Lennämme yön yli Japanin pääkaupunkiin.
Tervetuloa jalkautumaan unohtumattomalle matkalle japanilaiseen kulttuuriin, jossa yhdistyvät vanhat perinteet sekä moderni paikallinen elämäntapa. Keisarikunnan aikaan Nakasendon reitti yhdisti Tokion ja Kioton kaupungit. Reitin varrelle syntyi lukuisia kyliä, joiden perinteiset majatalot isännöivät tänä päivänäkin kulkijoita halki kauniiden maisemien ja hienosti säilyneen paikallisen kulttuurin.
Nakasendo-vaellus kulkee neljän päivän ajan kylästä toiseen. Syksyisin ruskan upeat värit maalaavat ympäröivää maisemaa, keväällä taas ihastellaan värikästä kukintaa. Kylvemme kuumissa lähteissä, nautimme perinteisten majatalojen vieraanvaraisuudesta sekä upeista paikallisen keittiön antimista. Matkatavarat kulkevat erikseen ajoneuvoilla, retkille ei tarvitse kuin patikointivarusteet majatalojen tarjotessa perinteiset asut jalkineineen mukavaan illanviettoon.
Ennen vaellusta tutustumme Tokion moderniin metropoliin. Matkan kruunaa vierailu Kioton, Japanin vanhan pääkaupungin temppeleihin ja markkinoille.
Lennämme yön yli Japanin pääkaupunkiin.
Saavumme aamupäivällä Tokioon, majoitumme kaupungin keskustaan. Vapaata aikaa ihastella modernin metropolin elämää, illalla nautimme tervetuloillallisen. (I)
Teemme tänään kaupunkikierroksen kävellen ja metrolla, jonka myötä tutustumme mm. rauhallisiin puutarhoihin, kaupungin vilinään sekä kaupankäyntiin. (A)
Aloitamme vaellusretkemme siirtymällä syrjäiseen Kison laaksoon. Jalkaudumme perinteisistä lakkatöistä tunnettuun Kiso-Hirasawaan, josta patikoimme muutaman kilometrin viihtyisään Narain perinnekylää. Majoittumista paikallisen perheen pitämään majataloon. Illalla vierailemme myös paikallisissa shinto-temppeleissä. (A,I)
Päivän 8 kilometrin kävelyosuus vie meidät kauniissa maisemissa luontopolkuja pitkin Toriin solan yli Yabuharaan, josta siirrymme junalla Kiso-Fukushiman asemalle. Tutustumme kylään ennen kuljetusta perinteiseen ryokaniin, jossa voi majoittumisen lisäksi kylpeä luonnon kuumissa lähteissä. (A,I)
Tänään matkaamme ensin junalla ja kävelemme sitten 15 kilometrin matkan riisipeltojen, metsäalueiden, bambulehtojen ja pienten kylien halki historialliseen Tsumagon kylään, jonka asukkaat ovat säilyttäneet rapistumiselta matkailijoiden iloksi. (A,I)
Viimeinen kävelypäivä vie Nakasendon reitin tunnetuimmalle 6 kilometrin osuudelle Magomeen. Lounaan ja kylään tutustumisen jälkeen jatkamme luotijunalla Kiotoon, jonne majoitumme matkan loppuajaksi. Kioto on 1,5 miljoonalla asukkaallaan sopivan kokoinen kaupunki tehdä ostoksia ja ihastella Japanilaista kaupunkikulttuuria. Se on myös Japanin historiallisesti merkittävä kaupunki ja tarjoaa maan tunnetuimpia kulttuurielämyksiä. (A)
Teemme koko päivän retken Japanin vanhan pääkaupungin temppeleille ja nähtävyyksille. Tutuksi tulevat maan upeimmat zen-puutarhat, shinto- ja buddhalaiset pyhätöt, maisemapaikat sekä legendaarinen kultainen paviljonki. (A)
Vapaata aikaa Kiotossa, mahdollisuus tehdä ostoksia tai nauttia rauhassa kaupungin tunnelmasta. (A)
Kuljetus Osakan lentokentälle ja paluulento kotimaahan. (A)
ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN
Lennämme Japaniin Finnairin / Japan Airlinesin reittilennoilla. Lentoyhtiöllä on oikeus muuttaa aikataulujaan, joten ethän varaa mahdollisia liityntälentoja ennen kuin olet saanut lentoliput.
Ryhmäkoko: 8-18hlö
Majoitus matkalla
Vaellusohjelman aikana majoitumme perinteisiin japanilaisiin majataloihin, huoneisiin pedataan futonit tarpeen mukaan. Kylpyhuoneet, usein myös perinteiset kylpytilat ja wc:t ovat yhteisiä. Miehille ja naisille on omat kylpytilat. Kuumat kylvyt, yhteiset illalliset, isäntien vieraanvaraisuus sekä viihtyisä ympäristö tekevät majoituksista usein Japanin matkojen kohokohtia.
Huom: Yhden hengen huoneita ei vaelluksen aikana voida taata. Lisämaksusta yhden hengen huone Tokiossa ja Kiotossa.
Matkan hintaan sisältyy
Matkan hinta ei sisällä
Valmistautuminen:
Varsinaisia kuntovaatimuksia matkalle ei ole, vaan ohjelma on suunniteltu kaikille patikoinnista kiinnostuneille. Tärkeintä on, että asiakkaamme kokevat itse saaneensa matkasta oikean määrän haastetta. Päiväpatikat ovat pääosin lyhyitä ja sisältävät runsaasti lepotaukoja. Suurin osa patikointiryhmistämme koostuu ensikertalaisista ja peruskuntoisista suomalaisista, nuorista eläkeläisiin. Suosittelemme käymään säännöllisesti esimerkiksi kävelylenkeillä, sillä mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sitä enemmän nautit patikointiretkistämme.
Tietoa maasta:
Suomen kansalaiset eivät enää tarvitse viisumia Japaniin tämänhetkisten säännösten mukaan. Maahan saavuttaessa on oltava kuitenkin valmis antamaan sormenjälkensä ja suostuttava valokuvattavaksi. Passi on pidettävä mukana tarkastusten varalta.
Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Lisää tietoa rokotuksista ja matkailijan terveyteen liittyvistä asioista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi ja http://www.ktl.fi/portal/suomi/tietoa_terveydesta/matkailijan_terveys/
Japani on eräs maailman parhaista ruokakohteista ja ateriat näyttelevät isoa roolia matkan aikana. Aamiaiset ja illalliset, etenkin majataloissa, tarjoavat perinteisen keittiön alueellisia herkkuja, joissa näkyy aina myös meneillään oleva vuodenaika. Perusraaka-aine on usein kala tai muut merenelävät. Kala-allergikolla voi olla vaikeaa selvitä Japanissa. Yleisesti ruoka sopii melko hyvin suomalaiseen makuun vaikka esillepano onkin huomattavasti keskeisemmässä roolissa. Lounailla pyritään esittelemään alueen erityyppisiä ruokailutapoja kuten sushia, okonomyakia, soba-nuudeleita ja tyypillisiä bentoja, eli lounaslaatikoita.
Japanissa ei ole varsinaista virallista kieltä. Lähes kaikkien maan asukkaiden äidinkieli on japani. Englantia puhutaan jonkin verran suuremmissa kaupungeissa ja suosituilla matkailualueilla. Yleistä englanninkielen osaaminen ei Japanissa kuitenkaan ole. Suomalainen matkanjohtaja ja paikallisopas auttavat mielellään pulmatilanteissa.
Japanin rahayksikkö on jeni (JPY), josta käytetään yleisesti ¥ -tunnusta. Jenejä voi vaihtaa ennen matkaa Suomesta tai maahan saavuttaessa lentokentältä. Euroja voi vaihtaa jeneiksi myös paikallisissa pankeissa. Pankkiautomaatteja on japanilaisissa kaupungeissa tarjolla runsaasti. Suuri osa niistä ei kuitenkaan hyväksy kansainvälisiä luottokortteja. Huomaa myös, että useimmat japanilaiset pankkiautomaatit ovat suljettuina viikonloppuisin, öisin ja pyhäpäivinä. Luottokorteilla voi maksaa lähinnä hotelleissa ja suurimmissa kaupoissa.
Palvelurahat eivät kuulu japanilaiseen kulttuuriin. Ryokan-majatalot ja paikalliset matkaoppaat vastaanottavat tippejä, mutta palvelurahan antaminen on kuitenkin aina vapaaehtoista. Osa paikallisista ravintoloista lisää automaattisesti laskuun 10%:n palvelumaksun.
Japanissa on neljä vuodenaikaa kuten Suomessakin. Kesät ovat kuumia ja kosteita ja talvet suurimmassa osassa maata kylmiä ja lumisia. Paras aika matkustaa Japaniin onkin keväällä tai syksyllä. Alkusyksy tosin on ajoittaisten taifuunien esiintymisaikaa.
Varusteet matkalle
Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä:
Vaelluskengät, suositteleme nilkkoja tukevia malleja
Henkilökohtainen EA-pakkaus: