yunnan-china-Jade-Dragon
china tour (2)
china tour (1)
china tour (5)
china tour (6)
china tour (4)

Kiina

Kiertomatkat, kulttuurimatkat, luontomatkat Kiinaan

Jättiläisvaltio Kiinan monituhatvuotinen historia, vaihtelevat maisemat ja kulttuurien kirjo saattelevat maailman asukasluvultaan suurimpaan maahan. Aasian suurvallasta Kiinasta löydät niin maailmankuuluja kuin tuntemattomampiakin kulttuuriaarteita, kauniita ja monipuolisia maisemia sekä suurkaupunkien moderneja ihmeitä. Esimerkiksi Pekingin historialliset nähtävyydet, Tiibetin karu ylätasanko ja Lhasa, moderni Shanghai ja Xianin maailmanperintökohteet tulevat tutuiksi Kiinan matkoillamme.

Mandala Travel järjestää monipuolisia kiertomatkoja Kiinaan ja Tiibetiin, joiden aikana vierailemme niin klassisissa kuin myös Kiinan vähemmän tunnetuissa mutta vähintäänkin yhtä vaikuttavissa matkakohteissa, sekä myös aktiivimatkoja mm. eteläisen Kiinan Yunnanin ja Guangxin alueille. Opastettujen kiertomatkojen lisäksi toteutamme räätälöityjä matkoja Kiinaan yksityisille ryhmille, haluamallanne ohjelmalla. Tutustu esimerkkeihin ja kysy lisää! 

Tietoa maasta: 

Suomen kansalaiset tarvitsevat viisumin Kiinaan. Viisumit haetaan henkilökohtaisesti Kiinan viisumipalvelusta Helsingistä ennen matkaa. Ohjeistamme asiakkaitamme Kiinan viisumin hausta ennen matkaa. Passin tulee olla voimassa 6 kk Kiinan matkan jälkeen. Huom: Hongkongiin Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa Kiinan matkan aikana. Kaikille Kiinaan matkustaville suositellaan hepatiitti A -rokotusta. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi 

Kiinan rahayksikkö on yuan renminbi (CNY), Hongkongissa käytetään Hongkongin dollaria (HKD). Kiinan valuuttaa voi vaihtaa Suomessa ennen matkaa tai maahan saavuttaessa. Paikallista rahaa voi myös nostaa pankkiautomaateista, joita on suuremmissa kaupungeissa hyvin tarjolla. Käteistä rahaa on mahdollista vaihtaa suuremmissa kaupugeissa. Kiinassa käytetään nykyisin maksamiseen paljon myös erilaisia maksusovelluksia.

Kiinan virallinen kieli on mandariinikiina, joka pohjautuu Pekingin alueella käytettävään murteeseen. Lisäksi maassa puhutaan kymmeniä eri kieliä ja kiinan kielen variaatioita. Englannin kielen osaaminen on niukkaa hotellien ja suosituimpien matkailukohteiden ulkopuolella.

Ilmasto Kiinassa on yhtä monipuolinen kuin tämä suuri maakin: Pohjois-Kiinan Mantsurian kylmä ilmasto vaihtuu trooppiseksi Hainanin saarella ja maan etelärannikolla. Suurin osa maasta sijaitsee kuitenkin lauhkealla ilmastovyöhykkeellä. Kesällä kosteat ja talvella kuivat monsuunituulet vaikuttavat Kiinan ilmastoon. Itä-Kiinassa sataa suhteellisen runsaasti. Sateet keskittyvät kesän monsuunikauteen. Länsi-Kiinan sisämaassa taas ilmasto on hyvin kuiva. Ilmaston vaihteluun vaikuttavat paljon myös korkeuserot.

Aikavyöhyke koko Kiinassa on GMT +8 (Suomen GMT+2).

Puheluiden maatunnus Kiinaan on +86 ja Hongkongiin +852. 

Juomarahakulttuuri on vierasta kiinalaisissa ravintoloissa. Varaa kuitenkin opastetulle Kiinan matkalle paikallista valuuttaa paikallisoppaiden ja kuljettajien tippeihin.

Kiinan matkakohteitamme:

Peking eli Beijing, Kiinan pääkaupunki ja toiseksi suurin kaupunki, on Kiinan kulttuurin ja taiteen keskus, jossa on noin 20 miljoonan asukasta. Pekingin kaupungin historia ulottuu yli 3000 vuoden päähän. Sen pitkä historia näkyy katukuvassa vanhoina temppelialueina sekä arkkitehtuurina, ja Peking onkin tunnettu lukuisista historiallisista vierailukohteistaan. Vanhat hutong-korttelit kuitenkin väistyvät kiivasta vauhtia pilvenpiirtäjien ja modernien kauppakeskusten alta ja autokanta kasvaa kovaa vauhtia. Peking onkin mielenkiintoinen yhdistelmä uutta ja vanhaa, tarjoten oivia mahdollisuuksia kulttuurinnälkäisten lisäksi myös shoppailijoille ja kulinaristeille.

Shanghai on Kiinan suurin kaupunki ja myös tärkein satamakaupunki. Kaupungin kehitys viime vuosikymmeninä on tehnyt siitä yhden tärkeimmistä talouden, kaupan, rahoituksen ja viestinnän keskuksista Kiinassa ja maailmassa. Kaupungissa rakennetaan enemmän kuin missään muualla maailmassa. Shanghain läpi virtaava Huangpu-joki jakaa kaupungin kahteen eri osaan, jotka ovat Puxi länsipuolella ja Pudong itäpuolella.

Xian (Xi'an) oli aikoinaan yksi merkittävimmistä kaupungeista Kiinan historiassa. Sen keskeinen sijainti Silkkitien varrella johti siihen, että "Ikuisena kaupunkina" tunnettu Xian toimi aikoinaan 13 eri dynastian pääkaupunkina. Xian sijaitsee Kiinan keskiosassa ja asukkaita siellä on n. 4 miljoonaa. Xianin metropolialueella asuu n. 7,5 miljoonaa ihmistä. Tunnetuin nähtävyys kaupungissa ovat terrakottasotilaat, jotka sijaitsevat n. 40km päässä kaupungista.

Datong on noin 1,7 miljoonan asukkaan kaupunki Shanxin maakunnan pohjoisosassa. Kaupunki on perustettu jo yli 2000 vuotta sitten Han-dynastian aikaan, ja toimi pitkään tärkeänä kauppapaikkana Kiinan ja Mongolian välillä. Kaupungin ympäristön historiallisista nähtävyyksistä kuuluisimpia lienevät Yungangin luolat 1000 vuotta vanhoine buddhankuvineen, sekä vuorenrinteessä riippuva Xuankongin temppeli.   

Pingyao oli Qing-dynastian ajan Kiinan taloudellinen keskus. Nykyisin tämä 2700 vuotta vanha pikkukaupunki on UNESCOn maailmanperintökohde, jossa vierailijat pääsevät ihastelemaan hyvin säilynyttä Ming- ja Qing –dynastioiden aikaista kaupunkikuvaa.

Lue kumppaneidemme Kiinan matkaopas ja matkatarinat

Räätälöidyt matkat Kiinaan

Chat on WhatsApp