Aconcagua kiipeilymatka argentiina
Dsc00295
Dsc00115
Dsc00591
Dsc00400
20230120 195351
20230117 143710
20230114 093922
Slider thumb dsc00295
Slider thumb dsc00115
Slider thumb dsc00591
Slider thumb dsc00400
Slider thumb 20230120 195351
Slider thumb 20230117 143710
Slider thumb 20230114 093922

Aconcagua 6962m -kiipeilymatka, Argentiina

Valloita Etelä-Amerikan korkein vuori Argentiinan Andeilla

Kiipeily
21
Vuorokautta
1
Majoituksen taso
5
Vaikeusaste

Matkan perustiedot

Nousu Amerikkojen korkeimmalle huipulle. Mahtava Aconcagua nousee lähes 7000 metrin korkeuteen Andien vuoristossa Mendozan laakson vieressä, Argentiinan ja Chilen rajalla.

Alkulämmittelyksi kiipeämme Boneten (5010m) huipulle ennen matkan varsinaista kohokohtaa, nousua Aconcaguan huipulle. Nousu tapahtuu teknisesti helppoa Ruta Normalia pitkin, joka on vuoren suosituin ja helpoin reitti. Reitti ei ole teknisesti vaikea ja sopii hyvin vuorikiipeilystä kiinnostuneille sekä kokeneelle vaeltajalle. Rajut ja yllättävät myrskyt sekä ohut ilmanala tekevät kuitenkin noususta haastavan.

Ohueen ilmanalaan totuttautumiseen käytetään nousun aikana runsaasti aikaa. Olemme myös varanneet ohjelmaan aikaa huonojen sääolojen varalle.

HUOM: Hinta ei sisällä kiipeilylupia (n. 730USD). Edellytämme osallistujilta aikaisempaa vuorikokemusta 5000- ja 6000-metrisiltä vuorilta.

Matkaohjelma

1. päivä - HELSINKI - MENDOZA

Lennot Helsingistä Argentiinaan.

2. päivä - MENDOZA

Saapuminen Mendozan kaupunkiin ja kuljetus hotellille. Mendoza toimii porttina Andien vaelluksille sekä läpikulkualueena Chilen puolelle. Kaupungin ympäristössä on kuivaa ja kuumaa, mutta se on yksi laajimpia viininviljelysalueita Argentiinassa. Sen suurimpia tulonlähteitä ovat viini, oliiviöljy ja matkailu. 

Majoitus

Hotelli

3. päivä - PUENTE DEL INCA

Siirrymme kauniiden maisemien ja Mendozan laakson viininviljelyalueen läpi vuorille Puente del Incaan. Illalla suoritamme viimeiset pakkaamiset ennen aamun siirtymistä tien päähän, josta Aconcaguan lähestymismarssi alkaa. Yövymme vuoristokylässä, joka sijaitsee noin 2700 metrin korkeudessa. (A,I)

Majoitus

vaellusmaja

4. päivä - CONFLUENCIA

Siirrymme kansallispuiston portille mistä vaellus alkaa. Varusteemme siirtyvät muulien selkään ja aloitamme vuoren lähestymisen. Nousemme jokilaaksoa ylös confluencian leiriin (3300m). (A,L,I)

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus

Teltta

5. päivä - Plaza Francia

Lepopäivä tai vaihtoehtoisesti kevyt vaelluspäivä. Teemme akklimatisointivaelluksen Plaza Francian leiriin Aconcaguan eteläseinän juurelle (4000m). Palaamme yöpymään Confluencian leiriin. Ensimmäinen lääkärintarkastus. (A,L,I)

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus

Teltta

6. päivä - PLAZA DE MULAS

Aikainen herätys ja pitkä vaelluspäivä kohti Plaza de Mulasia. Nousu Rio Horconesin jokivartta pitkin Plaza de Mulasin perusleiriin (4260m). (A,L,I)

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus

Teltta

7. päivä - PLAZA DE MULAS

Lääkärintarkastus, mahdollisesti kevyt vaellus jäätikölle ja lepoa leirissä. Näemme upeiden näköalojen avautuvan Aconcaguan länsiseinälle. (A,L,I)

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus

Teltta

8. päivä - CERRO BONETE

Lepopäivä tai mahdollisesti akklimatisoitumisnousu läheiselle Cerro Boneten huipulle (5010m) ja palaamme Plaza de Mulasin leiriin. (A,L,I)

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus

Teltta

9. päivä - PLAZA DE MULAS

Lepopäivä perusleirissä. (A,L,I)

Majoitus

Teltta

10. päivä - Nido de Condores

Teemme toisen akklimatisoitumisnousun Nido de Condoresin leiriin (54000m) minne kuljetamme ruokaa ja polttoainetta (n. 5-10kg/hlö). Palaamme yöksi Plaza de Mulasin leiriin. (A,L,I)

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus

Teltta

11. päivä - PLAZA DE MULAS

Keräämme perusleirissä voimia tulevaan koitokseen. (A,L,I)

Majoitus

teltta

12. päivä - NIDO DE CONDORES

Nousemme Nido de Condoresin leiriin (5400m). Korkeus alkaa nyt toden teolla tuntua elimistössä ja näköalat antavat lupausta tulevasta. Yöpyminen Nido de Condoresissa. (A,L,I)

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus

teltta

13. päivä - NIDO DE CONDORES

Lepopäivä Nido de Condoresissa. (A,L,I)

Majoitus

Teltta

14. päivä - CAMP COLERA

Nousemme viimeiseen leiriimme ennen huippua, Colera Campiin (5970m). Lepäämme ja tankkaamme nestettä seuraavan päivän huiputusta varten. (A,L,I)

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus

teltta

15. päivä - ACONCAGUA

Aloitamme nousun aamuyöllä otsalamppujen valossa. Nousemme tasaisesti Independencia-majan raunioille, joilla pidämme lepohetken. Teemme pitkän ja tuulisen poikittaissiirtymisen, jonka jälkeen viimeinen tiukka nousu ja olemme Aconcaguan, huipulla (6959m). Paluu yöksi Colera Campiin. 

Olemme varanneet nousuun ja ohueen ilmanalaan totuttelemiseen runsaasti aikaa sekä kaksi varapäivää huonon sään varalle. (A,L,I)

Aktiviteetit
kiipeily
Majoitus

teltta

16. päivä - ACONCAGUA VARAPÄIVÄ 1

Varapäivä huonon sään varalle. (A,L,I)

Majoitus

Teltta

17. päivä - ACONCAGUA VARAPÄIVÄ 2

Varapäivä huonon sään varalle. (A,L,I)

Majoitus

Teltta

18. päivä - PLAZA DE MULAS

Laskeudumme aiemmin nousemaamme reittiä Plaza de Mulasin leiriin. Nautimme viimeisen leiri-illallisen ennen seuraavan päivän pitkää laskeutumista laaksoon. (A,L,I)

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus

vaellusmaja

19. päivä - MENDOZA

Pitkä paluu marssi alas Puente del Incaan, mistä kuljetus takaisin Mendozaan, jossa yövymme. (A,L)

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus

hotelli

20. päivä - MENDOZA -

Paluulennot lähtevät kohti Suomea. (A)

21. päivä - SAAPUMINEN HELSINKIIN

ATERIAT: (A) AAMIAINEN (L) LOUNAS (I) ILLALLINEN

Lisätiedot

Ryhmäkoko: 8 hlö

Matkan hintaan sisältyy

 • Lennot kohteeseen
 • Lentokenttäkuljetukset 
 • Majoitukset 
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset 
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla 
 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut 
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat
 • Lentokenttäverot

Matkan hinta ei sisällä 

 • Matkavakuutusta 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia 
 • Henkilökohtaisia kuluja 
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja
 • Kiipeilylupia (n. 730 USD)
 • Toimistokulut 10€

HUOM: 1 hengen huonelisä koskee hotellia. Vaelluksella 1 hengen teltta on mahdollista saada 500€:n lisämaksusta.

Valmistautuminen:

Aconcagua-kiipeilymatkalla kuljemme vaihtelevassa maastossa ja päivämatkat ovat noin 4 - 12h. Matkalla pärjäät hyvällä kunnolla. Suosittelemme valmistautumaan fyysisesti vaellukseen käymällä säännöllisesti juaksu-, pyöräily- tai hiihtolenkeillä sekä juoksemalla mäkitreenejä ennen vaellusta. Mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sen enemmän saat vaelluksesta irti.

Tyypillinen vaelluspäivä:

Tyypillinen vaelluspäivä alkaa noin klo. 7.00 aamuherätyksellä. Tämän jälkeen seuraa varusteiden pakkaus. Käymme yhdessä aamiaisella läpi päivän vaellus osuuden ja sen erityispiirteet. Itse vaellus alkaa aamiaisen jälkeen noin klo. 8.00. Lounas nautitaan puolenpäivän aikaan ja iltapäivän vaellusosuus on yleensä aamupäivää lyhyempi. Vaelluksen aikana jokainen voi kävellä omaan tahtiin. Paikallisoppaasta ja matkanjohtajasta toinen kävelee aina ryhmän edessä ja toinen viimeisen vaeltajan perässä. Saapuessamme majapaikkaamme on aikaa rentoutumiseen ja varusteiden huoltoon. Illallinen nautitaan leirin ruokailuteltassa tai yläleireissä omassa teltassa. Matkanjohtaja käy seuraavan päivän ohjelman läpi illan aikana.

Lisätietoa Argentiinasta ja Argentiinan matkoista tästä linkistä.

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Argentiinaan.

Kiipeily- ja vaellusluvat lunastetaan yhdessä Mendozassa ennen vaellusta.

Aconcagua-kiipeilymatkalle tarvitset sellaisen matkavakuutuksen, joka kattaa sairastapauksien lisäksi helikopterievakuoinnin ja kotiuttamisen liikuttaessa yli 6000 metrin korkeudessa. Vakuutuksessa tulee olla peruutusturva.

Nousu Aconcagualle tapahtuu teknisesti helppoa Ruta Normalia pitkin, joka on vuoren suosituin ja helpoin reitti. Nousu ei sisällä teknistä kiipeilyä, käytännössä vuorenhuipulle kävellään jäärautoja ja vaellussauvoja apuna käyttäen. Aconcaguan kiipelymatka sopii vuorikiipeilystä kiinnostuneelle ja jolla on aikaisempaa vuoristokokemusta. Olemme varanneet ohjelmaan kaksi ylimääräistä huiputuspäivää huonon sään tai sairastumisen takia.

Korkein kohta kiipeilymatkan aikana on 6962m korkea Aconcaguan huippu. Matkalla käytetään runsaasti aikaa akklimatisointiin eli ohueen ilmanalaan totutteluun. Teemme akklimatisointinousuja matalammille huipuille ennen Aconcagualle kiipeämistä. Lievien vuoristotaudin oireiden hoitamiseen voidaan käyttää Azetazolamidea (Diamox). Matkanjohtajalla on mukana hätätapauksia varten tarvittavat lääkkeet vuoristotaudin hoitoon.

Huom: Kiipeilyohjelman aikana on 2 kpl pakollisia lääkärintarkastuksia, joissa mm. mitataan happisaturaatio. Lääkäri voi määrätä kiipeilijän tarkastuksen perusteella alas vuorelta, jos katsoo sen tarpeelliseksi.

Aconcagua-matkalle muulien kyydissä menevä varustemäärä on 30 kg/asiakas vaelluksen alusta Plaza de Mulakseen saakka. Tähän varustemäärään tulisi mahtua henkilökohtaiset varusteesi, makuupussi ja -alusta. Plaza de Mulasin jälkeen jokainen kantaa omat varusteensa leirien välillä. Voit jättää varusteet, joita et tarvitse vaelluksella, säilytykseen hoteliin. Siirryttäessä yläleireihin jokaiselle tulee kannettavaksi myös yhteisiä ruokia ja polttoainetta, n. 5-10kg max. Jokaiselle välille on myös mahdollista antaa kantajille kiloja korvausta vastaan.

Vaelluksella tarjottava ruoka on sekoitus argentiinalaista ja eurooppalaista ruokaa ja valmistettu paikallisista raaka-aineista. Ateriat pitävät yleensä sisällään alkukeiton, pääruuan, jälkiruuan sekä kahvia, teetä ja kaakaota. Ruokailujen yhteydessä on mahdollista täyttää omat juomapullot keitetyllä vedellä, joka on turvallista juoda. Vaelluksella mukana kulkevat keittiöhenkilökunta ja telttakeittiöt. Mendozassa on runsaasti erilaisia hyviä ravintoloita joissa ruokailemme. Varaa noin 10–15 €/päivä aterioihin, yhteensä noin 50 €, jolla katat ruokailukulut Mendozassa.

Juomarahakulttuuri on tyypillistä Argentiinassa. Aconcagua-kiipeilymatkalla voit varata kantajien ja oppaiden tippeihin yhteensä noin 5-10€/vaelluspäivä paikallisena valuuttana. Matkanjohtaja kerää tipit vaelluksen viimeisenä iltana ja jakaa ne keittiöhenkilökunnan sekä kiipeilyoppaiden kesken.

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle:

Kengät ja sukat

 • ylävuoristokengät sisäkengällä
 • hyvät ja istuvat vaelluskengät
 • 3 paria lämpimiä vaellussukkia
 • 3 paria ohuita liner-sukkia
 • Crocsit, sandalit tms. perusleiriin
 • säärystimet

Jalat

 • untuvahousut
 • 2 lämpokerraston alaosaa. Merinovilla suositeltava
 • 1 fleece-housut
 • 1 Gore-Tex -housut, täyspitkä vetoketju suositeltava
 • 1 vaellushousut
 • vaellusshortsit ​

Ylävartalo

 • ​hupullinen untuvatakki (-20°C)
 • 2 lämpökerraston yläosaa
 • 2 fleece-paitaa
 • 1 windstopper- tai sofshell -takki
 • 1 Gore-Tex -takki hupulla
 • 2 pitkähihaista paitaa, yksi mieluusti kauluksilla (aurinkoa vastaan)

Pää

 • aurinkohattu
 • tuulenpitävä pipo
 • kommandopipo
 • myrskylasit (laskettelulasit)
 • ylävuoristoaurinkolasit
 • Buff tai vastaava huivi, jolla voi suoja kaulan tai pään

Kädet

 • ohuet hiihtohanskat, hyvät vaellussauvojen kanssa
 • 1 ylävuoristorukkaset (-20°C), mielellään untuvaa
 • 1 ohuet sisärukkaset
 • 1 vedenpitävät, lämpimät hanskat, Gore-Tex tms 
 • 1 sisähanskat

Kantolaitteet ja reput

 • 65-75l rinkka, vedenpitävä tai suojapussi
 • 25-30l päiväreppu
 • 100-150l basecamp-kassi, johon pakataan kaikki matkatavarat. Kestävää nylonia tms 

Nukkuminen

 • talvimakuupussi, mukavuus n. -20°C
 • ilmatäytteinen makuualusta, täyspitkä
 • vaahtomuovialusta, thermarest ridge rest tai vastaava

Tekniset varusteet

 • ylävuoristokenkiin sopivat vaellusraudat
 • säädettävät vaellussauvat, tukevat. Mielellään lukolliset esim. Black Diamond Expedition Poles
 • kiipeilykypärä

Muuta

 • otsalamppu, varaparistot ja varapolttimo tarvittaessa
 • 2 huulirasvaa vahvalla suojakertoimella, min 30 
 • ruokailuvälineet, lautanen, haarukka, lusikka, muki
 • 2 x 1-litran juomapulloa
 • kevyt termospullo
 • 1l pissapullo
 • 4 käsienlämmittimiä
 • 2-3l juomapussi, eristetty, Camelbak tms
 • henkilökohtaiset hygienia- ja peseytymisvälineet
 • retkipyyhe

Suositeltavaa

 • pari kirjaa ja musiikkia
 • powerbank
 • korvatulpat
 • uima-asu
 • linkkari / monitoimityökalu

Lääkelaukku

 • ensiapulaukku
 • särkylääkkeitä, esim. 1000mg Paracetamol
 • antibioottikuuri ripuliin, pyydä lääkäriltäsi
 • asetatsoliamidia (Diamox) vuoristotaudin oireisiin, pyydä lääkäriltä
 • rakkolaastareita, paljon käsidesiä, savet-pyyhkeitä ja wc-paperia vesitiiviisti pakattuna
 • henk. koht. lääkitys.