AdobeStock 42728202
indonesia tour (1)
indonesia tour (4)
indonesia tour (3)
indonesia tour (2)
indonesia tour (6)

Indonesia

Maailman suurimman saariston ihmeitä

Lähde kanssamme tutustumaan maailman suurimpaan saaristoon, Kaakkois-Aasian suurimpaan valtioon, kooltaan liki Euroopan kokoiseen Indonesiaan, joka on myös väestöltään maailman suurin islamilainen maa. Maailman parhaat sukellusvedet mm. Manadon alueella, Jaavan muinaiset monumentit, Sulawesin vuoristoheimot, Balin ja Lombokin hienot rannat ja eksoottiset temppelit, mielenkiintoiset kansallispuistot sekä myös hyvin edullinen hintataso houkuttelevat matkailemaan Indonesiaan.

Mandala Travelilla on pitkä kokemus Indonesian ja muun Aasian matkailusta ja matkojen järjestämisestä. Kauttamme saat räätälöidyt matkat Indonesiaan, kohteina esimerkiksi Prambananin ja Borobudurin historialliset maailmanperintökohteet Jaavalla, Lembehin salmen sukelluskohteet, Bromon aktiivinen tulivuori ja Komodon jättiläisvaraanit, toraja-heimon kulttuuri Sulawesin saarella, sekä Jumalten saarenakin tunnetun Balin kulttuurikohteet, maisemat ja hiekkarannat. Ota yhtettä ja kysy lisää: info(ät)mandalatravel.fi

Tietoa maasta: 

Indonesian viisumin saat saapuessasi maahan lentokentältä. 30 päivää voimassa oleva viisumi maksetaan käteisellä paikan päällä. Indonesian On arrival-viisumin voi nykyään tilata ja ostaa myös etukäteen Indonesian valtion ylläpitämiltä viisumisivuilta: https://molina.imigrasi.go.id/

Passin on oltava voimassa vähintään 6 kuukautta Indonesian matkan jälkeen ja siinä on oltava vähintään yksi tyhjä sivu. 

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa Indonesian matkan aikana. Kaikille Indonesiaan matkustaville suositellaan hepatiitti A -rokotusta, sekä Balin ulkopuolelle matkustaville myös malarian estolääkitystä. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi 

Balille matkustavilta kerätään helmikuusta 2024 alkaen 150 000 rupian (n. 9€) suuruista matkailuveroa, jonka voi maksaa ennen matkaa tai maahan saapuessaan. Vero ei koske muualle Indonesiaan matkustavia. 

Indonesian virallinen kieli on malaijin kieleen pohjautuva bahasa indonesia.  Maassa puhutaan yli 700 erilaista paikallista kieltä. Englantia puhutaan yleisesti suosituilla matkailualueilla.

Indonesian rahayksikkö on rupia (IDR). Rahaa voi vaihtaa maahan saavuttaessa tai nostaa pankkiautomaateista suuremmissa kaupungeissa. Maksaminen maassa tapahtuu ensi sijassa käteisellä; Luottokortilla maksaminen on Indonesiassa mahdollista lähinnä suuremmissa hotelleissa, kaupoissa ja ravintoloissa.

Valtava Indonesian saaristo ulottuu kolmelle aikavyöhykkeelle. Maan länsiosat (mm. Jaava ja Sumatra) ovat aikavyöhykkeellä GMT+7, keskiosat (mm. Bali ja Sulawesi) aikavyöhykkeellä GMT+8 ja itäosat aikavyöhykkeellä GMT+9 (Suomi GMT+2).

Puheluiden maatunnus Indonesiassa on +62.

Indonesia sijaitsee päiväntasaajalla ja siellä vallitsee lämmin trooppinen ilmasto. Sadekausi Balilla ja suurimmassa osassa Indonesiaa on marraskuusta maaliskuuhun ja kuiva kausi huhtikuusta lokakuuhun. Vuoristoalueilla ilmasto on jonkin verran rannikoita ja alavia alueita viileämpi. 

Indonesia ryhmämatkat

Indonesia räätälöidyt matkat

Chat on WhatsApp