italia
mandala amalfi patikointimatka 2
mandala cinque terre 1
italia-eurooppa-pyorailymatkat

Italian matkat

Opastetut patikointi, pyöräily, kultturimatkat Italiassa

Italian matkat ovat nykyisin eräitä suosituimpia aktiivimatkojammeMonelle tuttu eteläisen Euroopan matkakohde Italia tarjoaa matkailijalle suurkaupunkien ulkopuolella myös Euroopan upeimpia aktiivimatkakohteita. Italian Alpit ja Dolomiitit, Toscanan kumpuileva maaseutu, Sisilian tulivuoret ja maailmanperintökohteet, sekä Cinque Terren, Sardinian ja Amalfin jylhät rannikot tarjoavat upeat ja monipuoliset puitteet ikimuistoisille aktiivimatkoille ja elämyksille.

Mandala Travelin Italian matkat ovat pääosin suomeksi opastettuja ryhmämatkoja. Vaellukset, patikointimatkat ja pyöräilymatkat Italiassa on suunniteltu normaalin tai hyvän peruskunnon omaaville aktiivilomailijoille, jotka ovat motivoituneet reippailemaan. Räätälöimme myös matkapaketteja Italiaan yksityisille ryhmille haluamienne palveluiden kera.  

Mandalan Italian patikointimatkat, via ferrata -vaellukset sekä pyöräilymatkat vievät matkaajan luontoelämysten ohessa Italian makujen maailmaan ja tutustumaan paikalliseen elämään sekä maan rikkaaseen kulttuuriin ja historiaan niin Toscanassa, Ligurian rannikolla, Pohjois-Italian järvialueella, kuin eteläisen Italian Amalfin, Apulian ja Cilenton alueilla sekä Sisiliassa.

Mandala Travel on pioneeri via ferrata -vaellusten järjestämisessä Italian Dolomiiteilla. Via ferrata -reittimme kulkevat halki ainutlaatuisen UNESCO:n maailmanperintökohteen maisemien. Täällä kymmenien huikeiden vuorten kainalossa koet koko Dolomiittien helminauhan: Cortina, Tofana, Cristallo, Cinque Torri, Passo Giao, Croda di Lago, Becco di Mezzodi, Cadini-vuoret ja Drei Zinnen.

Tietoa maasta: 

Italia kuuluu Euroopan Unioniin, euroalueeseen ja Schengen-sopimukseen.

Tarvitset Italian aktiivimatkalle matkavakuutuksen, joka kattaa liikunnalliset aktiviteetit. Suosittelemme sellaisen matkavakuutuksen ottamista, jossa on peruutusturva. 

Italian ilmasto vaihtelee etelän ja Välimeren rannikon lämpimästä Alppien viileään, mantereiseen ilmastoon. Kesät ovat kuumia ja kuivia ja talvet vastaavasti viileitä ja osin sateisia. Kevät ja syksy ovat parasta aikaa patikoida Italiassa: lomailevien keskieurooppalaisten massat ovat poissa ja päivälämpötilat ovat sopivampia liikkumiseen. Kevät- ja syyspäivät ovat pääosin lämpimiä ja aurinkoisia, mutta iltaisin saattaa silti olla viileää. Italian vuoristoalueilla sää vaihtuu usein nopeasti, ja vaeltajan onkin oltava varautunut muutoksiin.

Italia on kuuluisa ruokakulttuuristaan, mukaan lukien juustot, kinkut ja viinit, ja maan jokaisella alueella on omat erikoisuutensa. Italialaiset ruokalajit koostuvat usein vain muutamista aineksista, mutta ne ovat yksinkertaisuudessaan maukkaita. Moderni italialainen ruokakulttuuri on saanut vaikutteita muualta Välimeren alueelta sekä myös Amerikoista, ja on nykyisin noussut suureen suosioon ympäri maailman.

Italian aikavyöhyke on GMT+1 (Suomen GMT+2).

Puheluiden maatunnus Italiaan on +39.

Huom: Italiassa monet suositut matkailukohteet perivät nykyisin majoittautujilta paikallista matkailumaksua, yleensä n. 2-3€/huone/yö, joka peritään suoraan hotellivierailta hotellista uloskirjautumisen yhteydessä. 

Tippikulttuuri on tyypillistä Italiassa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että juomarahan antaminen on vapaaehtoista. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää euron pari. Varaa opastetuille Italian matkoille myös noin 20€/viikko paikallisoppaan tippiin. 

Pienet maksut maksetaan Italiassa edelleen pääsääntöisesti käteisellä. Ota siis Italian matkalle mukaan kortin lisäksi euroja käteisenä, sillä se helpottaa ja nopeuttaa maksamista paikan päällä pienissä kaupoissa, kahviloissa ja ravintoloissa.

Lue lisää: Aktiivimatkojemme vaikeusasteista

Yhteistyökumppanimme Italian matkaopas

Chat on WhatsApp