Ugandan gorillat ja simpanssit

Ugandan gorillat ja simpanssit

Ikimuistoinen kokemus viidakossa tutustuen vain metrien päästä gorilloihin ja simpansseihin

Luonto
10
Vuorokautta
2
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Lähde kanssamme luontomatkalle Ugandaan jäljittämään vuorigorilloja ja simpansseja sekä kokemaan Afrikkaa parhaimmillaan. Gorillasafarin lisäksi ohjelmaan kuuluvat safarit Kuningatar Elisabetin kansallispuistossa, simpanssien jäljitystä Kibalen kansallispuistossa, lähituntumaa paikalliseen elämään, sekä rentoutumista vehreän Mutanda-järven rannalla. Paluumatka sujuu naapurimaa Ruandan kautta.

Gorillalauman kohtaaminen on yksi maailman hienoimmista luontoelämyksistä. Huomaathan kuitenkin, että simpanssien ja gorillojen jäljitys tapahtuu jalan ja saattaa varsinkin gorillojen osalta vaatia usean tunnin liikkumista hankalassa maastossa.

HUOM: Gorillojen ja simpanssien jäljitys on luvanvaraista. Jäljitysluvat, arvoltaan yht. 1050 USD/hlö varataan ja lunastetaan hyvissä ajoin ennen matkaa. Etenkin gorillalupia on tarjolla hyvin rajattu määrä, ja ne myydään loppuun useita kuukausia etukäteen, joten teethän varauksesi tälle matkalle hyvissä ajoin.

** 16.-25.11.2024 MATKALLA 4 PAIKKAA JÄLJELLÄ **

Matkaohjelma

1. päivä - LENNOT HELSINKI - ENTEBBE

Lennot Suomesta yön yli Ugandaan, Entebben kentälle, jonne saavutaan seuraavan vuorokauden puolella.

Karibu Guesthouse tai vastaava

2. päivä - ENTEBBE

Saapuminen Ugandaan ja kuljetus majoituspaikkaan loppuyöksi. Pitkän lentomatkan jälkeen päivä vapaata aikaa Entebbessä, jossa on mm. hyvinhoidettu eläintarha ja kasvitieteellinen puutarha. (A)

Karibu Guesthouse tai vastaava

3. päivä - ENTEBBE - KIBALEN METSÄ

Aamiaisen jälkeen aloitamme safariohjelman ja suuntaamme kohti Kibalen kansallispuistoa Länsi-Ugandassa. Matkalla pysähdymme Fort Portalin kaupungissa ja ihailemme alueen tyypillistä ylänkömaisemaa. Kibalen sademetsään saapuessamme meitä odottaa uusi maailma. Simpanssien lisäksi aluella asuu 12 eri lajia kädellisiä. Kibale on tunnettu myös linnuistaan, joita on tavattu alueella yli 320 lajia. (A)

Turaco treetops tai vastaava

4. päivä - KIBALE, SIMPASSIEN JÄLJITYSTÄ

Tänä aamuna jäljitämme lähisukulaisiamme simpansseja Kibalen metsän kansallispuiston uumenissa. Vaikka emme voi taata jäljityksen onnistumista, tukee tilastoja maailman tihein kädellispopulaatio. Iltapäivällä teemme kävelyretken läheiselle Bigodin kosteikkoalueelle, jossa voi myös nähdä useita pienempiä apinalajeja sekä lintuja. (A)

Turaco treetops tai vastaava

Luontoretki, Simpanssien jäljitys

5. päivä - KIBALE - KUNINGATAR ELISABETIN KANSALLISPUISTO

Ajamme noin 3,5 tunnin matkan Ruwenzori-vuorten kupeessa sijaitsevaan Kuningatar Elisabethin kansallispuistoon, joka on Ugandan suosituin safarikohde. Puiston alueella on runsaasti itä-Afrikan savanneille tyypillisiä villieläimiä kuten antilooppeja, pahkasikoja, norsuja, puhveleita, hyeenoja ja leijonia. Puistossa on tavattu yli 500 lintulajia. Teemme iltapäivän päätteeksi safariajelun puiston alueella. (A)

Marafiki Safari Lodge tai vastaava

Safariajelu

6. päivä - KUNINGATAR ELISABETIN KANSALLISPUISTO

Lähdemme aikaisin aamulla safariajelulle ja palaamme syömään myöhäistä aamiaista. Lounaan jälkeen teemme veneretken Kazingan kanavan alueelle. Kahta Suuren hautavajoaman järveä, George- ja Albert-järviä yhdistävän kanavan varrella voi nähdä lähietäisyydeltä norsujen ja virtahepojen lisäksi mm. puhveleita, krokotiileja sekä tietysti lukuisia lintulajeja. (A)

Marafiki Safari Lodge tai vastaava

Safariajelu, Veneretki

7. päivä - KUNINGATAR ELISABETIN KANSALLISPUISTO - MUTANDA-JÄRVI

Ajamme Kisoroon, maan lounaisosiin lähelle Ruandan ja Kongon rajaa. Noin 8 tunnin ajomatka taittuu upeissa maisemissa Virungan vuoristoon. Pysähdymme matkalla lounaalla. Majoitumme Ugandan lounaiskulmalle Mutanda- ja Muleje-järvien maisemiin, josta avautuvat näkymät rajalla sijaitseville tulivuorille. (A)

Mutanda Lake Resort tai vastaava

8. päivä - GORILLAN JÄLJITYSTÄ, BWINDIN METSÄ

Tämä on matkamme kohokohta ja samalla suurin päivä. Gorillojen jäljitys kestää yleensä useita tunteja ja pisimmillään metsässä vietetään koko päivä. Mahdollisuudet metsän lempeiden jättiläisten löytämiseen ovat erittäin hyvät. Bwindin metsän kansallispuiston alueella asuu myös simpansseja, useita muita kädellisiä sekä yli 100 muuta nisäkäslajia, perhosia ja lintuja unohtamatta. Maasto on vaikeakulkuista viidakkoa, mikä tekee gorillalauman löytämisen entistäkin palkitsevammaksi. Saavuttuamme lauman luokse asetumme rauhallisesti paikoillemme tutkailemaan. Saamme viettää gorillojen luona enimmillään tunnin, jonka aikana nuoremmat yksilöt saattavat helposti tehdä lähempää tuttavuutta vierailijoihin. Vuorigorillan kohtaamista pidetään yhtenä koko planeettamme upeimmista ja ainutlaatuisimmista elämyksistä. (A,L)

Mutanda Lake Resort tai vastaava

Gorillojen jäljitys

9. päivä - KIGALI

Jätämme Lounais-Ugandan järvialueen maisemat taaksemme, ja ohjelmassa on noin 4 tunnin automatka kohti Ruandaa ja maan pääkaupunkia Kigalia. Ylitämme rajan Ruandan puolelle Cyahafissa ja jatkamme Kigaliin. Illan päätteeksi kuljetus kansainväliselle lentokentälle, josta lähtevät seuraavan vuorokauden puolella lennot kohti kotimaata. (A)

Mille Collines Hotel tai vastaava

10. päivä - LENNOT KIGALI - HELSINKI

Lennot kotimaahan.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

(Huom: Lounas gorillojen jäljityspäivänä on retkilounas.)

Lisätiedot

HUOM: Gorillojen ja simpanssien jäljitys on luvanvaraista. Jäljitysluvat, arvoltaan yht. 1050 USD/hlö, varataan matkavarauksen yhteydessä ja lunastetaan hyvissä ajoin ennen matkaa. Etenkin gorillalupia on tarjolla hyvin rajattu määrä, ja ne myydään loppuun useita kuukausia etukäteen, joten teethän varauksesi matkalle hyvissä ajoin! (Matkalle on mahdollista lähteä halutessaan myös ilman gorillojen ja/tai simpanssien jäljitystä.)

Lennämme Ugandaan Turkish Airlinesin / Qatar Airwaysin reittilennoilla. Lentoyhtiöillä on oikeus muuttaa aikataulujaan, joten ethän varaa mahdollisia liityntälentoja ennen kuin olet saanut lentoliput.

Ryhmäkoko: 8-12 hlö

Matkan hintaan sisältyy:

 • Lennot
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Majoitukset ohjelman mukaan
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset
 • Matkaohjelmassa mainitut retket
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla
 • Kansallispuistomaksut ja jäljitysluvat
 • Suomalaisen matkanjohtajan ja englantia puhuvan paikallisoppaan palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat
 • Lentokenttäverot.

Matkan hinta ei sisällä: 

 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita tai retkiä
 • Ruokajuomia, juomarahoja ja muita henkilökohtaisia kuluja.

Lisätietoa Ugandasta ja Ugandan matkoista löydät tästä linkistä.

Tarvitset matkalla Itä-Afrikan yhteisviisumin. Viisumin hinta on 100 USD ja sen saa haettua helposti internetin kautta. Ohjeistamme asiakkaitamme viisuminhaussa lähempänä matka-ajankohtaa. Passin tulee olla voimassa 6kk matkan jälkeen. Keltakuumerokotustodistus tulee ottaa mukaan matkalle. 

Jäljityslupien hankintaa varten tarvitsemme kuvan/kopion passisi henkilötietosivusta. Kopion voit lähettää meille matkan varattuasi sähköpostilla (esim. jpg- tai pdf-tiedostona) osoitteeseen info(ät)mandalatravel.fi.

Juomarahakulttuuri on tyypillistä Ugandassa. Paikallisoppaiden ja kuljettajien tippeihin voit varata tätä matkaa varten yht. noin 100€.

Chat on WhatsApp