romania matka patikointi pyoraily 11
romania matka patikointi pyoraily 29
romania matka patikointi pyoraily 8
romania matka patikointi pyoraily 111
romania matka patikointi pyoraily 15
romania matka patikointi pyoraily 10
romania matka patikointi pyoraily 13
romania matka patikointi pyoraily 14
romania matka patikointi pyoraily 26
romania matka patikointi pyoraily 31
romania matka patikointi pyoraily 38
romania matka patikointi pyoraily 36
romania matka patikointi pyoraily 23

Romania

Eurooppaa kuin ennen vanhaan

Kaakkois-Euroopan Romania tunnetaan parhaiten Mustanmeren rantalomakohteena ja fiktiivisen Kreivi Draculan kotipaikkana. Romania on kuitenkin myös erinomainen aktiivimatkakohde. Euroopan suurimpiin kuuluva vuoristo Karpaatit erottavat historiallisen Transilvanian alueen Romanian eteläisistä alangoista. Kuvauksellisen Transilvanian tarjontaan kuuluvat kauniiden vuoristomaisemien lisäksi hyvinsäilyneet keskiaikaiset kaupungit ja idyllinen, ruuhkaton maaseutu. Alueella kuvataankin nykyisin paljon kansainvälisiä elokuvia.

Aktiivimatkalla Romaniassa voit vaeltaa, pyöräillä tai patikoida Karpaattien vuoristomaisemissa, tutustua Romanian mielenkiintoiseen historiaan, lukuisiin maailmanperintökohteisiin, luostareihin, linnoihin, viehättäviin maalaiskyliin ja luonnonpuistoihin, bongata lintuja laajalla Tonavan suistoalueella tai maistella paikallisia viinejä ja perinneruokia. Lisäarvoa Romanian matkailuun tuo Euroopan edullisimpiin kuuluva hintataso.

Majoitumme Romanian matkoillamme hotellien lisäksi viehättävissä paikallisissa majataloissa. Ryhmämatkojen lisäksi järjestämme myös räätälöidyt matkat Romaniaan pienryhmille, haluamallasi ohjelmalla. Kysy lisää toimistoltamme!

Tietoa maasta:

Romania on EU-maa, mutta se ei kuulu Schengen-sopimukseen, joten voimassa oleva passi tarvitaan mukaan matkalle. 

Tarvitset Romanian matkalle normaalin matkavakuutuksen. Suosittelemme sellaisen matkavakuutuksen ottamista, jossa on peruutusturva.

Romanian virallinen kieli on romania, joka on romaaninen eli mm. italian sukulaiskieli. Englantia puhutaan maassa jonkin verran, mutta ei erityisen yleisesti.

Romanian rahayksikkö on leu (RON), mikä jakautuu sataan baniin. Euroja vaihdetaan maassa yleisesti.

Aikavyöhyke Romaniassa on GMT+2 eli sama kuin Suomessa.

Puheluiden maatunnus Romaniassa on +40.

Ilmasto Romaniassa on tyypillinen mannerilmasto; lämmin kesä ja kylmä, kuiva talvi, jolloin vuoristoalueilla on lumipeite. Suurin osa sateista ajoittuu kevääseen ja alkukesään. Paras aika aktiivimatkailla Romanian vuoristoalueilla on kesäkuukausina.

Chat on WhatsApp