vic-falls

Zimbabwe

Mahtavat Viktorian putoukset ja paljon muuta

Eteläisen Afrikan Zimbabwen kuuluisin nähtävyys ovat eittämättä Viktorian putoukset maan luoteiskulmassa. Putoukset ovat leveydeltään 1,7 kilometriä ja näkymät sanoinkuvaamattomat. Viktorian putousten alueella on tarjolla runsaasti oheispalveluita ja aktiviteetteja: Voit tehdä esim. ratsastusretkiä, benjihyppyjä tai maisemalentoja putousten yllä tai vaikkapa harrastaa koskenlaskua Sambesijoella. Naapurimaiden Botswanan ja Sambian safarikohteet ovat  myös vain kivenheiton päässä Viktorian putouksilta.

Matka Zimbabween voi kuljettaa Viktorian putosten lisäksi esimerkiksi safarille Hwangen kansallispuistoon, Sambesijokeen rakennetulle Kariban padolle tai ihastelemaan Zimbabwen muinaiskaupungin mystisiä raunioita, joiden mukaan maa on saanut nimensä. Mandala Travel järjestää räätälöidyt matkat Zimbabween ja naapurimaihin, omassa, yksityisessä ryhmässä ja haluamallasi ohjelmalla. Kysy lisää toimistoltamme!

Tietoa maasta: 

Zimbabwen turistiviisumin saa maahan saavuttaessa rajalta. Viisumi maksaa 50 USD ja se maksetaan paikan päällä käteisellä.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa Zimbabwen matkan aikana. Kaikille Zimbabween matkustaville suositellaan hepatiitti A -rokotusta. Myös malarian estolääkitys tarvitaan. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Zimbabwen oma valuutta on menettänyt arvonsa. Maassa käypää valuuttaa ovat nykyisin mm. Etelä-Afrikan rand, Botswanan pula, eurot, US-dollarit (yleisimmin käytössä) tai Ison-Britannian punnat. Suosittelemme ottamaan Zimbabwen matkalle mukaan US-dollareita käteisenä. Pankkiautomaatteja on maassa niukasti.

Zimbabwen viralliset kielet ovat shona, sindebele ja englanti. Englantia puhutaan maassa yleisesti.

Aikavyöhyke Zimbabwessa on GMT+2 eli sama kuin Suomessa.

Puheluiden maatunnus Zimbabwessa on +263.

Tippikulttuuri on tyypillistä Zimbabwessa. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää n.10-15 % laskun loppusummasta. Safareilla on tapana jättää tippiä paikallisille oppaille ja kuljettajille. 

Zimbabwen matkakohteitamme:

Victorian putoukset

Eräs maailman suurimmista ja kuuluisimmista vesiputouksista Zimbabwen ja Sambian rajalla. Enimmillään 108 metriä korkeat putoukset, jotka tunnetaan myös paikallisella nimellä Mosi-oa-Tunya, ovat nykyisin Unescon maailmanperintökohde. Putouksille pääsee helposti Zimbabwen Victoria Fallsin tai Sambian Livingstonen pikkukaupungeista. Huom: Putoukset ovat molemmilla puolilla rajaa kansallispuistoalueella, eli niille on pääsymaksu.

Matkat Zimbabween

Chat on WhatsApp