intia kiertomatka 19
intia matkat pyoraily10
intia kiertomatka 13
intia kiertomatka 15
intia kiertomatka 17
intia kiertomatka 8
intia kiertomatka taj mahal
intia kiertomatka 2
intia kiertomatka 12
intia kiertomatka 24

Intian matkat

Kiertomatkat, opastetut ryhmämatkat, räätälöidyt matkapaketit eksoottiseen Intiaan

Matkat Intiaan tarjoavat jokaiselle jotakin. Eteläisen Aasian eksoottinen Intia kun ei oikeastaan ole vain valtio vaan kokonainen maanosa, joka tarjoaa monipuolisia historiallisia nähtävyyksiä ja kulttuurikohteita, kuin myös vaikuttavia vaellusmaastoja ja luontoelämyksiä. Mandalan Intian matkoilla pääset mm. Ladakhin ja Uttarakhandin lumihuipuilta Keralan vehreille kanava-alueille, sekä Khajurahon ja Agran historiallisilta monumenteilta Ranthamboren ja Bandhavgarhin kansallispuistojen tiikerisafareille tai Rishikeshin ja Hariwdarin hengellisiin keskuksiin, Delhin ja Mumbain suurkaupunkeja ja Goan ja Keralan trooppisia rantoja unohtamatta. 

Pohjois-Intian Kultainen kolmio sisältää kolme Intian klassista historiallista ja kultuurikohdetta: maailman vanhimpiin kaupunkeihin kuuluva Delhi suurmogulien vallan aikaisine arkkitehtuureineen, rakkauden monumentin Taj Mahalin kotikaupunki Agra, sekä vaaleanpunainen kuninkaiden kaupunki Jaipur Rajasthanissa. Tämän perinteisimmän Intian matkailureitin lähistöllä on lisäksi lukuisia mielenkiintoisia historiallisia ja luontokohteita, mukaan lukien Ranthambhoren kansallispuisto tiikereineen ja raunioineen, Fatehpur Sikrin 1600-luvulla hylätty kaupunki, Keoladeon ja Sariskan kansallispuistot, luontokuvaajien suosiossa oleva Chambal-joki sekä kamelimarkkinoistaan tunnettu Pushkar.

Mandala Travelilla on pitkä kokemus Intian matkailusta eri puolilla tätä valtavaa maata. Järjestämme aktiivimatkoja Intian Himalajalle ja kiertomatkoja Intian vaikuttaviin kulttuurikohteisiin, luontomatkoja ja safareita Intian hienoissa kansallispuistoissa, sekä monipuolisia matkoja Etelä-Intiaan, Keralan ja Tamil Nadun osavaltioihin Opastettujen Intian kiertomatkojen, safarien ja vaellusmatkojen lisäksi teemme myös räätälöityjä matkoja Intiaan yksityisille ryhmille, Sikkimistä Puducherryyn tai Kashmirista Bollywoodin studioille. Tutustu esimerkkeihin ja kysy lisää!

 

Tarvitset Intian matkalle mukaan vähintään 6kk matka-ajankohdan jälkeen voimassa olevan passin, sekä tulosteen Intian viisumin hyväksynnästä. Intian viisumille tulee hakea hyväksyntä ennen matkaa  osoitteesta https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html aikaisintaan 30 ja viimeistään neljä päivää ennen matkan alkua. Hyväksytty lupa tulostetaan mukaan matkalle. Viisumin saa passiinsa lentokentällä maahan saavuttaessa. Intian viisumi maksaa n. 50USD ja se maksetaan luottokortilla viisumia haettaessa. Yksityiskohtaiset Intian viisumiohjeet lähetetään asiakkaillemme 1kk ennen lähtöä.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa Intian matkan aikana. Kaikille Intiaan matkustaville suositellaan hepatiitti A -rokotusta. Myös malariaa esiintyy osissa Intiaa. Pohjois-Intian matkakohteissa malariariski on kuitenkin hyvin pieni. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi  ja http://thl.fi/fi/web/infektiotaudit/ohjeet-ja-saadokset/matkailijan-terveysopas   

Intian rahayksikkö on Intian rupia (INR). Kansainväliset luottokortit kuten Visa ja Mastercard käyvät Intiassa suuremmissa liikkeissä. Intian rupioita voi vaihtaa ennen matkaa Suomessa. Intian suuremmissa kaupungeissa on pankkiautomaatteja, joista voi nostaa Intian rupioita yleisimmillä luotto- ja pankkikorteilla. Käteistä rahaa on mahdollista vaihtaa rupioiksi rahanvaihtopisteissä, pankeissa ja hotelleissa.

Intian kansalliskieli on hindi. Englanti on hindin ohella toinen keskushallinnon käyttämistä virallisista kielistä. Tämän lisäksi perustuslaissa mainitaan 22 muuta kieltä, joilla on virallinen asema osavaltiotasolla. Näitä ovat mm. bengali, telugu, marathi, tamili ja urdu. Intiassa puhutaan ja ymmärretään yleisesti englantia. Suomalainen matkanjohtaja ja paikallisopas auttavat mielellään pulmatilanteissa.

Intian aikavyöhyke on koko maassa GMT+5,5 (Suomen GMT+2).

Puheluiden maatunnus Intiaan on +91.

Intian ilmasto on yhtä monimuotoinen kuin tämä suuri maakin. Ilmastoon Pohjois-Intiassa vaikuttavat monsuunit. Kesäinen lounaismonsuuni tuo alueelle sateita kesä-heinäkuussa, ja koillismonsuuni lopettaa sadekauden elo-syyskuussa. Lämpötilat ovat Pohjois-Intiassa viileitä joulu-helmikuussa, kun taas lämpötiloiltaan kuumin kausi osuu toukokuulle ennen sadekauden alkua. Päivälämpötilat vaihtelevat talvisaikaan 15–25 c-asteen välillä, mutta iltaisin saattaa olla hyvinkin viileää. Trooppisessa Etelä-Intiassa on lämmintä ympäri vuoden. 

Ilmasto Intian Himalajalla vaihtelee subtrooppisesta aina erittäin kylmään ylävuoristotundraan. Päivälämpötilat vaihtelevat vaellussesonkien aikana 20–35 asteen välillä mutta iltaisin saattaa olla viileää. Vuorilla, yli 3000 metrin korkeudessa yölämpötilat saattavat laskea vaellussesonkien alussa ja lopussa pakkasen puolelle. Paras aika vierailla Intian puoleisella Himalajalla on kesäkuusta syyskuuhun, jolloin vuoristotiet ovat sulia lumesta. Korkeilla seuduilla yölämpötilat saattavat laskea lähelle nollaa tai pakkasen puolelle.

Juomarahakulttuuri on tyypillistä Intiassa. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskun loppusummasta. Varaa Intian matkalle mukaan hieman ylimääräistä rahaa myös hotellien laukunkantajien, oppaiden ja autonkuljettajien tippeihin. 

Delhi

Intian suurin ja maailman toiseksi suurin kaupunki Delhi pitää sisällään myös Intian pääkaupunki New Delhin. Esikaupunkeineen tässä suurkaupungissa asuu yli 33 miljoonaa asukasta. Delhi on Intian pohjoisosan poliittinen sekä kaupan ja kulttuurin keskus ja monikulttuurinen suurkaupunki, joka tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa. Tämä muinaisten suurmogulien valtakunnan pääkaupunki pitää sisällään kolme Unescon maailmanperintökohdetta ja lukemattomia muita historiallisia nähtävyyksiä, joihin voi tutustua mm. Delhin historiallisessa vanhassakaupungissa. Delhi tarjoaa myös loistavat mahdollisuudet edullisten ostosten tekemiseen – tarjonta on kattava koruista vaatteisiin - sekä monimuotoiseen intialaiseen kulttuuriin syventymiseen. 

Darjeeling

Darjeelingin tarunhohtoinen kaupunki sijaitsee Himalajan vuoriston kupeessa Intian Länsi-Bengalissa, 2050 metrin korkeudella merenpinnasta.  Brittiläisten siirtomaaisäntien alunperin sotilaiden parantolaksi perustama Darjeeling on nykyisin suosittu matkailukohde ja maailmankuulun teentuotantoalueen keskus. Darjeelingista Siliguriin vievä kapearaiteinen, mutkaisuudestaan ja upeista maisemistaan tunnettu Darjeelingin-Himalajan rautatie on liitetty Unescon maailmanperintökohteiden harvalukuiseen joukkoon. Nepalilaiset, tiibetiläiset, bengalilaiset ja monien vuoristokansojen edustajat asuttavat tätä monikulttuurista kauniiden vuoristomaisemien kaupunkia. 

Goa

Intian länsirannikon helmi Goa oli Portugalin siirtomaa aina 1960-luvulle saakka. Nykyinen Intian osavaltio Goa on yksi Intian suosituimmista rantakohteista ja tarjoaa lämmintä turkoosia vettä, upeita hiekkarantoja, tunnelmallisia kahviloita, musiikkifestivaaleja, vilkkaita markkinoita ja vanhanajan charmia sekä siirtomaa-aikaisia rakennuksia perintönä siltä ajalta, kun alue oli Portugalin hallinnassa. 

Entinen hippien paratiisi Goa yhdistää intialaista ja portugalilaista kulttuuria, tarjoaa herkullisia tuoreita mereneläviä ja henkisen turvapaikan. Voit kierrellä Anjunan kirpputorilla, rentoutua Palolemin upealla rannalla ja ihailla Dudhsagarin upeita vesiputouksia. Muita huomionarvoisia kohteita alueella ovat Vanhan Goan valkoiseksi kalkitut historialliset kirkot ja Pondan mausteplantaasit. Lisäksi Goassa on useita luonnonsuojelualueita, jotka kattavat noin viidenneksen koko osavaltiosta ja tarjoavat mahdollisuuden nähdä upeita lintu- ja eläinlajeja. 

Kerala - paratiisi Etelä-Intiassa

Keralan osavaltio, jonka nimi tarkoittaa 'Jumalan omaa maata', sijaitsee idyllisellä paikalla Lounais-Intiassa Länsi-Ghatien vuoriston ja Arabianmeren välissä, kuuluisan maustereittin varrella. Kerala on poikkeuksellinen matkakohde, se kuuluu National Geographicin kymmenen paratiisin joukkoon maailmassa ja on myös nimetty yhdeksi viidestäkymmenestä elinaikana vierailemisen arvoisesta kohteesta. Alueella on runsaasti viehätystä: idyllisiä hiekkarantoja, vehreitä ylänköjä, muinaista arkkitehtuuria, ayurveda-retkiä ja koskemattomia luonnonsuojelualueita, joissa voi bongata villinorsuja ja tiikereitä sekä lukuisia muita eläinlajeja. Keralan kohokohtiin kuuluvat Wayanadin utuiset vuoret ja smaragdinvihreät laaksot, Athirappillyn vesiputoukset sekä tietysti Keralan backwaters - jokien ja laguunien verkosto, jota voi tutkia tyylikkäästi risteillen omalla houseboat - veneellä vieraillen matkan varrella kylissä ja nähtävyyksissä. 

Ranthamboren kansallispuisto - tiikeribongareiden mekka

Rajasthanin osavaltion länsiosassa sijaitseva Ranthamboren kansallispuisto on yksi Intian suosituimmista villieläinpuistoista. Tämä vaikuttava 1300 neliökilometrin laajuinen kansallispuisto ihastuttaa kävijöitä tiheillä viidakoillaan, puoliavoimilla savanneillaan, dramaattisilla kallioillaan ja lootusten värittämillä pienillä järvillään. Ranthamboren kansallispuistoa pidetään maailman parhaana paikkana bongata villejä tiikereitä ja se tarjoaa myös vierailijoille lumoavan yhdistelmän mystisiä temppeleitä, villiä kauneutta ja rapistuvia raunioita. Vaikka päähuomio Ranthamboren safarilla kiinnittyy epäilemättä arvoitukselliseen bengalintiikeriin, puisto tarjoaa suojan myös muulle eläimistölle, kuten muun muassa sambar-peuroille, gaselleille, krokotiileille, chital-peuroille, villisioille ja laajalle valikoimalle lintulajeja. Ranthamboressa vieraillessa kannattaa myös käydä kukkuloiden laella sijaitsevassa Ranthamboren linnoituksessa, josta avautuvat upeat näkymät kansallispuiston laajan alueen ylle.

Taj Mahal - ikuisen rakkauden monumentti

Yamuna-joen rannalla Uttar Pradeshissa sijaitseva Agran kaupunki tunnetaan Taj Mahalista, yhdestä maailman seitsemästä ihmeestä. Moguliajan keisari Shah Jahanin 1600-luvulla rakennuttama muistomerkki hänen rakastetulle vaimolleen Mumtaz Mahalille on arkkitehtoninen mestariteos, joka huokuu upeaa käsityötaitoa ja täydellisiä mittasuhteita. Kaupungissa on lukuisia muitakin upeita nähtävyyksiä, kuten punertavasta hiekkakivestä rakennettu Agran linnoitus, sekä Shahi Jama Masjid -moskeija. Agran vierailua suunnitellessasi on hyvä pitää mielessä, että Taj Mahal suljetaan vierailijoilta aina perjantaisin.

Rajasthanin aarteet 

Intian suurin osavaltio, Pohjois-Intian Rajasthan on myös yksi sen lumoavimmista. Laaja alue tunnetaan vilkkaista kaupungeistaan, aavikoista ja kuivista erämaista, ikivanhasta Aravalli-vuoristosta sekä lukuisista kauniista palatseista, temppeleistä ja linnoituksista. Täällä pääset tunnelmoimaan maharadzojen jalan jäljillä ja kokemaan vanhan Intian eksotiikkaa.  Alla esittelemme Rajastanin suosituimpia kohteita. 

Jaipur - vaaleanpunainen kaupunki

Aravalli-vuoriston ympäröimä Jaipur, jonka nimike on "Pink City" lohenpunaisen terrakottarakentamisensa vuoksi, on Rajasthanin osavaltion pääkaupunki ja suurin kaupunki. Tämä metropoli yhdistää perinteen ja modernin elämän vilkkaine basaareineen, loisteliaisine palatseineen ja ikivanhoine temppeleineen. Kaupungin kruununjalokivi on Amber Fort, joka kohoaa majesteettisesti kukkulanlaella aavikkomaiseman keskellä. Muita Jaipur nähtävyyksiä ovat UNESCOn maailmanperintökohteeksi luokiteltu Jantar Mantar -observatorion kokoelma, joka sisältää 300-vuotiaita astronomisia välineitä, sekä loistelias City Palace, jossa pääset ihailemaan upeaa arkkitehtuuria ja tunnelmallisia puutarhoja.

Jaisalmer - aavikkolinnoitus silkkitien varrella

Valtavan Tharin aavikon keskellä Intian Rajasthanin osavaltion länsirajalla sijaitseva Jaisalmerin kaupunki pitää sisällään maailman ainon asutun keskiaikaisen linnoituksen. Tämä 1100-luvulla perustettu kaupunki toimi aikoinaan vilkkaana kauppapaikkana Silkkitien varrella ja nykypäivänäkin siellä voi löytää markkinoilta silkkiä, kashmiria, hopeakoruja, pronssipatsaita ja paljon muuta. Kaupungin ehdoton vetonaula on upea Jaisalmerin linnoitus, joka nousee aavikolta kuin valtava hiekkalinna ja sisältää mutkittelevia katuja täynnä kauppoja, temppeleitä, hotelleja ja muinaisia kartanoita. Suosittuja aktiviteetteja Jaisalmerissa ovat jeeppi- ja kamelisafarit ympäröivälle aavikolle sekä tutustuminen erilaisiin palatseihin, yksityiskohtaisiin jainalaistemppeleihin ja koristeellisiin haveleihin.

Udaipur - Intian Venetsia

Udaipurin kaupunki on rakennettu kolmen keskenään yhteydessä olevan järven - Pichhola-järven, Fateh Sagar -järven ja pienemmän Swaroop Sagar -järven ympärille, ja sitä ympäröivät Aravalli-vuoriston kukkulat. Kaupungissa on joukko muinaisia temppeleitä ja satumaisten palatsien (jotkut niistä on muutettu ylellisiksi heritagehotelleiksi) valikoima ja se tunnetaan yhtenä Rajasthanin kauneimmista ja romanttisimmista kaupungeista. Udaipurin nähtävyyksiin kuuluvat City Palace, Lake Palace (joka sijaitsee pienellä saarella Pichola-järven keskellä) sekä Udaipurin aurinko-observatorio.

Varanasi - pyhä kaupunki Gangesin rannalla

Hindujen mekkana tunnettu Varanasin kaupunki pyhän Ganges-joen rannoilla sisältää runsaasti kauniita joenvarsitemppeleitä, komeita vanhoja linnoja ja eloisia markkinoita. Sitä pidetään Intian kultuurisena kehtona ja hindulaisen uskonnon hengellisenä pääkaupunkina, ja laajalti uskotaan, että täällä kuoleminen tuo pelastuksen. Siksi kaupungissa on monia ghateja eli kivisiä portaikkoja, jotka johtavat joelle, joista osaa käytetään kylpyrituaaleihin ja toisia polttohautauspaikkoina. 

Sikkim - Tiibetin buddhalaistemppeleitä ja kuningaskuntien perinteitä

Sikkimin osavaltio Intian Himalajalla, Nepalin ja Bhutanin välissä oli oma vuoristokuningaskuntansa aina vuoteen 1975 asti ja on säilyttänyt hyvin oman persoonallisuutensa ja kulttuuriperinteet. Sikkimissä pääset tutustumaan tiibetiläiseen kulttuuriin sekä vaeltamaan ja patikoimaan huikean kauniissa maisemissa. 

Rentoon ja lämminsydämiseen Sikkimiin on helppo ihastua. Puhdas, vihreä ja täysin luomu alue vuodesta 2016 lähtien, Sikkim on suurimmaksi osaksi sokkeloinen verkosto jyrkkiä laaksoja, jotka ovat täynnä reheviä subtrooppisia metsiä ja rododendronlehtoja. Pohjoisessa ne kohoavat itäisen Himalajan upeille jäätiköiden peittämille huipuille. Kirkkaalla säällä on myös mahdollisuus bongata monilta harjanteilta maailman kolmanneksi korkein vuori, Kangchenjunga (8598 m).

Ladakh - Intian pikku Tiibet

Karun kaunis tiibetiläisväestön ja jakkien asuttama ylänköerämaa Indus-joen ja Himalajan jylhän vuoriston syleilyssä, Jammun ja Kashmirin osavaltioon kuuluva Ladakh on Intian syrjäisin ja harvaan asutuin alue, korkealla sijaitseva aavikkomainen seutu, jota ympäröivät Karakorumin ja Suuren Himalajan vuoristoketjut. 

Ladakhia kutsutaan "Pieneksi Tiibetiksi" tai "viimeiseksi Shangri-La:ksi", ja se on kulttuurisesti ja hallinnollisesti erillään muusta Intiasta. Tämä alue on yksi viimeisistä Mahayana-buddhalaisuuden enklaaveista, joka on ollut alueen pääuskonto lähes tuhannen vuoden ajan. Tämä näkyy selvästi Ladakhin keskiaikaisissa luostareissa: kivisillä kukkuloilla sijaitsevat gompat ja jyrkänteisiin kiinnittyvät luostarit ovat ikivanhan viisauden säilytyspaikkoja. 

Värikkäiden festivaalien ja luostarivierailuiden lisäksi Ladakh on suosittu vaellus-, kiipeily-, pyöräily- ja moottoripyörämatkojen kohde. Voit myös yhdistää kätevästi Ladakhin matkan Kashmiriin. 

Chat on WhatsApp