Argentiina
Argentiana tour (5)
Argentiana tour (1)
Argentiana tour (3)
Argentiana tour (2)
Argentiana tour (4)

Argentiina

Etelä-Amerikan luonnonihmeitä tropiikista Antarktikselle

Argentiina on Etelä-Amerikan toiseksi suurin maa. Laajan pinta-alansa ansiosta maa on erittäin monipuolinen ja siellä on valtavasti nähtävää ja koettavaa luonnon, kulttuurin ja aktiviteettien osalta. Argentiinassa voit matkustaa Iguassun putouksia ympäröivästä sademetsästä hyisen Antarktiksen kupeeseen, Andeilta Atlantin valtamerelle, sekä tietenkin kiivetä Etelä-Amerikan korkeimmille huipuille. Maassa on jopa kahdeksan UNESCOn maailmanperintökohdetta. Tästä valtiosta löytyy takuuvarmasti jokaiselle jotakin!

Mandala Travel järjestää aktiivimatkoja Argentiinassa Tulimaan ja Patagonian vaellusmatkoista aina erittäin haastaviin Aconcaguan kiipeilymatkoihin, sekä räätälöidyt kiertomatkat Argentiinan mielenkiintoisimpiin kulttuuri-. ja luontokohteisiin, Iguassun putouksilta Antarktiksen risteilyihin, Buenos Airesin suurkaupunkia, Mendozan viinialuetta, Valdesin niemimaan luontokohteita ja Argentiinan laajan pampan gauchoperinteitä unohtamatta. Voit myös yhdistää Argentiinan matkaan vierailun naapurimaissa Brasiliassa, Chilessä tai Uruguayssa.

Tietoa maasta: 

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Argentiinaan. Voimassa oleva passi on oltava mukana.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa Argentiinan matkan aikana. Kaikille Argentiinaan matkustaville suositellaan hepatiitti A -rokotusta. Keltakuumerokotusta suositellaan matkailijoille, jotka matkustavat Corrientesin tai Misionesin provinsseihin alle 2300 metrin korkeudessa oleville alueille, mukaan lukien Iguassun putoukset. Malarian riski on Argentiinassa vähäinen ja sitä esiintyy ainoastaan lähellä Bolivian rajaa (Saltan ja Jujuyn alankoalueet) ja Paraguayn vastaisella raja-alueella. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Tarvitset Argentiinan matkalle matkavakuutuksen, joka kattaa sairastapaukset ja kotiuttamisen tarvittaessa. Mandala Travel suosittelee sellaisen matkavakuutuksen ottamista, jossa on peruutusturva. 

Virallinen kieli Argentiinassa on espanja. Harvat paikalliset Etelä-Amerikan maissa puhuvat englantia ja jo muutaman espanjankielisen fraasin opettelu ennen matkaa auttaa päivittäisessä kanssakäymisessä. Suosittelemme ottamaan Argentiinan matkalle mukaan espanjan sanakirjan tai esimerkiksi Lonely Planet Phrase Book -sanakirjan. 

Argentiinan rahayksikkö on Argentiinan Peso (ARS). Argentiinan valuuttaa ei voi vaihtaa Suomessa. Paikallista rahaa voi nostaa pankkiautomaatista suuremmissa kaupungeissa tavallisilla luottokorteilla. Käteistä rahaa voi vaihtaa rahanvaihtopisteissä paikalliseksi valuutaksi. Helpoiten vaihdettava valuutta ovat US-dollarit. Myös kansainväliset luottokortit käyvät paikoin maksuvälineinä

Argentiinan ilmasto vaihtelee alueittain maan laajan pinta-alan vuoksi; Argentiina on 8 kertaa Suomen kokoinen. Argentiinalle on ominaista suuri kontrasti pohjoisosan subtrooppisen lämpimän ilmaston ja Etelä-Patagonian ja Andien vuoriston viileän ilmaston välillä. Andeilla sijaitsevissa provinsseissa on kuivaa, mutta talvisin saattaa tulla runsaasti lunta. Ilmasto Buenos Airesin alueella on välimerellinen. Paras aika vierailla Argentiinan viileissä eteläosissa ja Andeilla on paikallisena kesäaikana tammi-helmikuussa.

Aikavyöhyke Argentiinassa on GMT-3 (Suomessa GMT+2).

Puheluiden maatunnus Argentiinaan on +54.

Tippikulttuuri on tyypillistä Argentiinassa. Tulee kuitenkin muistaa että se on aina vapaaehtoista. Poikkeuksena tästä ovat lentokenttien laukunkantajat, jotka saavat palkkansa tipeistä. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskun loppusummasta. 

Argentiinan matkakohteitamme:

Buenos Aires

Argentiinan pääkaupunki ja yli 12 miljoonalla asukkaallaan Etelä-Amerikan toiseksi suurin kaupunki Buenos Aires sijaitsee Atlantin rannikolla Rio de la Platan lahden suulla, Argentiinan vilja-aitan, pampa-alueen reunalla. Tämä mielenkiintoinen kulttuurin ja talouden keskus tunnetaan myös Etelä-Amerikan Pariisina. Vuonna 1580 perustettu Buenos Aires kuuluu jo asukaslukunsa puolesta maailman merkittävimpiin suurkaupunkeihin, ja tarjoaa paljon nähtävää kulttuurista, historiasta ja arkkitehtuurista kiinnostuneille. Ei siis ihme, että se on Etelä-Amerikan eniten vierailtu matkailukaupunki. Buenos Airesin asukkaat, porteñot ovat espanjalaisten, italialaisten, irlantilaisten, ranskalaisten, saksalaisten, arabien, puolalaisten ja monien muiden siirtolaisten jälkeläisiä. Arkkitehtuuriltaan Buenos Aires muistuttaa yllättävän paljon Pariisia tai Barcelonaa, ja kulttuuritarjonnasta kertonee hyvin se, että kaupungissa sanoitaan olevan maailman tiheimmin teattereita. Eri nähtävyyksien välillä voi liikkua esim. metrolla ja raitiovaunuilla.

Patagonia

Chilen ja Argentiinan eteläisimpiä osia kutsutaan nimellä Patagonia. Alueen halkaisevat Andit, joiden molemmin puolin maisema on soran peittämää arotasankoa, jossa on runsaita mineraaliesiintymiä. Aroilla elää guanakoja, kondoreita ja puumia. Patagonian rannikko on kallioista koko matkalta, ja aluella pesii patagonianpingviinejä, merinorsuja, merileijonia ja albatrosseja. Patagonian vesissä elää delfiineitä sekä etelänmusta- ja miekkavalaita. Patagoniaan on perustettu viime vuosina luonnonsuojelualueita, millä pyritään varmistamaan eläimistön ja kasviston monimuotoisuuden säilyminen tulevaisuudessa.

Patagonian ikijää ja Perito Moreno -jäätikkö

Patagonian Andeilla on kaksi yhtenäistä jääkenttää, joista eteläinen (16800 neliökilometriä) on pohjoista (4200 neliökilometriä) huomattavasti laajempi. Jääkenttien valtavat sademäärät tekevät sieltä virtaavista jäätiköistä mahtavia. Eteläiseltä kentältä näitä jäätikkökieliä on 49 ja pohjoiselta 28. Kuuluisin näistä, 15 km pitkä Perito Morenon jäätikkö saavuttaa huikean kaksi metriä päivässä virtausnopeuden jolla se työntyy kohti Argentino-järveä johon se murtuu. Toinen Perito Morenon erikoisuus on se, että yhdeltä kohtaa jäätikön rintama koskettaa vastarannan niemenkärkeä josta noin 50 metriä korkeaa jääseinämää ja sen liikettä on hyvä seurata.

Argentiina ryhmämatkat

Chat on WhatsApp