaikutus näkyy kaupungissa yhä, ja Swakopmund, kuten koko Namibia, onkin afrikkalaisen ja eurooppalaisen kulttuurin kudelma. Tänään on myös mahdollista tehdä erilaisia lisämaksullisia retkiä Swakopmundista käsin, mm. delfiiniristeilyn tai maisemalennon yli valtavan Namibin aavikon. (A)

The Stiltz Tai Vastaava

9. päivä - SWAKOPMUND - SOSSUSVLEI

Tänään on vuorossa aikainen lähtö ja pitkä, 400km ajomatka etelään Walvis Bayn ja Namib-Naukluftin kansallispuiston kautta kohti Sossusvleitä, maailman suurimmille liikkuville dyyneille. Matka tarjoaa mahtavia aavikon maisemia ja sen varrella voi pysähtyä esimerkiksi Solitairen pikkukylässä. Yövytte seuraavat kaksi yötä Sossusvlein dyynien tuntumassa. Parhaimmillaan nämä dyynit voivat kohota yli 300 metrin korkeuteen. Dyynien hiekka on peräisin Kalaharin aavikolta ja on miljoonia vuosia vanhaa. Illalla on mahdollista osallistua lodgenne järjestämälle pimeäretkelle etsimään alueen villejä kissaeläimiä. (A)

Sossus Dune Lodge Tai Vastaava

10. päivä - SOSSUSVLEI

Kokonainen päivä aikaa Sossusvlein alueella. Suosittelemme aikaista herätystä ja auringonnousun retkeä Sossusvlein ja Deadvlein dyyleille. Myös majapaikkanne lähellä oleva Sesriemin kanjoni on ehdottomasti vierailun arvoinen. (A)

Sossus Dune Lodge

11. päivä - SOSSUSVLEI - WINDHOEK

Aamiaisen jälkeen on vuorossa 360km ajomatka aavikolta pohjoiseen, takaisin Windhoekiin. Loppupäivä vapaata aikaa Windhoekissa. (A)

Olive Grove Guesthouse tai vastaava

12. päivä - WINDHOEK, PALUU

Ajo Windhoekin lentokentälle ja vuokra-auton palautus. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Matkan hintaan sisältyy:

  • Matkaohjelmassa mainitut majoitukset 
  • Matkaohjelmassa mainitut ateriat
  • Autonvuokra 12vrk, Ryhmä K (Toyota RAV 4X2 tai vastaava)
  • Auton vakuutus vuokra-ajalle.

Matkan hinta ei sisällä: 

  • Lentoja Namibiaan
  • Polttoainekuluja
  • Paikallisoppaiden tai suomalaisen matkanjohtajan palveluita
  • Matkavakuutusta tai viisumeita 
  • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
  • Ruokajuomia, pääsymaksuja ja muita henkilökohtaisia kuluja.

Lisätietoa Namibiasta ja Namibian matkoista tästä linkistä 

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Namibiaan alle 3kk matkalle. Passin tulee olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan päättymisen jälkeen.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Myös hepattiitirokotteita ja malarian estolääkitystä suositellaan Namibiaan matkustaville. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Chat on WhatsApp