venezuela-6
venezuela-4
venezuela-3
venezuela-7
venezuela-1

Venezuela

Monipuolista luontoa ja kulttuuria

Venezuela on Etelä-Amerikassa, Karibianmeren rannikolla sijaitseva valtio, joka tarjoaa monipuolisen valikoiman luonnonihmeitä ja värikästä kulttuuria. Venezuela tunnetaan maailman korkeimmasta vesiputouksesta, Angel Fallsin putouksesta, sekä monista luonnonpuistoistaan ja monimuotoisista ekosysteemeistään. Se on kiehtova matkakohde, jossa yhdistyvät paikalliset perinteet ja espanjalaiset ja afrikkalaiset vaikutteet.

Venezuelassa voit vierailla pääkaupunki Caracasissa, jossa moderni kaupunkielämä kohtaa historialliset nähtävyykset. Luonnonystäville Venezuelassa on paljon tarjottavaa: Canaiman kansallispuisto Angelin putouksineen, Los Llanosin laajat savannialueet villieläimineen, sekä Los Roquesin saariryhmä Karibianmerellä, joka on kuuluisa upeista koralliriutoistaan ja kirkkaista vesistään. Andien vuoristokin ulottuu Venezuelaan, ja maan länsiosan tarjoavat henkeäsalpaavia maisemia ja monipuolisia vaellusreittejä, kun taas maan Karibianmeren saaret houkuttelevat rantalomailijoita.

Tietoa maasta:

Suomen kansalaiset tarvitsevat viisumin Venezuelaan, ja se tulisi hankkia etukäteen Venezuelan suurlähetystöstä. Passin on oltava voimassa vähintään 6 kuukautta matkan jälkeen.

Venezuelan virallinen kieli on espanja. Monilla alueilla puhutaan myös alkuperäiskansojen kieliä, ja englannin taito vaihtelee kaupunkien ja maaseudun välillä. On hyvä opetella muutama perussana espanjaksi, sillä englannin käyttömahdollisuudet ovat maassa rajoitettuja.

Venezuelan rahayksikkö on Venezuelan bolívar (VES). On suositeltavaa vaihtaa valuuttaa virallisissa vaihtopisteissä, kuten pankeissa. Luottokortit hyväksytään joissakin suurimmissa kaupungeissa, mutta käteistä on hyvä pitää mukana, erityisesti syrjäisemmillä alueilla.

Venezuela tunnetaan luonnon monimuotoisuudestaan. Maassa on erilaisia ilmastoja ja maisemia: trooppiset rannat, laajat sademetsät ja korkeat vuoristot. Talvikausi marraskuusta huhtikuuhun on suosituin aika vierailla Venezuelassa, kun taas kesäkuukaudet saattavat olla sateisia.

Aikavyöhyke Venezuelassa on GMT-4, eli se on 7 tuntia jäljessä Suomen ajasta.

Puheluiden maatunnus Venezuelassa on +58.

Venezuelassa tippikulttuuri on yleistä erityisesti ravintoloissa ja hotelleissa. Hyvä vinkki on noin 10 % laskun loppusummasta, ja käteistä olisi hyvä olla mukana tippejä varten. Lisäksi on suositeltavaa ottaa Venezuelan matkalle matkavakuutus, joka kattaa terveyspalvelut ja mahdolliset peruutustilanteet.

Pyydä tarjous! - Venezuelan räätälöidyt matkat

Chat on WhatsApp