Uganda page edited

Uganda

Sumuisten vuorten gorillat ja paljon muuta

Afrikan helmenä tunnettu Uganda on vehreä, turvallinen ja monipuolinen Itä-Afrikan matkakohde, jossa on paljon nähtävää ja koettavaa. Ugandan matkan kohokohtia ovat mahtavat vuorigorillat ja ihmisiin totutetut simpanssilaumat, mutta myös läntisen Ugandan tiheät viidakot, lumihuippuiset vuoret, savannien safarikohteet villieläimineen, Viktoriajärvi ja Niilin lähteet sekä Ugandan rikas linnusto tarjoavat hienoja elämyksiä luonnosta ja erilaisista liikunnallisista aktiviteeteista kiinnostuneelle.

Ugandan matkamme vievät aitoon Afrikkaan - Afrikan sydämessä sijaitsevan maan kuuluisimpiin kansallispuistoihin ja luontokohteisiin, niin perinteisille safariajeluille kuin viidakon siimekseen gorilloja ja simpansseja jäljittämään. Matka Ugandaan voi yhtä lailla olla myös veneilyä virtahepojen seurassa, iloisia kohtaamisia paikallisten kanssa, vanhoja kuningaskuntia, patikointia ylängöillä, niilinahventen narraamista Viktoriajärvellä, tai haastavia vuoristovaelluksia paikoissa, joissa olet kävijänä ensimmäisten joukossa. Ugandan safarille saat kauttamme myös gorillojen ja simpanssien jäljitysluvat.

Mandala Travel tekee safari- ja luontomatkoja Ugandan hienoihin kansallispuistoihin sekä myös räätälöityjä vaellusmatkoja Ugandaan, Ruwenzorin vuoristoon. Opastettujen kiertomatkojen lisäksi kauttamme saat myös erilaiset räätälöidyt matkat Ugandaan haluamallasi ohjelmalla, omassa yksityisessä ryhmässä. Kysy lisää toimistoltamme: info(ät)mandalatravel.fi 

Tietoa maasta:

Viisumin Ugandaan saa haettua helposti internetin kautta. Ugandan viisumi maksaa tällä hetkellä 50USD/hlö. Ohjeistamme asiakkaitamme viisuminhaussa lähempänä matka-ajankohtaa. Passin tulee olla voimassa 6kk matkan jälkeen.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa Ugandan matkan aikana. Lisäksi tarvitset keltakuumerokotuksen, jota suositellaan Ugandaan matkustaessa. Keltakuumerokotustodistus tulee ottaa mukaan matkalle. Kaikille Ugandaan matkustaville suositellaan hepatiitti-A ja -B rokotusta sekä malarian estolääkitystä. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi 

Ugandan viralliset kielet ovat englanti ja swahili. Lisäksi maassa puhutaan useita paikallisia kieliä joista puhutuin on bantukieli luganda. Englantia osataan Ugandassa yleisesti.

Ugandan rahayksikkö on Ugandan shillinki (UGX). Muun Itä-Afrikan tapaan Yhdysvaltojen dollari on matkailupalveluissa käytettävä valuutta. Paikallista valuuttaa voit vaihtaa kaupungeissa ja hotelleissa.

Ilmasto Ugandassa on trooppinen, sillä maa sijaitsee päiväntasaajalla. Ugandan ilmasto vaihtelee kostean kuumasta ylänköalueiden kuivan ja lauhkean kautta Ruwenzori-vuorten ylärinteiden kylmään vuoristoilmastoon. Suurin osa Ugandasta on ylänköä, joten maan ilmasto on hieman suurempia naapurimaita viileämpi. Lämpötilavaihtelut suurimmassa osassa Ugandaa ovat melko pieniä, jonka vuoksi varsinaista kesää ja talvea ei ole, mutta kaudet voidaan jakaa lyhyiden ja pitkien sateiden sekä kuivan kauden mukaan. Pitkät sateet kestävät yleensä maaliskuusta toukokuuhun ja lyhyet sateet muutamasta viikosta kuukauteen marraskuusta joulukuuhun.

Aikavyöhyke Ugandassa on GMT +3 (Suomessa GMT+2).

Puheluiden maatunnus Ugandaan on +256.

Tippikulttuuri on tyypillistä Ugandassa. Ravintolalaskun yhteydessä voi jättää noin 10% palvelumaksun ellei sitä ole erikseen mainittu hintaan sisältyväksi. Paikallisoppaiden ja kuljettajien tippeihin kannattaa varata käteistä dollareissa tai paikallisessa valuutassa.

Tutustu myös: Ugandan vuorigorillat ja niiden suojelu blogissamme

Uganda räätälöidyt matkat

Chat on WhatsApp