Tiibetin Kiertomatka
Tibet  tour (1)
Tibet  tour (2)
Tibet  tour (3)
Tibet  tour (5)
Tibet  tour (4)

Tiibet

Matkoja maailman katolle

Tiibetin valtava ylänköalue Himalajan vuoriston pohjoispuolella on eristynyt ja vaikeakulkuinen, mutta myös kiistämättä maailman upeimpia matkakohteita. Maailman korkeimmat vuoret, omintakeinen alkuperäiskulttuuri, ikivanhat luostarit ja turkoosina auringossa kimmeltävät vuoristojärvet ovat kaikki osa Tiibetin matkailullista vetovoimaa. Matkailu Tiibetissä on rajoitettua, mutta kauttamme saat tarvittavat matkustusluvat. Lhasassa on jo tarjolla hotelleja joka makuun, kun taas Tiibetin maaseudulla tarjonta on vaatimattomampaa, ja siellä majoittaudumme pienissä paikallisissa hotelleissa ja majataloissa.

Mandala Travel on Tiibetin matkojen pioneeri Suomessa. Kauttamme voit matkustaa maailman korkeinta junarataa pitkin Tiibetin pääkaupunkiin Lhasaan tai maastoautoilla halki Tiibetin karun ylängön, nousta portaita Potalan palatsiin tai vain tunnelmoida Lhasan vanhankaupungin kujilla, vierailla maailman korkeimman vuoren Mount Everestin pohjoisessa perusleirissä, pyöräillä halki Tiibetin tai liittyä pyhiinvaeltajien joukkoon vaellukselle pyhän Kailash-vuoren ympäri.

Matka halki Tiibetin maaseudun antaa kattavan kuvan Tiibetistä ja sen elämästä. Matkalla on mahdollista vierailla pienissä tiibetiläiskylissä ja buddhalaisluostareissa, sekä tavata paimentolaisia jakki- ja vuohilaumoineen. 1100 km pitkä Ystävyyden valtatie kulkee Tiibetin pääkaupungista Lhasasta Nepalin Katmanduun läpi Himalajan vuoriston. Reitin lopussa sijaitsee maailman pisin alamäki, joka saattelee Tiibetin Himalajan korkeuksista Nepalin sademetsiin.

Tietoa maasta:

Suomalaiset tarvitsevat Kiinaan etukäteen hankitusn viisumin. Hankimme Tiibetin matkustusluvat puolestanne viisuminkopioita vastaan. Huomioithan, että passisi tulee Tiibetin matkalla olla voimassa 6 kk matkan jälkeen ja siinä tulee olla 3 puhdasta sivua. 

Huom: Matkustuslupapolitiikan vuoksi varaukset Tiibetin matkoille on tehtävä aivan viimeistään 2kk ennen matkaa.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa Tiibetin matkan aikana. Kaikille Kiinaan ja Tiibetiin matkustaville suositellaan hepatiitti A -rokotusta.

Tarvitset Tiibetin matkalle normaalin matkavakuutuksen, jossa on peruutusturva. Vakuutuksen tulisi kattaa oleskelu yli 3000 metrin korkeudessa, sekä mahdolliset vuoristotaudin hoitokulut.

Kiinan valuuttaa yuaneja (CNY) voi vaihtaa Suomessa. Paikallista rahaa voi nostaa pankkiautomaatista Lhasassa sekä Shigatsessa Bank Of Chinan automaateista. Käteistä rahaa on mahdollista vaihtaa pankeissa.

Saapuminen Lhasaan, 3600 m merenpinnan yläpuolelle saattaa aiheuttaa joillakin lievää päänsärkyä, hengästymistä, sekä ruokahaluttomuutta. Nämä ohuesta ilmanalasta johtuvat oireet katoavat kuitenkin usein jo vuorokauden kuluessa. Ensimmäisten vuorokausien ajan on syytä välttää fyysistä rasitusta ja juoda runsaasti nesteitä. Alkoholin nauttiminen hidastaa kehon sopeutumista ohueen ilmanalaan. Tiibetin matkaohjelmamme on suunniteltu siten, että ohueen ilmanalaan totuttautumiseen käytetään riittävästi aikaa. Lievien vuoristotaudin oireiden hoitamiseen voidaan käyttää Azetazolamidia (Ödemin / Diamox ). 

Kiinan virallinen kieli on mandariinikiina. Tiibetin eri murteet voidaan jakaa kolmeen luokkaan: Itä-Tiibetissä puhuttavaan Amdon kieleen, Keski-Tiibetissä puhuttavaan Dbus -murteeseen, sekä Khamin alueen murteeseen. Lisäksi rajaseuduilla puhutaan Ladakhia, Dzonkhaa, Sikkimiä, sekä Sherpa-kieltä. Kiinalaisperäinen väestö puhuu kiinaa, eikä englantia juuri osata.

Aikavyöhyke Tiibetissä on koko Kiinan kattava GMT+8 (Suomi GMT+2).

Ilmasto Tiibetissä on voimakkaan mantereinen kylmine talvineen ja kuivine, lämpimine kesineen. Paras aika vierailla Tiibetissä on huhtikuusta marraskuulle. Päivälämpötilat vaihtelevat tällöin 20 – 25 C-asteen välillä. Keväisin ja syksyisin taivaat ovat usein kirkkaat, mutta lämpötilat laskevat jyrkästi iltaisin. Yöpakkaset ovat yleisiä Tiibetissä keväisin ja syksyisin.

Juomarahakulttuuri on vierasta tiibetiläisissä ja kiinalaisissa ravintoloissa. Varaa kuitenkin Tiibetin matkalle valuuttaa paikallisoppaiden tippeihin.

Räätälöityjä matkoja Tiibetiin

Chat on WhatsApp