Vuoristovaellus Intian Himalajalla, Nepalin rajalla
Darjeeling4
Darjeeling2
Darjeeling3
Slider thumb darjeeling4
Slider thumb darjeeling2
Slider thumb darjeeling3

Räätälöity matka - Darjeeling, Singalila-vaellus

Vuoristovaellus Intian Himalajalla, Nepalin rajalla

Räätälöity
12
Vuorokautta
1
Majoituksen taso
2
Vaikeusaste

Matkan perustiedot

Vaellusmatka Intian Himalajalle Pirkko Haapalahden johdolla.

Darjeelingin alueen vaellus vie meidät Koillis-Intiaan, teestään tunnettuun Darjeelingin kaupunkiin. Teemme viisipäiväisen vaelluksen henkeäsalpaavissa maisemissa Intian ja Nepalin erottavalla Singalilan harjanteella. Vaelluksen aikana näemme Mount Everestin sekä maailman kolmanneksi korkeimman vuoren, Kanchenjungan. Vaelluksella majoitumme telttoihin, paikallisten vaellusoppaiden ja kokkien huolehtiessa leirien pystyttämisestä sekä juoma- ja ruokahuollosta. Varusteet kulkevat hevosten/muulien selässä ja vaeltajien tarvitsee kantaa itse vain päiväreppua.  

Matkaohjelma

1. päivä - LENTO HELSINKI – DELHI

Yön yli lento Intian Delhiin. 

2. päivä - DELHI

Saapuminen Delhiin aamulla ja kuljetus hotelliin. Iltapäivällä kaupunkikierros Delhissä. (I)

Aktiviteetit
Kaupunkikierros
Majoitus

Welcome Hotel by ITC Dwarka

3. päivä - DELHI – BAGDOGRA – DARJEELING

 Aamulla kuljetus lentokentälle ja Intian sisäinen lento Bagdograan. Sieltä noin 3,5h autokuljetus Darjeelingiin. Iltapäivällä aikaa tutustua Darjeelingin nähtävyyksiin. (A,I) 

Majoitus

R.J Resort

4. päivä - DARJEELING - RIMBIK – MANEDARA

Siirtyminen autokuljetuksella Rimbikin sherpakylään, joka oli aikaisemmin Singalila-vaelluksen alku- ja päätepiste. Pysähdyksen jälkeen jatkamme autolla Manedaraan, joka sijaitsee 2km Rimbikin yläpuolella (2450m). (A,L,I)

Majoitus

teltta

5. päivä - MANEDARA – GURDUM

Ensimmäisen vaelluspäivän ohjelmassa on tasainen reitti Shepin kylään, sieltä laskeutuminen Ghurdum Kholan jokilaaksoon ja edelleen n. tunnin nousu Gurdumin kylään (2400m), jonne leiriydymme. (4-5h vaellusta)  (A,L,I) 

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus

teltta

6. päivä - GURDUM – SANDAKPHU

Toinen vaelluspäivä alkaa nousulla Singalilan harjanteelle, jota seuraamme Sandakphun huipulle (3636m) asti. Tämä on vaelluksen korkein kohta, josta avautuu hyvän sään aikana hieno panoraamanäkymä Himalajan korkeammille huipuille. (5-6h vaellusta) (A,L,I) 

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus

teltta

7. päivä - SANDAKPHU – CHANDU – SABARGAM

Kolmantena vaelluspäivänä jatkamme Singalilan harjannetta pitkin, kulkien aivan Nepalin ja Intian rajalla ja ihaillen näkymiä Himalajan vuoristoon ja mm. pyhälle Kanchenjungan huipulle. Yövymme Sabargamin kylässä (3536m). (7-8h vaellusta) (A,L,I) 

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus

teltta

8. päivä - SABARGAM – PHALUT – SAMADEN

Neljäs vaelluspäivä kuljettaa meidät harjanteen loppupäähän Phalutiin (3600m), josta laskeudumme metsäisiä rinteitä alas leiripaikkaamme Samadenin kylässä (2480m). (6-7h vaellusta)  (A,L,I) 

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus

teltta

9. päivä - SAMADEN – RIMBIK

Viides ja viimeinen vaelluspäivä. Kuljemme terassiviljelmien ja Himalajan vuoristokansojen kylien halki, laskeudumme Sri Kholan laaksoon ja edelleen Rimbikiin (2286m), jonne päätämme vaelluksemme ja leiriydymme. (6-7h vaellusta)  (A,L,I) 

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus

teltta

10. päivä - RIMBIK – DARJEELING

 Aamiaisen jälkeen palaamme autokyydillä takaisin Darjeelingiin, missä on vielä aikaa rentoutua tai tehdä ostoksia.  (A,I) 

Majoitus

R.J Resort

11. päivä - DARJEELING – BAGDOGRA – DELHI

Aamiaisen jälkeen ajo takaisin Bagdogran lentokentälle ja iltapäivälento Delhiin. Delhissä kuljetus hotellille ja vapaata aikaa. (A,I)

Majoitus

Welcome Hotel by ITC Dwarka

12. päivä - LENTO DELHI – HELSINKI

Kuljetus lentokentälle ja suora paluulento kotimaahan. 

ATERIAT: A=aamiainen, L=lounas, I=illallinen 

Lisätiedot

MAJOITUS:  

Delhi: Welcome Hotel by ITC Dwarka

Darjeeling: R.J Resort

Vaelluksella telttamajoitus. 

Matkan hinta sisältää:

lennot Delhiin, Intian sisäiset lennot, lentokenttäkuljetukset, majoitukset, kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset, matkaohjelmassa mainitut retket, sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla, englanninkielisen paikallisoppaan palvelut, Suomenkielisen matkanjohtajan palvelut, matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot. 

Hintaan ei sisälly: 

Matkavakuutusta, viisumeita, matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita, ruokajuomia, tai henkilökohtaisia kuluja. 

Lisätietoja Intiasta ja Intian matkoista löydät tästä linkistä.

Vaellus tehdään telttamajoituksella. Teltat ovat hyvätasoisia ja siistejä kahden hengen telttoja. Telttaleirissä on myös teltta-wc, sekä ruokailuteltta, jossa nautitaan lämpimät aamiaiset sekä illallinen. Ruokailuteltassa voi myös illalla nauttia teetä, naposteltavaa ja viettää aikaa ryhmän kanssa.  Vaellushenkilökunta vastaa leirien pystyttämisestä sekä kaikesta ruoka- ja juomahuollosta. Leirivarusteet kulkevat hevosten kyydissä. 

Juomavesi 

Vesijohtovesi ei sovellu juotavaksi. Pullotettua vettä voi ostaa kaupungeista, mutta vaelluksen aikana tämä ei ole mahdollista. Vaelluksen aikana juodaan keittämällä puhdistettua vettä, jota saadaan aamuisin sekä iltaisin keittiöhenkilökunnalta, tai käytetään vedenpuhdistustabletteja. Molemmat vaihtoehdot ovat turvallisia. Muistathan ottaa oman täytettävän juomapullon mukaan. 

Ruoka  

Intialainen ruoka on yhtä monimuotoista kuin itse maakin. Paikallinen ruoka koostuu yksinkertaisista raaka-aineista mutta upeista makuelämyksistä. Intiassa tarjotaan usein riisiä, nuudeleita ja erilaisia curryllä maistettuja kasviksia. Darjeeling -vaelluksella tarjottava ruoka on Intialaista, kiinalaista sekä länsimaalaista ruokaa. Delhissä ja Darjeelingissa on runsaasti erilaisia hyviä ravintoloita, joissa ruokailette.  

Ruokailusta vaelluksen aikana vastaa mukana kulkeva keittiöhenkilökunta, jotka loihtivat maistuvia aterioita vaeltajille. Vaelluksen aikana matkan hintaan kuuluvat aamiainen, lounas sekä illallinen. Lämmin aamiainen, ja illallinen nautitaan telttaleirissä. Lämmin lounas nautitaan puolenpäivän aikaan taukopaikalla. Lounaan kanssa on tarjolla teetä, vettä ja mehua.  

Tyypillinen vaelluspäivä 

Tyypillinen vaelluspäivä alkaa noin klo. 7.00 aamuherätyksellä. Tämän jälkeen seuraa varusteiden pakkaus. Käymme yhdessä aamiaisella läpi päivän vaellusosuuden ja sen erityispiirteet. Itse vaellus alkaa aamiaisen jälkeen noin klo. 8.00. Lounas nautitaan puolenpäivän aikaan ja iltapäivän vaellusosuus on yleensä aamupäivää lyhyempi. Vaelluksen aikana jokainen voi kävellä omaan tahtiin. Saapuessamme majapaikkaamme on aikaa rentoutumiseen. Illallinen nautitaan telttaleirissä 19.00.–20.00, minkä aikana paikallisopas käy seuraavan päivän ohjelman läpi. 

Valmistautuminen matkalle 

Darjeeling-vaelluksella kuljemme vaihtelevassa maastossa ja päivämatkat ovat noin 4 - 8h. Matkalla pärjäät hyvällä peruskunnolla. Suosittelemme kuitenkin valmistautumaan fyysisesti vaellukseen käymällä säännöllisesti kävely-, pyöräily- tai hiihtolenkeillä ennen vaellusta. Mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sitä enemmän saat vaelluksesta irti. 

Ilmasto 

Ilmasto Intian Himalajalla vaihtelee subtrooppisesta aina erittäin kylmään ylävuoristotundraan. Päivälämpötilat vaihtelevat vaellussesonkien aikana 20–35 asteen välillä mutta iltaisin saattaa olla viileää. Vuorilla, yli 3000 metrin korkeudessa yölämpötilat saattavat laskea vaellussesonkien alussa ja lopussa pakkasen puolelle. Darjeelingin vaellussesongit voidaan jakaa kevääseen ja syksyyn. Monsuunikausi alkaa kesäkuussa ja jatkuu syyskuun puoliväliin. Monsuunikauden jälkeen on taas hyvä aika vierailla alueella. Luonto on vehreä pitkän sadekauden jäljiltä ja taivaat kirkkaat. Syksyn vaellussesonki alkaa syyskuun puolivälissä ja jatkuu marraskuun loppuun. 

Palveluraha 

Tippikulttuuri on tyypillistä Intiassa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että se on aina vapaaehtoista. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskun loppusummasta.  Darjeeling-vaelluksella voit varata kantajien ja oppaiden tippeihin yhteensä noin 80€ paikallisena valuuttana.  

Matkalle mukaan / Varusteet 

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle: 

- Vaelluskengät  

- Lenkkikengät / vaellussandaalit  

- Vaellussukat  

- Kosteutta siirtävä urheilut-paita * 2  

- Kevyet vaellushousut  

- Kuoritakki (esim. GoreTex tai vastaava )  

- Kuorihousut (esim. GoreTex tai vastaava )  

- Fleecetakki tai vastaava 

- Lämmin kerrasto  

- Untuva- tai toppatakki  

- Sormikkaat  

- Pipo  

- Päähine suojaamaan auringolta / huivi  

- Aurinkolasit  

- Noin 30 L päiväreppu  

- Otsalamppu  

- 2 * 1L vesipulloja  

- Aurinkorasvaa (suojakerroin min. 20)  

- Huulirasvaa, suojakerroin 30-40  

- Retkipyyhe  

- 3 vuodenajan makuupussi (mukavuuslämpötila -5 °C)  

- Ilmatäytteinen makuualusta  

- Korvatulpat  

- vaellussauvat 

Henkilökohtainen EA-pakkaus:  

- Laastareita  

- Rakkolaastareita  

- Ibuprofeiinia  

- Paracetamolia  

- Sideharsoa  

- Imodiumia  

 

Matkatavarat 

Vaelluksella hevoskuskeille annettava varustemäärä on 15 kg/asiakas. Tähän varustemäärään tulisi mahtua henkilökohtaiset varusteesi, makuupussi ja makuualusta. Voit jättää varusteet joita ei tarvita vaelluksella säilytykseen hotelliin. 

Valuutta ja luottokortit 

Intian rahayksikkö on Intian rupia (INR). Intiassa käyvät kansainväliset luottokortit kuten Visa ja Mastercard. Intian rupioita voi vaihtaa ennen matkaa Suomessa. Kaupungeissa on pankkiautomaatteja, joista voi nostaa Intian rupioita luottokortilla. Käteistä rahaa on mahdollista vaihtaa rupioiksi rahanvaihtopisteissä, pankeissa ja hotelleissa.