Räätälöity matka - Dalai Laman jalanjäljillä, Ladakh & Dharamsala

Räätälöity matka - Dalai Laman jalanjäljillä, Ladakh & Dharamsala

Intian Himalajan alueen värikästä kulttuuria ja mahtavia maisemia

Kulttuuri
10
Vuorokautta
1
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Ikimuistoinen matka Intian pikku-Tiibetiin, maan pohjoisimpaan osavaltioon Ladakhiin. Vierailemme ikivanhoissa buddhalaisissa luostareissa, kuninkaallisten palatseissa ja vietämme yön Himalajan alueen korkeimman suolavesijärven rannalla Pangongissa. Matka jatkuu pikku-Lhasanakin tunnettuun pittoreskiin Dharamsalaan, joka tunnetaan kauniista vuoristomaisemistaan ja tiibetiläisyhteisöstään. Täällä Dalai Lama asuu maanpaossa. Aloitamme ja päätämme matkan Delhin suurkaupungin sykkeeseen.

Luvassa on henkeäsalpaavia näkymiä ja unohtumattomia kokemuksia. Tämä matka tarjoaa loistavan mahdollisuuden tutustua Intian Himalajan alueen monimuotoiseen kulttuuriin, historiaan ja luontoon.

HUOM: Matka on toteutettavissa kesäkaudella huhtikuun lopulta syyskuulle. MINIMIRYHMÄKOKO 2 hlö

Matkaohjelma

1. päivä - DELHI

Saapuminen Delhiin ja kuljetus lentokentältä hotelliin. Iltapäivällä teemme kaupunkikierroksen vanhassa ja uudessa Delhissä, sisältäen vierailun Mahatma Gandhille omistetulle muistomerkkille. Kierroksen aikana näet ulkopuolelta myös mogulivaltakunnan aikana rakennettuun ’Red Fort’ -linnoitukseen sekä Jama Masjidiin, joka on yksi Aasian suurimmista moskeijoista. Sikhien Gurudwaran temppelillä uskotaan olevan parantavia voimia. Temppelissä noudatetaan langar-konseptia, ja kaikki ihmiset, riippumatta rodusta tai uskonnosta, voivat syödä ilmaiseksi temppelin keittiössä. Täällä voit käydä kurkistamassa valtavaan keittiöön, jossa valmistetaan tuhansia aterioita päivittäin. Illallinen & yöpyminen Delhissä. (I)

HUOM: Hotellimajoitus kansainvälisen tavan mukaisesti alkaen klo 14:00. 

ITC Welcom Dwarka tai vastaava

Kaupunkikierros

2. päivä - DELHI - LEH

Aamulla siirtyminen Delhin lentokentälle, josta lento 3500m korkeudessa sijaitsevaan Ladakhin alueen pääkaupunkiin Lehiin. Lehiin saapumisen jälkeen aikaa lepoon ja korkeaan ilmanalaan akklimatisoitumiseen. Iltapäivällä tutustumme Lehin palatsiin ja Shanti-stupaan ja jaloittelemme paikallisilla markkinoilla. Illallinen & yöpyminen  Lehissä. (A,I)

Hotel Singge Palace tai vastaava

3. päivä - LEHIN YMPÄRISTÖN NÄHTÄVYYKSIÄ

Aamiaisen jälkeen vieraillaan vaikuttavassa 1000 vuotta vanhassa Alchin buddhalaisessa luostarissa. Jatkamme Likirin luostariin, jossa komeilee upea kolmikerroksinen Dharma Wheel Gompa. Täällä hämmästyttävät massiivisten Buddhan patsaiden näkymä, Indus- ja Zanskar-joet sekä Indus-jokilaakson jylhät maisemat. Vierailemme myös Magnetic Hillissä, joka on paikka, jossa autot uhmaavat painovoimaa optisen illuusion avulla, sekä lopuksi vaatimattomassa ’Hall of Fame’ -sotahistoriallisessa museossa Lehissä. Illallinen & yöpyminen Lehissä. (A,I)

 

Hotel Singge Palace tai vastaava

4. päivä - LEH - NUBRA

Aamiaisen jälkeen jätämme Lehin taaksemme ja suuntaamme kurssin kohti Nubran laaksoa. Nousemme serpentiinitietä ylittäen Khardung la:n Solan (5359m) pitkin korkeinta moottoriajoneuvoilla kuljettavaa tietä maailmassa. Saapuminen Hundurin kylään iltapäivällä. Loppupäivä on vapaata aikaa Diskitin ja Hundurin kylien tutkimiseen. Illallinen ja yöpyminen kesäkaudella auki olevassa leirissä Nubran laaksossa. (A,I)

 

Creek Diskit tai vastaava

5. päivä - NUBRA – PANGONG

Aamiaisen jälkeen ajomatka Shayokin laakson kautta Pangongin järvelle. Tämä alue koostuu kahdesta laaksosta (Nubra ja Shayok) sekä niiden joista. Molemmat joet saavat alkunsa Karakorumin vuoriston jäätiköistä ja puroista. Pangong-järvi on maailman korkein suolavesijärvi, jonka jakavat Intia ja Kiina. Iltapäivällä voimme nauttia luonnon kauneudesta Pangong-järven äärellä ja ihailla muuttuvia värejä. Illallinen ja yöpyminen kesäkaudella auki olevassa leirissä. (A,I)

Pangong Retreat tai vastaava

6. päivä - PANGONG - HEMIS - LEH

Aamukävely järven ympäristössä ja ajomatka takaisin Lehiin. Matkan varrella vierailemme Hemisin historiallisessa luostarissa. Iltapäivällä on vielä aikaa Lehissä kaupungilla tunnelmointiin. Illallinen ja yöpyminen Lehissä.

Hotel Singge Palace tai vastaava

7. päivä - LEH – JAMMU – DHARAMSHALA

Aamulento Lehistä Jammun kaupunkiin, joka tunnettiin aiemmin Kashmirin valtion kesäpääkaupunkina. Jammusta autokuljetus brittien siirtomaavallan aikana rakennettuun ’hill station’ -kaupunkiin Dharamsalaan. Illallinen & yöpyminen Dharamsalassa. (A,I)

Pride Dharamshala tai vastaava

8. päivä - DHARAMSALA

Tänään vierailemme McLeod Ganjissa, joka sijaitsee ylemmässä Dharamshalassa. Se on kaunis kukkulakaupunginosa, josta on henkeäsalpaavat näkymät vuorille, vehreisiin metsiin ja alueen tiibetiläisasutuksiin. Länsi-Himalajan juurella sijaitseva Mcleod Ganj toimii  nykyisin Tiibetin hallituksen päämajana maanpaossa sekä myös nykyisen Dalai Laman kotina. Paikka on tunnettu pyhiinvaelluskohde, jossa on myös runsaasti perinteikkäitä tiibetiläisiä ravintoloita, matkamuistomyymälöitä ja käsityömarkkinoita. Illallinen & yöpyminen Dharamsalassa. (A,I)

Pride Dharamshala tai vastaava

9. päivä - DHARAMSHALA - DELHI

Kuljetus lentokentälle ja aamulento Delhiin. Saapuminen Delhin lentokentälle ja kuljetus hotellille. Loppupäivä on vapaata-aikaa ostoksille tai omille aktiviteeteille Delhissä. Illallinen & Yöpyminen hotellissa. (A,I)

ITC Welcom Dwarka tai vastaava

10. päivä - PALUU

Kuljetus Delhin lentokentälle paluulentoa varten. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

HUOM: Lentokapasiteetti Lehiin on hyvin rajallinen ja lennot myydään varsinkin kesäkaudella loppuun useita kuukausia ennen matka-ajankohtaa - Varaathan siis matkasi hyvissä ajoin!

Matkan hintaan sisältyy:

 • Lentokenttäkuljetukset 
 • Majoitukset 
 • Intian sisäiset lennot
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset 
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla 
 • Englantia puhuvien paikallisoppaiden palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat.

Matkan hinta ei sisällä: 

 • Kansainvälisiä lentoja Intiaan
 • Suomalaista matkanjohtajaa
 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita tai retkiä 
 • Ruokajuomia ja muita henkilökohtaisia kuluja 
 • Aikaista sisäänkirjautumista tai myöhempää uloskirjautumista hotelleista.

Lisätietoa Intiasta ja Intian matkoista löydät tästä linkistä.

Tarvitset matkalle mukaan vähintään 6kk matka-ajankohdan jälkeen voimassa olevan passin, sekä tulosteen Intian viisumin hyväksynnästä. Intian viisumille tulee hakea hyväksyntä ennen matkaa Internetin kautta osoitteesta https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html aikaisintaan 30 ja viimeistään neljä päivää ennen matkan alkua. Hyväksytty lupa tulostetaan mukaan matkalle. Viisumin saa passiinsa lentokentällä maahan saavuttaessa. Intian viisumi maksetaan luottokortilla viisumihakemusta jätettäessä. Yksityiskohtaiset viisumiohjeet lähetetään osallistujille 1kk ennen lähtöä.

Intian sisäisten lentojen varauksia varten tarvitsemme kuvan tai kopion passisi henkilötietosivusta. Kopion voit lähettää meille matkan varattuasi sähköpostilla (esim. jpg- tai pdf-tiedostona) toimistollemme osoitteeseen info(ät)mandalatravel.fi.

Matkaohjelma on pääosin täysihoidolla (Delhissä puolihoidolla). Varaa matkalle noin 10-15€/vrk aterioihin, ruokajuomiin sekä paikallisoppaan, hotellien laukunkantajien ja kuljettajan tippeihin. 

Varusteet matkalle:

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä.

 • Kengät kävelyä varten (Salomon)
 • Sandaalit tms. (Keen)
 • Kevyet sukat (Bola)
 • Kevyet housut ja paidat (Tierra M/N) 
 • Päähine suojaamaan auringolta / huivi (Patagonia / Marmot / Buff)
 • Kevyt päiväreppu (Osprey N / Osprey M)
 • Vesipullo (Nalgene)
 • Aurinkorasvaa (suojakerroin min. 20) (Evy)
 • Huulirasvaa, suojakerroin 30-40 (Annecy Cosmetics)
 • Korvatulpat (Estecs)
 • Suoja puhelimelle (Aquapac)
 • Vedenpitävä pakkauspussi (Sea to Summit)

Henkilökohtainen EA-pakkaus: 

 • Laastareita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia tai Paracetamolia 
 • Hyönteiskarkoite (Autan)
Chat on WhatsApp