Sambia

Sambia

Maailmanluokan safarikohteita ja aidointa Afrikkaa

Eteläisen Afrikan rauhallinen Sambia on eräs Afrikan hienoimmista safarikohteista. Sambian matkalla voit vierailla mm. valtavassa South Luangwan kansallispuistossa. Luangwa-joen laaksossa sijaitsevaa kansallispuistoa asuttavat leijonat, norsut, kirahvit, seeprat, virtahevot ja muut tyypilliset Afrikan savannien eläimet. Kuuluisat Viktorian putoukset sijaitsevat Sambian ja Zimbabwen rajalla. Mandala Travelin kautta saat räätälöidyt matkat Sambiaan - kysy lisää toimistoltamme!

Tietoa maasta:

Sambiaan tarvitaan viisumi. Suomen kansalaiset saavat ostettua Sambian viisumin maahan saavuttaessa US-dollareilla. Sambian viisumi maksaa n. 50USD.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa Sambian matkan aikana. Lisäksi tarvitset keltakuumerokotuksen. Rokotustodistus tulee ottaa mukaan matkalle. Kaikille Sambiaan matkustaville suositellaan hepatiitti-A ja -B rokotusta sekä malarian estolääkitystä. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi 

Sambian virallinen kieli on englanti. Lisäksi maassa puhutaan lukuisia paikallisia kieliä. Englantia osataan Sambiassa melko laajalti.

Sambian rahayksikkö on nimeltään kwacha (ZMW). Matkailupalveluissa käytetään yleisesti US-dollareita. Sambian matkalle kannattaa ottaa mukaan US-dollareita käteisenä. Suuria seteleitä on helpointa vaihtaa. Pankkiautomaatteja on Sambiassa tarjolla niukasti, ja luottokortilla maksaminen on harvinaista - varaa siis mukaan käteistä.

Aikavyöhyke Sambiassa on GMT+2, eli sama kuin Suomessa.

Puheluiden maatunnus Sambiassa on +260.

Ilmasto Sambiassa on trooppisen lämmin. Viilein aika vuodesta on Suomen kesän aikana touko-heinäkuussa, joka on myös kuivaa kautta, lämpimintä taas on loka-marraskuussa. Sadekausi Sambiassa on normaalisti lokakuulta maaliskuulle. Ylänköseuduilla lämpötilat ovat alankoalueita viileämpiä ja illat viileitä.

Matkat Sambiaan

Chat on WhatsApp