intia kiertomatka 19
intia matkat pyoraily10
intia kiertomatka 13
intia kiertomatka 15
intia kiertomatka 17
intia kiertomatka 8
intia kiertomatka taj mahal
intia kiertomatka 2
intia kiertomatka 12
intia kiertomatka 24

Intian matkat

Kiertomatkat, opastetut ryhmämatkat, räätälöidyt matkapaketit eksoottiseen Intiaan

Matkat Intiaan tarjoavat jokaiselle jotakin. Eteläisen Aasian eksoottinen Intia kun ei oikeastaan ole vain valtio vaan kokonainen maanosa, joka tarjoaa monipuolisia historiallisia nähtävyyksiä ja kulttuurikohteita, kuin myös vaikuttavia vaellusmaastoja ja luontoelämyksiä. Mandalan Intian matkoilla pääset mm. Ladakhin ja Uttarakhandin lumihuipuilta Keralan vehreille kanava-alueille, sekä Khajurahon ja Agran historiallisilta monumenteilta Ranthamboren ja Bandhavgarhin kansallispuistojen tiikerisafareille tai Rishikeshin ja Hariwdarin hengellisiin keskuksiin, Delhin ja Mumbain suurkaupunkeja ja Goan ja Keralan trooppisia rantoja unohtamatta. 

Pohjois-Intian Kultainen kolmio sisältää kolme Intian klassista historiallista ja kultuurikohdetta: maailman vanhimpiin kaupunkeihin kuuluva Delhi suurmogulien vallan aikaisine arkkitehtuureineen, rakkauden monumentin Taj Mahalin kotikaupunki Agra, sekä vaaleanpunainen kuninkaiden kaupunki Jaipur Rajasthanissa. Tämän perinteisimmän Intian matkailureitin lähistöllä on lisäksi lukuisia mielenkiintoisia historiallisia ja luontokohteita, mukaan lukien Ranthambhoren kansallispuisto tiikereineen ja raunioineen, Fatehpur Sikrin 1600-luvulla hylätty kaupunki, Keoladeon ja Sariskan kansallispuistot, luontokuvaajien suosiossa oleva Chambal-joki sekä kamelimarkkinoistaan tunnettu Pushkar.

Mandala Travelilla on pitkä kokemus Intian matkailusta eri puolilla tätä valtavaa maata. Järjestämme aktiivimatkoja Intian Himalajalle ja kiertomatkoja Intian vaikuttaviin kulttuurikohteisiin, luontomatkoja ja safareita Intian hienoissa kansallispuistoissa, sekä monipuolisia matkoja Etelä-Intiaan, Keralan ja Tamil Nadun osavaltioihin Opastettujen Intian kiertomatkojen, safarien ja vaellusmatkojen lisäksi teemme myös räätälöityjä matkoja Intiaan yksityisille ryhmille, Sikkimistä Puducherryyn tai Kashmirista Bollywoodin studioille. Tutustu esimerkkeihin ja kysy lisää!

Tietoa maasta:

Tarvitset Intian matkalle mukaan vähintään 6kk matka-ajankohdan jälkeen voimassa olevan passin, sekä tulosteen Intian viisumin hyväksynnästä. Intian viisumille tulee hakea hyväksyntä ennen matkaa  osoitteesta https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html aikaisintaan 30 ja viimeistään neljä päivää ennen matkan alkua. Hyväksytty lupa tulostetaan mukaan matkalle. Viisumin saa passiinsa lentokentällä maahan saavuttaessa. Intian viisumi maksaa n. 50USD ja se maksetaan luottokortilla viisumia haettaessa. Yksityiskohtaiset Intian viisumiohjeet lähetetään asiakkaillemme 1kk ennen lähtöä.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Intiaan matkustaville suositellaan hepatiitti A -rokotusta. Myös malariaa esiintyy osissa Intiaa. Pohjois-Intian kohteissa malariariski on kuitenkin hyvin pieni. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi  ja http://thl.fi/fi/web/infektiotaudit/ohjeet-ja-saadokset/matkailijan-terveysopas   

Intian rahayksikkö on Intian rupia (INR). Kansainväliset luottokortit kuten Visa ja Mastercard käyvät Intiassa suuremmissa liikkeissä. Intian rupioita voi vaihtaa ennen matkaa Suomessa. Suuremmissa kaupungeissa on pankkiautomaatteja, joista voi nostaa Intian rupioita yleisimmillä luotto- ja pankkikorteilla. Käteistä rahaa on mahdollista vaihtaa rupioiksi rahanvaihtopisteissä, pankeissa ja hotelleissa.

Intian kansalliskieli on hindi. Englanti on hindin ohella toinen keskushallinnon käyttämistä virallisista kielistä. Tämän lisäksi perustuslaissa mainitaan 22 muuta kieltä, joilla on virallinen asema osavaltiotasolla. Näitä ovat mm. bengali, telugu, marathi, tamili ja urdu. Intiassa puhutaan ja ymmärretään yleisesti englantia. Suomalainen matkanjohtaja ja paikallisopas auttavat mielellään pulmatilanteissa.

Intian aikavyöhyke on koko maassa GMT+5,5 (Suomen GMT+2).

Intian ilmasto on yhtä monimuotoinen kuin suuri maakin. Ilmastoon Pohjois-Intiassa vaikuttavat monsuunit. Kesäinen lounaismonsuuni tuo alueelle sateita kesä-heinäkuussa, ja koillismonsuuni lopettaa sadekauden elo-syyskuussa. Lämpötilat ovat Pohjois-Intiassa viileitä joulu-helmikuussa, kun taas lämpötiloiltaan kuumin kausi osuu toukokuulle ennen sadekauden alkua. Päivälämpötilat vaihtelevat talvisaikaan 15–25 c-asteen välillä, mutta iltaisin saattaa olla hyvinkin viileää. Trooppisessa Etelä-Intiassa on lämmintä ympäri vuoden. 

Ilmasto Intian Himalajalla vaihtelee subtrooppisesta aina erittäin kylmään ylävuoristotundraan. Päivälämpötilat vaihtelevat vaellussesonkien aikana 20–35 asteen välillä mutta iltaisin saattaa olla viileää. Vuorilla, yli 3000 metrin korkeudessa yölämpötilat saattavat laskea vaellussesonkien alussa ja lopussa pakkasen puolelle. Paras aika vierailla Intian puoleisella Himalajalla on kesäkuusta syyskuuhun, jolloin vuoristotiet ovat sulia lumesta. Korkeilla seuduilla yölämpötilat saattavat laskea lähelle nollaa tai pakkasen puolelle.

Tippikulttuuri on tyypillistä Intiassa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että juomarahan antaminen on aina vapaaehtoista. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskun loppusummasta. Varaa Intian matkalle mukaan hieman ylimääräistä rahaa myös hotellien laukunkantajien, oppaiden ja autonkuljettajien tippeihin.

Kohteitamme Intiassa

Delhi

Intian suurin ja maailman toiseksi suurin kaupunki Delhi pitää sisällään myös Intian pääkaupunki New Delhin. Esikaupunkeineen tässä suurkaupungissa asuu yli 33 miljoonaa asukasta. Delhi on Intian pohjoisosan poliittinen sekä kaupan ja kulttuurin keskus ja monikulttuurinen suurkaupunki, joka tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa. Tämä muinaisten suurmogulien valtakunnan pääkaupunki pitää sisällään kolme Unescon maailmanperintökohdetta ja lukemattomia muita historiallisia nähtävyyksiä, joihin voi tutustua mm. Delhin historiallisessa vanhassakaupungissa. Delhi tarjoaa myös loistavat mahdollisuudet edullisten ostosten tekemiseen – tarjonta on kattava koruista vaatteisiin - sekä monimuotoiseen intialaiseen kulttuuriin syventymiseen. 

Darjeeling

Darjeelingin tarunhohtoinen kaupunki sijaitsee Himalajan vuoriston kupeessa Intian Länsi-Bengalissa, 2050 metrin korkeudella merenpinnasta.  Brittiläisten siirtomaaisäntien alunperin sotilaiden parantolaksi perustama Darjeeling on nykyisin suosittu matkailukohde ja maailmankuulun teentuotantoalueen keskus. Darjeelingista Siliguriin vievä kapearaiteinen, mutkaisuudestaan ja upeista maisemistaan tunnettu Darjeelingin-Himalajan rautatie on liitetty Unescon maailmanperintökohteiden harvalukuiseen joukkoon. Nepalilaiset, tiibetiläiset, bengalilaiset ja monien vuoristokansojen edustajat asuttavat tätä monikulttuurista kauniiden vuoristomaisemien kaupunkia.