AdobeStock 68799836
Kyrgyzstan tour (3)
Kyrgyzstan tour (2)
Kyrgyzstan tour (1)
Kyrgyzstan tour (5)
Kyrgyzstan tour (6)
Kyrgyzstan tour (4)

Kirgisia

Upeiden maisemien matkakohde Keski-Aasiassa

Keski-Aasian Kirgisia on suurelle yleisölle tuntematon matkakohde Aasian sydämessä, muinaisen Silkkitien varrella. Mandala Travelin matkassa pääset tutustumaan tähän viehättävien vuoristomaisemien hiljalleen matkailulle avautuvaan nuoreen demokratiaan. Kirgisian matkoillamme tulevat tutuiksi Tienshanin ja Pamirin mahtavien vuoristojen lumihuiput ja erämaat, kirkkaat vuoristojärvet, muinaisten kulttuurien muistomerkit, vilkkaat basaarit, sekä tietenkin kirgiisien ylpeän vuoristokansan kiehtova paimentolaiskulttuuri.

Matkat Kirgisiaan ovat turvallisia luotettavan paikalliskumppanimme kanssa. Voit vaeltaa Kirgisian upeissa ja koskemattomissa vuoristomaisemissa, kiivetä Pamirin ja Tienshanin vuoriston lumihuipuille, tai retkeillä Kirgisian maaseudun kauniissa maisemissa jurttaleiristä tai majatalomajoituksesta käsin. Opastettujen kiertomatkojen, vuoristovaellusten ja muiden aktiivimatkojen lisäksi toteutamme myös erilaisia räätälöityjä matkoja Kirgisiaan, sen naapurimaihin Uzbekistaniin ja Kazakstaniin sekä muualle Keski-Aasiaan. Kysy lisää toimistoltamme!  

Tietoa maasta:

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Kirgisiaan. Passin on oltava voimassa vähintään 6 kk Kirgisian matkan jälkeen.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa Kirgisian matkan aikana. Kaikille Kirgisiaan matkustaville suositellaan hepatiitti A –rokotusta. Lisää tietoa tarvittavista rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Kirgisian viralliset kielet ovat kirgiisi ja venäjä. Englantia maassa ei juuri puhuta, mutta venäjän taidoista on suurta hyötyä.

Kirgisian rahayksikkö on som (KGS). Paikallista valuuttaa voi vaihtaa maahan saavuttuasi. Euroja voi vaihtaa paikalliseen valuuttaan pankeissa, hotelleissa ja rahanvaihtopisteissä. Pankkiautomaatteja on käytössä kaupungeissa, ja niistä voi usein nostaa kansainvälisillä luottokorteilla myös US-dollareita. Luottokortilla maksaminen ei ole Kirgisiassa tavallista.

Aikavyöhyke Kirgisiassa on GMT +6 (Suomen GMT+2).

Ilmasto Kirgisiassa on mantereinen ja vaihtelee kuivasta aroilmastosta kylmään ja karuun vuoristoilmastoon. Talvet maassa ovat pitkiä ja kylmiä ja kesät lyhyitä ja kuumia. Vuoristossa lämpötilojen vaihtelu on suurta myös päivän ja yön välillä. Varaa siis Kirgisian matkalle myös lämpimiä vaatteita: lämpötilat vuoristossa laskevat usein öisin miinuksen puolelle myös keskellä kesää.

Lue kumppaneidemme Kirgisian matkaopas ja matkatarinat

Chat on WhatsApp