tansania-matkat
tansania matkat matkapaketit 5
Tanzania tour (5)
Tanzania tour (1)
Tanzania tour (2)
Tanzania tour (3)
Tanzania tour (6)
Tanzania tour (4)

Tansania

Afrikan korkein vuori ja parhaita safarikohteita

Vanha kehitysyhteistyökumppanimme Tansania tarjoaa Afrikan ihmeitä monipuolisesti: lumihuippuiset Afrikan korkeimmat vuoret, itäisen Afrikan klassiset safarikohteet sekä trooppiset lomasaaret ovat kaikki osa Tansanian matkan viehätystä. Suositut Kilimanjaron vaellukset, Ngorongoron, Tarangiren ja Serengetin safarit tai Sansibarin rantalomat ovat vain pieni osa Tansanian aktiiviloma- ja matkakohdetarjonnasta. Tansaniassa on myös paljon nähtävää esimerkiksi alkuperäiskulttuureista kiinnostuneelle.

Tansanian matkamme suuntaavat esimerkiksi Itä-Afrikan mahtaville vaellushuipuille, kuten Afrikan korkein vuori Kilimanjaro ja Mount Meru. Kohteenasi voivat olla myös Pohjois-Tansanian parhaat safarikohteet, kuten Ngorongoron kraatteri ja Serengetin valtava tasanko, tai Intian valtameren lämpimät vedet Sansibarin maustesaarella. Tansania ei petä odotuksiasi, olipa kyseessä sitten ensikosketuksesi Afrikkaan tai jo ties kuinka mones matkasi maanosaan.

Itä-Afrikassa, Kenian eteläpuolella sijaitseva Tansania on nykyisin Suomesta helposti saavutettavissa, ja myös kanssamme samalla aikavyöhykkeellä. Viisumin Tansaniaan Suomen kansalaiset saavat paikan päältä. Opastettujen Kilimanjaron vaellusten ja Tansanian safarimatkojen lisäksi järjestämme myös erilaisia räätälöityjä matkoja Tansaniaan, haluamallasi ohjelmalla ja omassa yksityisessä ryhmässäsi. Tutustu esimerkkeihin ja kysy lisää!  

Lue myös:

Lisätietoja Kilimanjaron vaelluksista ja turvallisesta noususta Kilimanjarolle

Tansanian parhaat safarikohteet & milloin ja miten niihin kannattaa matkustaa

Tietoa maasta: 

Tansanian viisumin saa lentokentältä maahan saavuttaessa. Tarvitset viisumia varten vähintään 6kk matkan jälkeen voimassa olevan passin, sekä 50 USD käteistä.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa Tansanian matkan aikana. Lisäksi tarvitset keltakuumerokotuksen, joka on pakollinen Tansaniaan matkustettaessa. Rokotustodistus tulee ottaa mukaan matkalle. Kaikille Tansaniaan matkustaville suositellaan hepatiitti-A ja -B rokotusta sekä malarian estolääkitystä. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Swahili ja englanti ovat Tansanian viralliset kielet. Englanti on maassa hallinnon, talouden ja korkeakouluopiskelun kieli. Virallisten kielten lisäksi Tansaniassa puhutaan yli sataa paikallista kieltä.

Tansanian rahayksikkö on Tansanian shillinki (TZS). Tansanian valuuttaa ei voi vaihtaa Suomessa. Pankkiautomaateista, joita on suurimmissa kaupungeissa, voi nostaa paikallista rahaa. Matkailupalveluissa Tansaniassa yleisimmin käytetty valuutta on US-dollari, joita kannattaa ottaa mukaan matkalle. Euro noteerataan myös ja sitä voi vaihtaa lukuisissa rahanvaihtopisteissä sekä pankeissa. Yleisimmät luottokortit (Visa, Amex, Diners, Mastercard) käyvät maksuvälineinä suurimmissa hotelleissa ja ravintoloissa, mutta vain harvoissa kaupoissa. 

Tansanian safareilla ja vaellusmatkoilla on tapana maksaa juomarahaa kuljettajille, oppaille ja muulle paikalliselle henkilökunnalle. Opastetuilla matkoillamme matkanjohtaja kerää safarin päätteeksi paikallisoppaalle ryhmältä yhteiset tipit. 

Aikavyöhyke Tansaniassa on GMT +3 (Suomessa GMT+2).

Puheluiden maatunnus Tansaniaan on +255.

Tansania sijaitsee Itä-Afrikassa päiväntasaajalla ja sen eteläpuolella, jonka vuoksi siellä vallitsee trooppinen ilmasto. Tansanian ilmasto vaihtelee Intian valtameren rannikon kostean kuumasta ylänköalueiden kuivaan ja lauhkeaan. Lämpötilavaihtelut ovat melko pieniä, jonka vuoksi varsinaista kesää ja talvea Tansaniassa ei ole, mutta kaudet voidaan jakaa lyhyiden ja pitkien sateiden sekä kuivan kauden mukaan. Pitkät sateet (masika) kestävät yleensä maaliskuusta toukokuuhun ja lyhyet sateet (mvuli) kestävät muutamasta viikosta kuukauteen, sijoittuen yleensä marraskuun lopulta joulukuun lopulle. Keskimäärin sateisimmat kuukaudet Pohjois-Tansaniassa ovat huhti- ja toukokuu. Paras aika matkustaa Tansaniaan on yleisesti ottaen kuivan kauden aikana, alueesta riippuen tammi-helmikuussa sekä kesä-lokakuussa, mutta esimerkiksi Pohjois-Tansanian safaripuistot ja Kilimanjaron kansallispuisto ovat auki ympäri vuoden.

Chat on WhatsApp