slovakia-matkat
slovakia-matkat-2
slovakia-matkat-1
romania matka patikointi pyoraily 111
romania matka patikointi pyoraily 15

Slovakia

Itäisen Keski-Euroopan upea Tatravuoristo

Matkat Slovakiaan kuljettavat viehättävistä keskiaikaisista kaupungeista jylhään Tatravuoristoon. Itäisen Keski-Euroopan Slovakia tunnetaan parhaiten vuoristoisesta maastostaan sekä upeista maisemistaan. Kulttuurinnälkäiselle maa tarjoaa mm. keskiaikaisia kaupunkeja ja linnoja. Aktiivimatkalla Slovakiassa voit vaeltaa, pyöräillä tai patikoida Tatravuorilla tai esimerkiksi Mala Fatran kansallispuistossa hienoissa vuoristomaisemissa. 

Läntisiin Karpaatteihin kuuluva Tatravuoristo kohoaa Puolan ja Slovakian rajalla. Tämä heti Skandien jälkeen toiseksi lähinnä Suomea sijaitseva korkea vuoristo tarjoaa hienoja ja laadukkaita vaellus- ja patikointireittejä vuoristomajaverkostoineen, sekä tietysti jylhiä maisemia havumetsistä korkeaan ylävuoristoon lumihuippuineen. Sekä Slovakian että Puolan puoleiset Tatravuoret ovat suojelualuetta ja suosittua vaellus- ja talviurheiluseutua.
 
Majoitumme Slovakian matkoillamme tasokkaiden hotellien lisäksi viehättävissä paikallisissa majataloissa. Ryhmämatkojen lisäksi järjestämme myös räätälöidyt matkat Slovakiaan pienryhmille, haluamallasi ohjelmalla. Kysy lisää toimistoltamme!

Tietoa maasta: 

Slovakia on EU-maa ja kuuluu euroalueeseen sekä Schengen-sopimukseen. 

Tarvitset Slovakian matkalle normaalin matkavakuutuksen. Suosittelemme sellaisen matkavakuutuksen ottamista, jossa on peruutusturva.

Slovakian virallinen kieli on slovakki. Myös saksaa ja englantia osataan maassa melko yleisesti. 

Slovakian rahayksikkö on euro. Valuuttaa voi nostaa paikan päältä pankkiautomaateista yleisimmillä luottokorteilla. 

Aikavyöhyke Slovakiassa on GMT+1 (Suomi GMT+2).

Puheluiden maatunnus Slovakiassa on +421.

Ilmasto Slovakian Tatravuoristossa on tyypillisen mantereinen pitkine, lumisine talvineen ja lauhkeine kesineen. Sää vuoristoalueilla on usein laakso- ja alankoalueita viileämpi ja arvaamattomampi. Kesä ja alkusyksy ovat sään puolesta parasta aikaa patikoida Slovakiassa.

Ryhmämatkat ja räätälöidyt matkat Slovakiaan

Chat on WhatsApp