Lounais-Afrikassa sijaitseva Namibia on karunkaunis, harvaan asuttu ja turvallinen afrikkalainen matkakohde, joka tarjoaa maailmanluokan vierailukohteita etenkin luonnosta ja kuvauksellisista maisemista kiinnostuneille matkailijoille. Eteläisen Afrikan Namibiassa sijaitsee mm. maailman toiseksi suurin kanjoni (Yhdysvaltain Grand Canyonin jälkeen), valtavia aavikoita hiekkadyyneineen sekä monipuolisia safarikohteita villieläimineen.
Mandala Travelin Namibian matkat vievät pääkaupunki Windhoekista maan kauneimpiin ja kuuluisimpiin luontokohteisiin, kuten Kalaharin ja Namibin aavikot, Sossusvlein jättimäiset dyynit, valtavasta suola-altaastaan ja rikkaasta eläimistöstään kuuluisa Etoshan kansallispuisto, joka on yksi eteläisen Afrikan parhaista villieläinsafarikohteista, sekä hylkeiden, pingviinien ja flamingojen asuttama Namibian Atlantin valtameren rannikko.
Tietoa Namibiasta:
Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Namibiaan alle 3kk matkalle. Passisi tulee olla voimassa vähintään 6 kuukautta Namibian matkan päättymisen jälkeen.
Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa Namibian matkan aikana. Myös hepattiitirokotteita ja malarian estolääkitystä suositellaan. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi
Namibian rahayksikkö Namibian dollari (NAD) on sidottu Etelä-Afrikan randiin, joka on myös käypä valuutta Namibiassa. Suosittelemme ottamaan Namibian matkalle mukaan US-dollareita käteisenä. Pankkiautomaatteja on Namibiassa niukasti kaupunkien ulkopuolella.
Yleisimmät Namibiassa puhuttavat kielet ovat englanti, joka on myös maan virallinen kieli, afrikaans, saksa, oshivambo, herero ja nama.
Namibian ilmasto on hyvin kuiva. Paikallinen kesä on Suomen talvella, jolloin lämpötila saattaa kohota yli 40 C-asteen. Parhainta aikaa vierailla Namibiassa ovat Suomen kevät ja syksy, jolloin lämpötila on 20-30 C-asteen välillä. Yöt ovat kylmiä aavikoilla, kun taas päivällä aurinko lämmittää tehokkaasti. Namibian rannikon vedet ovat koleita johtuen kylmistä merivirroista. Päivälämpötilat Namibiassa eivät yleensä kohoa yli 30 C-asteen touko-lokakuussa. Illat ja aikaiset aamut saattavat olla viileitä.
Aikavyöhyke Namibiassa on GMT+2 eli sama kuin Suomessa.
Puheluiden maatunnus Namibiaan on +264.
Juomarahakulttuuri on tyypillistä eteläisessä Afrikassa. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää n.10-15 % laskun loppusummasta. Namibian safareilla on tapana jättää tippiä paikallisille oppaille ja kuljettajille. Namibian ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kerää ryhmältä yhteiset tipit paikallisoppaalle.
Matkakohteitamme Namibiassa:
Windhoek, Namibian pääkaupunki on rauhallinen ja kenties Afrikan turvallisin pääkaupunki. Saksan siirtomaa-ajoista on edelleen jonkin verran merkkejä nähtävissä. Windhoekia asuttavat yhdessä Namibian useat eri vähemmistökansat sekä eurooppalaisten jälkeläiset.
Etoshan kansallispuisto on Namibian pohjoisosassa sijaitseva, vuonna 1907 perustettu kansallispuisto. Perustettaessa se oli maailman suurin yhtenäinen luonnonsuojelualue. Vaikka puiston kokoa on sittemmin huomattavasti pienennetty, yli 22 000 neliökilometrin suuruisena se on yhä eteläisen Afrikan merkittävimpiä villieläinten suojelualueita. Puistoa hallitsee 130 km pitkä ja lähes 50 km leveä suola-allas, joka täyttyy sadeaikana pohjoisesta Ambomaalta virtaavista vesiuomista, oshanoista, laajaksi järveksi, mutta muuttuu kuivan kauden aikana vähitellen rutikuivaksi, pölyäväksi suolatasangoksi. Sadekauden jälkeen järvelle muuttaa rannikolta pesimään tuhansia amingoja ja pelikaaneja. Näiden lisäksi puistossa tavataan noin 340 lintulajia, 114 erilaista nisäkästä sekä 110 eri matelijaa.
Norsujen, kirahvien, seeprojen sekä useiden antilooppi- ja gasellilajien lisäksi Etoshassa elää myös oma, kotoperäinen impala-antilooppilaji sekä harvinainen suippohuulisarvikuono. Etosha on Namibian tärkeimpiä luontomatkailukohteita. Liikkuminen puistossa tapahtuu ainoastaan autoilla, ja autosta poistuminen esimerkiksi valokuvausta varten on yleensä turvallisuussyistä kiellettyä. Parhaat mahdollisuudet villieläinten tarkkailuun ja kuvaamiseen on juomapaikoilla, joita puistossa on kolmisenkymmentä.
Namibin aavikko sijaitsee suurimmaksi osaksi Namibian alueella ja myötäilee Atlantin rannikkoa 50–160 kilometrin levyisenä ja 1 600 kilometrin pituisena. Pinta-alaltaan aavikko on noin 50 000 neliökilometriä. Sana namib tarkoittaa ’valtavaa’ naman kielessä. Namibin arvellaan olevan vanhin nykyisistä aavikoista; se on syntynyt noin 80 miljoonaa vuotta sitten, kun kylmä Benguelanvirta alkoi aiheuttaa viileän ja kuivan ilman laskeutumisen alueella. Namibin alueella sataa alle 10 millimetriä vuodessa ja se on suurimmaksi osaksi autiota.
Namibin aavikolla sijaitsee ryhmä maailman korkeimpia hiekkadyynejä. Dyyni numero 7 on noin 340 metrin korkuinen. Yksi ainoista pysyvistä asutusalueista on Sossusvlein dyyniryhmän lähistöllä. Aavikon pohjoisreunalla sijaitsee lisäksi Swakopmundin kaupunki. Mereltä saapuvan kostean ilman kohdatessa aavikon kuivan ilman syntyy rannikolle runsaasti sumua, joka tiivistyy aamukasteeksi harvalukuisen kasvillisuuden käyttöön. Sumu on aiheuttanut myös useiden laivojen eksymisiä ja haaksirikkoja rannikon läheisyydessä; osa hylyistä sijaitsee nykyisin maalla jopa 50 metrin päässä rannasta johtuen aavikon vähittäisestä levittäytymisestä merta kohti.