montblanc

Ranska

Alpit ja Pyreneet, Välimeri sekä paljon muuta

Maailman suosituin matkailumaa Ranska on monipuolinen eurooppalainen matkakohde, joka sopii loistavasti myös aktiivimatkailijalle. Mandala Travelin Ranskan matkat ovat aktiivimatkoja Alpeille ja Pyreneiden vuoristoon. Voit myös lähteä kauttamme räätälöidylle Ranskan matkalle Ranskan Alpeille tai esimerkiksi  Välimeren rannikon Provenceen - kysy lisää toimistoltamme!

Tietoa maasta:

Ranska kuuluu Euroopan Unioniin, euroalueeseen ja Schengen-alueeseen.

Ranskan virallinen kieli on ranska. Ranskassa ymmärretään yleisesti englantia mutta sitä ei aina mielellään puhuta. Ransakn Alpeilla kuten Chamonix´n alueella puhutaan paljon englantia, mutta joillakin alueilla, ravintoloissa ja kaupoissa ei näin ole. Englantia ja saksaa puhutaan myös jonkin verran, mutta ranskan kielen taidoista on apua. Ranskalaiset arvostavat suuresti jo muutaman ranskankielisen sanan opettelua. Onkin hyvä opetella etukäteen ainakin joitakin fraaseja ranskaksi.

Ilmastollisesti Ranska sijaitsee lauhkealla vyöhykkeellä lukuun ottamatta maan eteläosaa, jossa on välimerenilmasto. Pohjois-Ranskassa sataa tasaisesti ympäri vuoden, kun taas Etelä-Ranskassa lähes kaikki sade saadaan viileään talviaikaan. Ranskan vuoristoalueilla sää ja lämpötilat saattavat vaihtua hyvinkin nopeasti.

Aikavyöhyke Ranskassa on GMT+1 (Suomessa GMT+2).

Puheluiden maatunnus Ranskassa on +33.

Ranskalainen ruoka on melko kansainvälistä, mutta Ranskan eri paikkakunnilla on omat perinteiset ruokalajinsa. Ranskan Alpit kuuluvat Haute-Savoien maakuntaan, jossa syödään Haute-Savoie keittiön herkkuja. Kokeile sulatettua raclette-juustoa, kuivattuja makkaroita ja erilaisia juustoja. 

Ranskassa aterian hintaan on aina lisätty arvonlisävero ja 15 % tarjoilupalkkio, mutta tästä huolimatta tippikulttuuri on yleistä. Mikäli palvelu on ollut hyvää, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskun loppusummasta. Tulee kuitenkin muistaa, että juomarahat ovat aina vapaaehtoisia.

Ranskan matkakohteitamme:

Chamonix´n pikkukaupunki sijaitsee 1035 metrin korkeudessa merenpinnasta Ranskan itäosassa, Haute-Savoien maakunnassa. Chamonix´n laakso koostuu useata kaupungista ja kylistä. Matkaa Sveitsin rajalle on 15 km ja Geneveen 88 km. Chamonix on vilkas alppikeskus, joka täyttyy kesäisin vaeltajista ja kiipeilijöistä ja talvisin laskettelijoista.

Chat on WhatsApp