Ladakh lamayuru luostari
Räätälöity matka
Räätälöity matka
Räätälöity matka
Räätälöity matka
Räätälöity matka
Räätälöity matka
Räätälöity matka
Räätälöity matka
Räätälöity matka
Räätälöity matka
Räätälöity matka
Räätälöity matka
Räätälöity matka
Räätälöity matka
Räätälöity matka
Räätälöity matka
Räätälöity matka
Räätälöity matka
Räätälöity matka
Räätälöity matka
Räätälöity matka
Räätälöity matka
Räätälöity matka
Räätälöity matka
Räätälöity matka
Räätälöity matka

Räätälöity matka - Kashmir ja Ladakh jeeppisafari

Upea kiertomatka Intian Himalajalle, eksoottiseen Ladakhiin

Kulttuuri
10
Vuorokautta
2
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Matka Kashmiriin ja Ladakhiin vie sinut unohtumattomalle seikkailulle Pohjois-Intian Himalajan alueen upeisiin maisemiin ja rikkaaseen kulttuuriin.

Matkan aikana pääset tutustumaan Delhin historiallisiin nähtävyyksiin sekä nauttimaan rauhallisesta tunnelmasta Dal-järven asuntolaivahotellissa Srinagarissa. Matka jatkuu uljaissa vuoristomaisemissa Sonamargin laaksoon, Kargiliin Pakistanin rajan tuntumassa ja Indus -joen laaksoa seuraten edelleen Ladakhiin, jossa karunkauniit maisemat sekä rauhalliset ja hengelliset buddhalaisluostarit hurmaavat kokeneemmankin matkailijan. Matkan varrella ja Lehin ympäristössä teemme vierailuja Ladakhin vanhimpiin luostareihin sekä alueen vanhojen kuninkaallisten palatseihin. Matkan päätteeksi palaamme lentäen Delhiin.

MINIMIRYHMÄKOKO 2 hlö

Matkaohjelma

1. päivä - DELHI

Saapuminen Delhin lentokentälle, jossa yhteistyökumppanimme edustaja odottaa sinua saapumisterminaalin EXIT-portin ulkopuolella kädessään nimikyltti. Tämän jälkeen siirrytään yksityisellä kuljetuksella hotelliin. Iltapäivällä ohjelmassa on kaupunkikierros Delhissä. Vierailemme kierroksen aikana Mahatma Gandhin muistomerkillä Raj Ghatissa, sekä näemme mm. yhden Aasian suurimmista moskeijoista, Jama Masjidin, sekä vuosina 1638-1648 mogulien valtakunnan kukoistusaikana rakennetun Red Fortin eli punaisen linnakkeen. Samalla näemme Delhin liikenteen vilskettä ja elämää. Illallinen ja yöpyminen Delhissä. (I)

HUOM: Hotellimajoitus kansainvälisen tavan mukaisesti alkaen klo 14:00. 

Aktiviteetit
Kaupunkikierros
Majoitus

Vivanta by Taj Dwarka tai vastaava

2. päivä - DELHI - SRINAGAR

Kuljetus Delhin lentokentälle ja lento Intian luoteisosaan, Dal-järven äärellä sijaitsevaan Kashmirin osavaltion pääkaupunkiin Srinagariin. Majoitus viehättävässä asuntovenehotellissa Dal-järvellä. Iltapäivällä veneajelu perinteisellä shikara-veneellä Srinagarin nähtävyyksiin tutustuen. Yöpyminen Srinagarissa. (A,L,I)

Aktiviteetit
Veneajelu
Majoitus

Asuntolaiva

3. päivä - SRINAGAR - SONAMARG

Vierailemme Srinagarin kuninkaallisissa puutarhoissa ennen kuin jatkamme matkaa kohti Himalajan vuoristoa ja Sonamargia. Maisemat muuttuvat dramaattisemmiksi kulkiessamme jokilaaksoa kauniiden vesiputousten ja korkeiden maisemissa. Saavumme kauniiseen Sonamargin laaksoon ja kylään puolen päivän maissa. Laakson pohjalta avautuvat upeat näkymät ympäröiville vuorille ja jäätiköille. Iltapäivällä on vielä aikaa patikointiin tai vaikkapa ratsastukseen (ei sisälly matkan hintaan). Yöpyminen Sonamargissa. (A,L,I)

Majoitus

Rah Villas tai vastaava

4. päivä - SONAMARG - KARGIL

Matka jatkuu upeaa vuoristotietä Kargiliin henkeäsalpaavissa maisemissa. Matkaamme pitkin pääosin päällystettyä uutta tietä, joka mutkittelee vuorenrinteillä ja kanjoneiden halki. Pian Sonamargista lähdettyämme näemme tuhansien hindupyhiinvaeltajien Armanath Yatra -leirin laakson pohjalla. Ajamme lähellä Pakistanin rajaa Balti-muslimikylien läpi. Kargil on Intian pohjoisin kaupunki ja vilkas kaupan keskus. Yöpyminen Kargilissa. (A,L,I)

Majoitus

Highland Mountain Resort tai vastaava

5. päivä - KARGIL - LAMAYURU - ULLEYTOKPO

Matkamme jatkuu kohti Ulleytokpoa ja vierailemme matkan varrella Lamayurun luostarissa. Lamayurun luostari on yksi Ladakhin vanhimmista ja vaikuttavimmista luostareista. Voit ihailla sen kaunista sijaintia kallioisessa ympäristössä ja tutustua samalla tiibetinbuddhalaiseen kulttuuriin. Saavuttuamme Ulleytokpoon voit rentoutua ja nauttia rauhallisesta ilmapiiristä. Yöpyminen Ulleytokpossa. (A,L,I)

Majoitus

Ule Ethnic Resort tai vastaava

6. päivä - ALCHI - LIKIR – MAGNETIC HILL - LEH

Matka jatkuu kohti Lehiä. Reitin varrella pysähdymme useissa mielenkiintoisissa kohteissa, joista ensimmäisenä Alchi, jossa sijaitsee kuuluisa Alchin luostari. Tämä buddhalainen luostari on tunnettu upeista seinämaalauksistaan ja on myös yksi harvoista alueen luostareista, joka sijaitsee alhaalla laaksossa. Toinen pysähdyspaikkamme on Likirin luostari, joka on peräisin 1200-luvulta ja tarjoaa upeat näkymät ympäröiville vuorille. Likirin luostari on tärkeä pyhä paikka tiibetinbuddhalaisille. Seuraavaksi suuntaamme kohti Hall of Fame -sotilasmuseota, joka on omistettu Intian asevoimien sankareille ja esittelee erilaisia näyttelyitä Intian puolustusvoimien historiasta, taisteluista ja saavutuksista. Museossa on kuitenkin myös näyttelyitä Ladakhin kulttuurista ja perinteistä. Matkamme jatkuu Magnetic Hillille, "magneettivuorelle". Paikka tarjoaa mielenkiintoisen optisen illuusion, jossa autot näyttävät liikkuvan ylämäkeen ilman moottorin käyttöä. Ajan sallliessa voi vielä olla mahdollista pysähtyä ennen Lehiä Gurudwara Pathar Sahibissa, joka on sikhien pyhä paikka, joka sijaitsee kivimuodostelmassa ja on omistettu Guru Nanakille, sikhiuskonnon perustajalle. Illallinen ja yöpyminen Lehissä. (A,L,I)

Majoitus

Grand Dragon Hotel tai vastaava

7. päivä - LEH

Vapaata aikaa ja yöpyminen Ladakhin pääkaupungissa Lehissä, jossa voit nauttia sen ainutlaatuisesta kulttuurista ja vierailla paikallisilla markkinoilla tai rentoutua hotellissa valmistautuen seuraavaan päivään. (A,L,I)

Majoitus

Grand Dragon Hotel tai vastaava

8. päivä - STOK, SHEY & HEMIS

Tänään suuntaamme Lehin ympäristössä sijaitseviin upeisiin kulttuurikohteisiin. Ensimmäinen pysähdyspaikkamme on Stokin palatsi, joka toimii nykyään museona. Palatsi oli aiemmin Ladakhin kuninkaallisen perheen asuinpaikka, ja se tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua Ladakhin kuninkaallisen historian ja kulttuurin eri näkökulmiin. Voit ihailla palatsin arkkitehtuuria ja tutustua sen sisätiloihin, joissa on esillä kuninkaallisia esineitä ja taideteoksia. Seuraava vierailukohteemme on Sheyn palatsi, joka oli aikoinaan Ladakhin kuninkaiden kesäresidenssi, ja sen raunioilla voi vieläkin nähdä jäännöksiä entisestä loistosta. Kolmas kohteemme, Hemisin luostari on yksi tärkeimmistä ja suurimmista luostareista Ladakhissa. Hemisin luostari on kuuluisa värikkäistä festivaaleistaan. Viimeinen vierailupaikkamme on Thikseyn luostari, joka sijaitsee kukkulalla ja tarjoaa upeat näkymät ympäröiville vuorille ja laaksoon. Luostari on arkkitehtonisesti vaikuttava, ja sen keskellä kohoaa valtava Maitreya Buddha -patsas. Thiksey on myös tärkeä meditaatiokeskus. Paluu ja yöpyminen Lehissä. (A,L,I)

Majoitus

Grand Dragon Hotel tai vastaava

9. päivä - LEH - DELHI

Kuljetus Lehin lentokentälle ja lento takaisin Delhiiin. Iltapäivällä on vielä vapaata aikaa Delhissä esimerkiksi ostosten tekoon. Illallinen ja yöpyminen Delhissä. (A,I)

Majoitus

Vivanta by Taj Dwarka tai vastaava

10. päivä - PALUU

Kuljetus Delhin lentokentälle paluulentoa varten. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

HUOM: Lentokapasiteetti Lehiin on hyvin rajallinen ja lennot myydään varsinkin kesäkaudella loppuun useita kuukausia ennen matka-ajankohtaa - Varaathan siis matkasi hyvissä ajoin!

Matkan hintaan sisältyy:

 • Lentokenttäkuljetukset 
 • Majoitukset ohjelman mukaan
 • Intian sisäiset lennot
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset 
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Matkustusluvat ja Ladakhin ympäristömaksut
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla 
 • Englantia puhuvien paikallisoppaiden palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat.

Matkan hinta ei sisällä: 

 • Kansainvälisiä lentoja Intiaan
 • Suomalaista matkanjohtajaa
 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita tai retkiä 
 • Ruokajuomia ja henkilökohtaisia kuluja 
 • Aikaista sisäänkirjautumista tai myöhempää uloskirjautumista hotelleista.

Lisätietoa Intiasta ja Intian matkoista löydät tästä linkistä.

Tarvitset matkalle mukaan vähintään 6kk matka-ajankohdan jälkeen voimassa olevan passin, sekä tulosteen Intian viisumin hyväksynnästä. Intian viisumille tulee hakea hyväksyntä ennen matkaa Internetin kautta osoitteesta https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html aikaisintaan 30 ja viimeistään neljä päivää ennen matkan alkua. Hyväksytty lupa tulostetaan mukaan matkalle. Viisumin saa passiinsa lentokentällä maahan saavuttaessa. Intian viisumi maksetaan luottokortilla viisumihakemusta jätettäessä. Yksityiskohtaiset viisumiohjeet lähetetään osallistujille 1kk ennen lähtöä.

Intian sisäisten lentojen ja matkustuslupien varauksia varten tarvitsemme kuvan tai kopion passisi henkilötietosivusta. Kopion voit lähettää meille matkan varattuasi sähköpostilla (esim. jpg- tai pdf-tiedostona) toimistollemme osoitteeseen info(ät)mandalatravel.fi.

Matkaohjelma on pääosin täysihoidolla (Delhissä puolihoidolla). Varaa matkalle noin 10-15€/vrk aterioihin, ruokajuomiin sekä paikallisoppaan, hotellien laukunkantajien ja kuljettajan tippeihin. 

Varusteet matkalle:

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä.

 • Kengät kävelyä varten (Salomon)
 • Sandaalit tms. (Keen)
 • Kevyet sukat (Bola)
 • Kevyet housut ja paidat (Tierra M/N) 
 • Päähine suojaamaan auringolta / huivi (Patagonia / Marmot / Buff)
 • Kevyt päiväreppu (Osprey N / Osprey M)
 • Vesipullo (Nalgene)
 • Aurinkorasvaa (suojakerroin min. 20) (Evy)
 • Huulirasvaa, suojakerroin 30-40 (Annecy Cosmetics)
 • Korvatulpat (Estecs)
 • Suoja puhelimelle (Aquapac)
 • Vedenpitävä pakkauspussi (Sea to Summit)

Henkilökohtainen EA-pakkaus: 

 • Laastareita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia tai Paracetamolia 
 • Hyönteiskarkoite (Autan)
Chat on WhatsApp