AdobeStock 61926221
japan hiking tour (3)
japan hiking tour (1)
japan hiking tour (6)
japan hiking tour (5)
japan hiking tour (4)
japan hiking tour (2)

Japanin matkat

Kiertomatkat, ryhmämatkat ja matkapaketit Japaniin

Kiertomatkat ja ryhmämatkat Japaniin avaavat eurooppalaiselle matkailijalle kokonaisen uuden maailman. Japani monine väreineen ja makuineen on aina yhtä sykähdyttävä kokemus. Tämä itäisen Aasian saarivaltio on kiehtova sekoitus vanhaa ja uutta: Tokion suurkaupungin modernia sykettä, Kioton vaikuttavia temppeleitä, nopeita luotijunia, sekä myös hienoja vuoristomaisemia, perinteisiä kylpylöitä ja hyvinhoidettuja vaellus- ja patikointireittejä. Japanin laaja saaristo kattaa itse asiassa yli 14 000 saarta ja ulottuu yli 3000 kilometrin matkan etelän subtrooppiselta Okinawalta aina pohjoisen lumiselle Hokkaidolle asti.

Mandala Travelin aktiivimatkat Japaniin sisältävät patikointia ja vaellusta maan kauniilla maaseudulla, kaukana suurkaupunkien ruuhkista, ihaillen joko syksyn ruskan tai kevään kirsikankukkien värejä. Nakasendo trail -kulttuurivaellus Japanissa sisältää sekä reippailua bambulehdoissa että rentoutumista perinteisen ryokan-majatalon tatamilla. Japanin matka on aina esteettinen elämys, jota täydentää maan monipuolinen ruokakulttuuri. 

Japani on eräs maailman parhaista ruokakohteista ja ateriat näyttelevät isoa roolia Japanin matkan aikana. Aamiaiset ja illalliset, etenkin perinteisissä majataloissa, tarjoavat perinteisen japanilaisen keittiön alueellisia herkkuja, joissa näkyy aina myös meneillään oleva vuodenaika. Perusraaka-aine on usein kala tai muut merenelävät. Kala-allergikolla voi olla vaikeaa selvitä Japanissa. Yleisesti ruoka sopii melko hyvin suomalaiseen makuun vaikka esillepano onkin huomattavasti keskeisemmässä roolissa. Japanin ryhmämatkojemme lounailla pyritään esittelemään alueen erityyppisiä ruokailutapoja kuten sushia, okonomyakia, soba-nuudeleita ja tyypillisiä bentoja, eli lounaslaatikoita.

Tietoa maasta:

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Japaniin. Maahan saavuttaessa on oltava kuitenkin valmis antamaan sormenjälkensä ja suostuttava valokuvattavaksi. Passi on pidettävä mukana tarkastusten varalta.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa Japanin matkan aikana. Lisää tietoa rokotuksista ja matkailijan terveyteen liittyvistä asioista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi ja http://www.ktl.fi/portal/suomi/tietoa_terveydesta/matkailijan_terveys/

Japanin rahayksikkö on jeni (JPY), josta käytetään yleisesti ¥ -tunnusta. Jenejä voi vaihtaa ennen matkaa Suomesta tai maahan saavuttaessa lentokentältä. Euroja voi vaihtaa jeneiksi myös paikallisissa pankeissa. Pankkiautomaatteja on japanilaisissa kaupungeissa tarjolla runsaasti. Suuri osa niistä ei kuitenkaan hyväksy kansainvälisiä luottokortteja. Huomaa myös, että useimmat japanilaiset pankkiautomaatit ovat suljettuina viikonloppuisin, öisin ja pyhäpäivinä. Luottokortilla voi Japanissa maksaa lähinnä hotelleissa ja suurimmissa kaupoissa.

Japanissa ei ole varsinaista virallista kieltä. Lähes kaikkien maan asukkaiden äidinkieli on japani. Englantia puhutaan jonkin verran suuremmissa kaupungeissa ja suosituilla matkailualueilla. Yleistä englanninkielen osaaminen ei Japanissa kuitenkaan ole. Japanin matkoillamme suomalainen matkanjohtaja ja paikallisopas auttavat mielellään pulmatilanteissa.

Palvelurahat eivät kuulu japanilaiseen kulttuuriin. Ryokan-majatalot ja paikalliset matkaoppaat vastaanottavat tippejä, mutta palvelurahan antaminen on kuitenkin aina vapaaehtoista. Osa paikallisista ravintoloista lisää automaattisesti laskuun 10%:n palvelumaksun.

Japanin aikavyöhyke on GMT+9 (Suomen GMT+2).

Puheluiden maatunnus Japaniin on +81.

Ilmasto Japanissa on pääosin lauhkea. Japanissa on neljä vuodenaikaa kuten Suomessakin. Japanin kesät ovat kuumia ja kosteita ja talvet suurimmassa osassa maata kylmiä ja lumisia. Paras aika matkustaa Japaniin onkin keväällä tai syksyllä. Alkusyksy tosin on ajoittaisten taifuunien esiintymisaikaa.

Lue kumppaneidemme Japanin matkaopas ja matkatarinat

Japani räätälöidyt matkat

Chat on WhatsApp