Uganda gorillat matka kiertomatka safari
Uganda kiertomatka safari
uganda kiertomatkat
ugandan matkat
uganda kiertomatkat
Uganda matka kiertomatka safari
uganda luontomatka
Uganda gorilla
Uganda matkapaketti
uganda matkailu
matkat ugandaan
uganda matkat
uganda matkat
uganda matkat
Uganda kiertomatka safari
uganda kiertomatkat
ugandan matkat
uganda kiertomatkat
Uganda matka kiertomatka safari
uganda luontomatka
Uganda gorilla
Uganda matkapaketti
uganda matkailu
matkat ugandaan
uganda matkat
uganda matkat
uganda matkat

Ugandan gorillat ja simpanssit

Ikimuistoinen kokemus viidakossa tutustuen vain metrien päästä gorilloihin ja simpansseihin

Luonto
9
Vuorokautta
2
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Lähde kanssamme luontomatkalle Ugandaan jäljittämään vuorigorilloja ja simpansseja sekä kokemaan Afrikkaa parhaimmillaan. Gorillasafarin lisäksi ohjelmaan kuuluvat safarit Kuningatar Elisabetin kansallispuistossa, simpanssien jäljitystä Kibalen kansallispuistossa, lähituntumaa paikalliseen elämään, sekä rentoutumista vehreän Mutanda-järven rannalla. Paluumatka sujuu naapurimaa Ruandan kautta. Gorillalauman kohtaaminen on yksi maailman hienoimmista luontoelämyksistä. Huomaathan, että simpanssien ja gorillojen jäljitys tapahtuu jalan ja saattaa vaatia usean tunnin liikkumista hankalassa maastossa.

HUOM: Gorillojen ja simpanssien jäljitys on luvanvaraista. Jäljitysluvat, arvoltaan yht. 900 USD/hlö varataan ja lunastetaan hyvissä ajoin ennen matkaa. Etenkin gorillalupia on tarjolla hyvin rajattu määrä, ja ne myydään loppuun useita kuukausia etukäteen, joten teethän varauksesi tälle matkalle hyvissä ajoin!

** SYKSYN LÄHDÖLLÄ 19.-27.11.2023 1 PAIKKA JÄLJELLÄ **

** HELMIKUUN LÄHDÖLLÄ 10.-18.2.2024 4 PAIKKAA JÄLJELLÄ **

Matkaohjelma

1. päivä - LENNOT HELSINKI - ENTEBBE

Lennot Suomesta yön yli Ugandaan, Entebben kentälle, jonne saavutaan seuraavan vuorokauden puolella.

Majoitus

Karibu Guesthouse tai vastaava

2. päivä - ENTEBBE - KIBALEN METSÄ

Saapuminen Ugandaan ja kuljetus majoituspaikkaan loppuyöksi. Aamiaisen jälkeen aloitamme safariohjelman ja suuntaamme kohti Kibalen kansallispuistoa Länsi-Ugandassa. Matkalla pysähdymme Fort Portalin kaupungissa ja ihailemme alueen tyypillistä ylänkömaisemaa. Kibalen sademetsään saapuessamme meitä odottaa uusi maailma. Simpanssien lisäksi aluella asuu 12 eri lajia kädellisiä. Kibale on tunnettu myös linnuistaan, joita on tavattu alueella yli 320 lajia. (A)

Majoitus

Turaco treetops tai vastaava

3. päivä - KIBALE, SIMPASSIEN JÄLJITYSTÄ

Tänä aamuna jäljitämme lähisukulaisiamme simpansseja Kibalen metsän kansallispuiston uumenissa. Vaikka emme voi taata jäljityksen onnistumista, tukee tilastoja maailman tihein kädellispopulaatio. Iltapäivällä teemme kävelyretken läheiselle Bigodin kosteikkoalueelle, jossa voi myös nähdä useita apinalajeja sekä lintuja. (A)

Aktiviteetit
Luontoretki, Simpanssien jäljitys
Majoitus

Turaco treetops tai vastaava

4. päivä - KUNINGATAR ELISABETIN KANSALLISPUISTO

Ajamme noin 3,5 tunnin matkan Ruwenzori-vuorten kupeessa sijaitsevaan Kuningatar Elisabethin kansallispuistoon, joka on Ugandan suosituin safarikohde. Puiston alueella on runsaasti itä-Afrikan savanneille tyypillisiä villieläimiä kuten antilooppeja, pahkasikoja, norsuja, puhveleita, hyeenoja ja leijonia. Puistossa on tavattu yli 500 lintulajia. Teemme iltapäivän päätteeksi safariajelun puiston alueella. (A)

Aktiviteetit
Safariajelu
Majoitus

Bush Lodge tai vastaava

5. päivä - KUNINGATAR ELISABETIN KANSALLISPUISTO

Lähdemme aikaisin aamulla safariajelulle ja palaamme syömään myöhäistä aamiaista. Lounaan jälkeen teemme veneretken Kazingan kanavan alueelle. Kahta Suuren hautavajoaman järveä, George- ja Albert-järviä yhdistävän kanavan varrella voi nähdä lähietäisyydeltä norsujen ja virtahepojen lisäksi puhveleita, krokotiileja sekä tietysti lukuisia lintulajeja. (A)

Aktiviteetit
Safariajelu, Veneajelu
Majoitus

Bush Lodge tai vastaava

6. päivä - KUNINGATAR ELISABETIN KANSALLISPUISTO - MUTANDA-JÄRVI

Ajamme Kisoroon, maan lounaisosiin lähelle Ruandan ja Kongon rajaa. Noin 8 tunnin ajomatka taittuu upeissa maisemissa Virungan vuoristoon. Pysähdymme matkalla lounaalla. Majoitumme Mutanda-järven maisemiin, josta avautuvat näkymät rajalla sijaitseville tulivuorille. (A)

Majoitus

Mutanda Lake Resort tai vastaava

7. päivä - GORILLAN JÄLJITYSTÄ, BWINDIN METSÄ

Tämä on matkamme kohokohta ja samalla suurin päivä. Gorillojen jäljitys kestää yleensä useita tunteja ja pisimmillään metsässä vietetään koko päivä. Mahdollisuudet metsän lempeiden jättiläisten löytämiseen ovat erittäin hyvät. Bwindin metsän kansallispuiston alueella asuu myös simpansseja, useita muita kädellisiä sekä yli 100 muuta nisäkäslajia, perhosia ja lintuja unohtamatta. Maasto on vaikeakulkuista viidakkoa, mikä tekee gorillalauman löytämisen entistäkin palkitsevammaksi. Saavuttuamme lauman luokse asetumme rauhallisesti paikoillemme tutkailemaan. Saamme viettää gorillojen luona enimmillään tunnin, jonka aikana nuoremmat yksilöt saattavat helposti tehdä lähempää tuttavuutta vierailijoihin. Vuorigorillan kohtaamista pidetään yhtenä koko planeettamme upeimmista ja ainutlaatuisimmista elämyksistä. (A)

Aktiviteetit
Gorillojen jäljitys
Majoitus

Mutanda Lake Resort tai vastaava

8. päivä - MUTANDA-JÄRVI - KIGALI

Aamupäivä vapaata ohjelmaa. Jätämme iltapäivästä Mutanda-järven maisemat taaksemme, ja ohjelmassa on noin 4 tunnin automatka kohti Ruandaa ja Kigalin lentokenttää. Ylitämme rajan Ruandan puolelle Cyahafissa ja jatkamme Kigalin kansainväliselle lentokentälle, josta lähtevät seuraavan vuorokauden puolella lennot kohti kotimaata. (A)

9. päivä - LENNOT KIGALI - HELSINKI

Lennot kotimaahan.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

HUOM: Gorillojen ja simpanssien jäljitys on luvanvaraista. Jäljitysluvat, arvoltaan yht. 900 USD/hlö, varataan matkavarauksen yhteydessä ja lunastetaan hyvissä ajoin ennen matkaa. Etenkin gorillalupia on tarjolla hyvin rajattu määrä, ja ne myydään loppuun useita kuukausia etukäteen, joten teethän varauksesi matkalle hyvissä ajoin! (Matkalle on mahdollista lähteä halutessaan myös ilman gorillojen ja/tai simpanssien jäljitystä.)

Lennämme Ugandaan Turkish Airlinesin / Qatar Airwaysin reittilennoilla. Lentoyhtiöllä on oikeus muuttaa aikataulujaan, joten ethän varaa mahdollisia liityntälentoja ennen kuin olet saanut lentoliput.

Ryhmäkoko: 10-12 hlö

Matkan hintaan sisältyy

 • Lennot kohteeseen
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Majoitukset
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset
 • Matkaohjelmassa mainitut retket
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla
 • Kansallispuistomaksut ja jäljitysluvat
 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja englantia puhuvan paikallisoppaan palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat
 • Lentokenttäverot.

Matkan hinta ei sisällä: 

 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia ja muita henkilökohtaisia kuluja 
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja
 • Toimistokuluja 10 €/ henkilö.

Lisätietoa Ugandasta ja Ugandan matkoista löydät tästä linkistä.

Tarvitset matkalla Itä-Afrikan yhteisviisumin. Viisumin hinta on 100 USD ja sen saa haettua helposti internetin kautta. Passin tulee olla voimassa 6kk matkan jälkeen. Keltakuumerokotustodistus tulee ottaa mukaan matkalle. 

Jäljityslupien hankintaa varten tarvitsemme kopion passisi henkilötietosivusta. Kopion voit lähettää meille matkan varattuasi sähköpostilla (esim. jpg- tai pdf-tiedostona) osoitteeseen info(ät)mandalatravel.fi.

Tippikulttuuri on tyypillistä Ugandassa. Paikallisoppaiden ja kuljettajien tippeihin voit varata tätä matkaa varten noin 100€.