Räätälöity matka - Tienshan-vaellusmatka, Kirgisia

Räätälöity matka - Tienshan-vaellusmatka, Kirgisia

Tienshanin vuoriston upeat maisemat ja paimentolaiskulttuuri

Ryhmämatka Räätälöity matka (ei sisällä lentoja)
Vaellus
11
Vuorokautta
1
Majoituksen taso
3
Vaikeusaste

Matkan perustiedot

Tienšanin vuoristo Keski-Aasiassa tarjoaa silmiähiveleviä maisemia, koskematonta luontoa ja aitoa paimentolaiskulttuuria. Yli 7000 metriin kohoavat lumihuippuiset vuoret ulottuvat Kiinasta Kazakstaniin ja Kirgisiaan, yhdistyen Etelä-Kirgisiassa Pamirin vuoristoon.

Teemme matkalla 6 päivän telttavaelluksen Tienšanin vuoristoon. Matkalla näemme myös Kirgisian kuuluisimpia nähtävyyksiä ja nautimme paikallisesta vieraanvaraisuudesta, kuumista lähteistä sekä Issyk Kulin vuoristojärven virkistävistä vesistä.

PYYDÄ MEILTÄ TARJOUS MATKASTA OMASSA YKSITYISESSÄ RYHMÄSSÄ: INFO@MANDALATRAVEL.FI

Matkaohjelma

1. päivä - BISHKEK

Saapuminen Kirgisian pääkaupunkiin Biškekiin aamulla. Kuljetus lentokentältä hotelliin aamiaiselle je lepäämään. Iltapäivällä kaupunkikierros Biškekin nähtävyyksillä. Illallinen ja yöpyminen Biškekissä. (A,L,I)

2. päivä - BISHKEK - KARAKOL

Aamiaisen jälkeen pitkä, 8 tunnin ajomatka Issyk Kul -järven rantaa myötäillen vuoriston juurelle Karakolin pikkukaupunkiin. Matkalla pysähdymme katsomaan Buranan vanhaa minareettia ja Cholpon-Atan kalliomaalauksia. Yövymme majatalossa Karakolissa. (A,L,I)

3. päivä - KARAKOL - JETY-OGUZ

Aamupäivällä tutustumme lyhyesti Karakolin nähtävyyksiin ennen autokuljetusta ylös vuoristoon, Karakolin länsipuolella sijaitsevaan Jety-Oguzin solaan, josta vaelluksemme alkaa. Yövymme 2600 metrin korkeudella jurttaleirissä. (A,L,I)

4. päivä - TILETY

Vaellus Tienshanin vuoristossa alkaa. Vuorossa on 6-8 tunnin vaelluspäivä (16 km); kuljemme paimenpolkuja pitkin jokivartta seuraillen Tiletyn solaan. Yövymme telttaleirissä 3050m korkeudella. (A,L,I)

5. päivä - TILETY - KARAKOL-KANJONI

Vaellus jatkuu 6-8 tunnin päivämatkoilla (16-18 km). Ohitamme Tiletyn solan korkeimman kohdan (3770m) ja siirrymme vanhoja paimentolaisten polkuja pitkin Karakolin kanjoniin. Täällä yövymme telttaleirissä (2550m) paimentolaisten laidunten vierellä. (A,L,I)

6. päivä - KARAKOL-KANJONI

6-8 tunnin päivävaellus kanjonista 2950 metriin vuoristomajalle ja takaisin. (A,L,I)

7. päivä - ALA-KUL

Vaellamme 9 kilometrin matkan korkeammalle vuoristoon, Ala-Kulin vuoristojärvelle (3530m), josta avautuvat upeat maisemat läheiselle jäätikölle. 6-8 tuntia vaellusta. Yövymme telttaleirissä järven rannalla. (A,L,I)

8. päivä - ARASHAN

Viimeinen täysimittainen vaelluspäivä. Vaellamme yli Ala-Kulin solan (3800m) Keldyken laaksoon, ihaillen samalla ympärillämme olevia Tienšanin yli 5000-metrisiä huippuja. 6-8 tunnin ja 18 km vaellus vie meidät Arashanin laaksoon, jossa yövymme telttaleirissä 2600 metrin korkeudella. Laaksossa on mahdollista kylpeä n. 50C-asteisissa kuumissa lähteissä. (A,L,I)

9. päivä - ARASHAN – CHOLPON-ATA

Arashanin laaksosta avautuvat näkymät Palatkan (5260m) lumihuipulle. Mahdollisuus vielä lyhyeen patikointiin alas laaksoa pitkin. Autokuljetus Issyk Kul -vuoristojärven pohjoisrannalle Cholpon-Atan pikkukaupunkiin, jossa yövymme hotellissa. (A,L,I)

10. päivä - ISSYK KUL – BISHKEK

Aamiaisen jälkeen paluumatka Biškekiin. Lounas nautitaan matkan varrella. (A,L,I)

11. päivä - BISHKEK, Paluu

Kuljetus lentokentälle. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

 Matkan hintaan sisältyy:

 • Lentokenttäkuljetukset 
 • Majoitukset ohjelman mukaan
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset 
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla 
 • Englantia puhuvan paikallisoppaan palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat.

Matkan hinta ei sisällä: 

 • Kansainvälisiä lentoja Kirgisiaan
 • Suomenkielisen matkanjohtajan palveluita
 • Matkavakuutusta tai viisumeita
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia ja muita henkilökohtaisia kuluja. 

Valmistautuminen:

Kirgisian vaellusmatkalla kuljemme vaihtelevassa, osin louhikkoisessa ja haastavassa maastossa. Päivämatkat vaelluksella ovat noin 4 - 8h. Matkalla pärjäät hyvällä peruskunnolla ja motivaatiolla. Suosittelemme valmistautumaan fyysisesti vaellukseen käymällä säännöllisesti kävely-, pyöräily-, tai hiihtolenkeillä ennen vaellusta. Mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sitä enemmän saat vaelluksesta irti.

Tyypillinen vaelluspäivä:

Tyypillinen vaelluspäivä alkaa noin klo. 7.00 aamuherätyksellä. Tämän jälkeen seuraa varusteiden pakkaus. Käymme yhdessä aamiaisella läpi päivän vaellusosuuden ja sen erityispiirteet. Itse vaellus alkaa aamiaisen jälkeen noin klo. 9.00. Lounas nautitaan puolenpäivän aikaan ja iltapäivän vaellusosuus on yleensä aamupäivää lyhyempi. Alueella ei ole merkittyjä polkuja. Saapuessamme leiripaikkaamme on aikaa rentoutumiseen. Illallinen nautitaan leirissä 19.00.–20.00.

Lisätietoa Kirgisiasta ja Kirgisian matkoista tästä linkistä. 

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Kirgisiaan. Passin on oltava voimassa vähintään 6 kk Kirgisian matkan jälkeen.

Tarvitset vaellusmatkalle matkavakuutuksen, jossa on peruutusturva. Vakuutuksesi tulee kattaa myös vuoristotaudin aiheuttamat oireet ja oleskelu yli 3500 metrin korkeudessa, sekä mahdollinen helikopterievakuointi.

Vaelluksella hevoskuskeille/kantajille annettava varustemäärä on 12 kg/asiakas. Tähän varustemäärään tulisi mahtua henkilökohtaiset varusteesi, makuupussi ja makuualusta. Voit jättää varusteet joita ei tarvita vaelluksella säilytykseen hotelliin.

Pullotettua vettä on tarjolla ajoneuvoissa ja lisää voi ostaa kaupungeista, mutta vaelluksella tämä ei ole mahdollista. Muista ottaa oma täytettävä juomapullo mukaan. Vaellusten aikana voi juoda keittämällä puhdistettua vettä, jota saa päivittäin keittiöteltasta, ja/tai käyttää jodipohjaisia vedenpuhdistustabletteja, joita voi ostaa esim. retkeilyliikkeistä ennen matkaa. Molemmat vaihtoehdot ovat turvallisia. Kävelysauvat on myös hyvä olla mukana, ne auttavat purojen ylityksissä ja sorarinteillä kuljettaessa.

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkeinä:

Henkilökohtainen EA-pakkaus: 

 • Laastareita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia
 • Paracetamolia
 • Sideharsoa 
 • Laajakirjoinen antibioottikuuri bakteeritulehduksiin
 • Asetatsoliamidi 250 mg tabletteja vuoristotaudin oireisiin
Chat on WhatsApp