Road to yungas
Cubania client
Cigar rolling vi ales
Cubania group revolution sq havana
Cycling to trinidad
Farming vi ales
Image riding 2x
Trinidad street corner
Wed 24th havana 437
Slider thumb cubania client
Slider thumb cigar rolling vi ales
Slider thumb cubania group revolution sq havana
Slider thumb cycling to trinidad
Slider thumb farming vi ales
Slider thumb image riding 2x
Slider thumb trinidad street corner
Slider thumb wed 24th havana 437

Kuuban pyöräilymatka

Tutustu letkeään kuubalaiseen elämänmenoon pyörän satulasta käsin

Pyöräily
12
Vuorokautta
1
Majoituksen taso
1
Vaikeusaste

Matkan perustiedot

Kuuba herättää vahvoja mielikuvia niin kuuluisasta 1950-luvun vallankumouksesta ja Havannan vanhankaupungin rapistuvista rakennuksista kuin myös aurinkorannoista, rommista, sikareista, paikallisesta musiikista ja elämänilosta. Latinalaisamerikkalaisen sosialismin mallimaa tarjoaa toki kaikkea tätä, mutta myös sademetsien peittämiä vuoristoja, sokeriruoko- ja tupakkapeltojen täplittämää maaseutua sekä rannikon koralliriuttoja ja rauhallisia laguuneja.

Pyöräily on erinomainen tapa tutustua Kuuban idylliseen maaseutuun ja sen elämänmenoon sekä maan lukuisiin historiallisiin maailmanperintökohteisiin. Vierailemme pyöräilymatkalla mm. Havannassa, Trinidadin, Santa Claran ja Cienfuegosin kaupungeissa, Escambray-vuorilla sekä Viñalesin laaksossa. Majoitumme matkalla Havannan ulkopuolella yksityisissä casa particular -majoituksissa.

Matkaohjelma

1. päivä - LENNOT HELSINKI - HAVANNA

Lennot Suomesta Kuubaan. Saapuminen Havannaan, kuljetus lentokentältä hotelliin.

Majoitus

Mystique Regis Habana tai vastaava

2. päivä - HAVANNA

Aamiaisen jälkeen otamme tuntumaa pyöriimme ja teemme kaupunkikierroksen Havannassa pyöräillen halki eri kaupunginosien, pysähdellen nähtävyyksillä. Kierroksen lopuksi tutustumme vielä kävellen kaupungin historialliseen keskustaan. Iltapäivällä vapaata aikaa. Yöpyminen Havannassa. Pyöräilyä n. 20km, nousuja ja laskuja n. 150m. (A,L)

Aktiviteetit
Kaupunkikierros, Pyöräilyä
Majoitus

Mystique Regis Habana tai vastaava

3. päivä - HAVANNA - LAS TERRAZAS - VINALES

Kuljetus Havannasta länteen upeiden vuoristomaisemien halki Viñalesin laaksoon ja pikkukaupunkiin. Matkan varrella pysähdymme lounaalle ja pyöräilemään Sierra de Rosarion vuorijonon alueella Las Terrazasissa. Pyöräilemme Las Terrazasista käsin n. 30km matkan tämän Unescon biosfäärinsuojelualueen upeissa maisemissa ennen kuljetusta Viñalesin laaksoon, jossa yövymme seuraavat 3 yötä. Viñalesin vehreä, suojeltu laakso on maailmanperintökohde ja tupakanviljelyalueen keskus, joka on tunnettu karstikukkuloistaan ja luolistaan. Pyöräilyä n. 30km, nousuja 345m ja laskuja 290m. (A,L,I)

Aktiviteetit
Pyöräilyä
Majoitus

Casa particular (Kotimajoitus)

4. päivä - VINALES, CAYO JUTIAS

Kolmas pyöräilypäivä vie meidät Viñalesin alueelta Kuuban luoteisrannikon Colorados-saarille. Pyöräilymatkalla rannikolle ohitamme maaseudun tupakkaviljelmiä. Lounas ja vapaata aikaa Cayo Jutias –saaren rannalla ennen paluuta Viñalesiin illaliselle. Pyöräilyä yht. 56 km, nousuja 530m ja laskuja 670m. (A,L,I)

Aktiviteetit
Pyöräilyä
Majoitus

Casa particular (Kotimajoitus)

5. päivä - VINALES

Jatkamme pyöräilyä ympyräreitillä Viñalesin laakson rauhallisilla pikkuteillä. Matkan varrella näemme viljelmiä, karstikukkuloita ja maaseudun elämänmenoa. Nautimme retkilounaan matkan varrella. Iltapäivällä vapaata aikaa ennen yhteistä illallista. Pyöräilyä n. 26km, nousuja ja laskuja n. 320m. (A,L,I)

Aktiviteetit
Pyöräilyä
Majoitus

Casa particular (Kotimajoitus)

6. päivä - VINALES - PUNTA PERDIZ - CIENFUEGOS

Matkaamme Viñalesista kaakkoon kohti Cienfuegosia, jossa majoitumme. Ranskalaisten siirtolaisten perustama Cienfuegos on sokerinviljelyalueen keskus, jonka vanha keskusta on nykyisin maailmanperintökohde. Matkalla pysähdymme pyöräilemään kuuluisan Sikojenlahden rannikkoa pitkin ja ihailemaan Zapatan niemimaan luontoa. Lounastauko pidetään Punta Perdizin rannalla, jossa on mahdollisuus pulahtaa Karibianmeren lämpimiin vesiin. Ennen saapumista Cienfuegosiin ja majoituspaikkaamme vierailemme vielä Sikojenlahden maihinnoususta kertovassa museossa. Pyöräilyä n. 34km, nousuja ja laskuja 90m. (A,L,I)

Aktiviteetit
Pyöräilyä
Majoitus

Casa particular (Kotimajoitus)

7. päivä - CIENFUEGOS - YAGUANABO - TRINIDAD

Pyöräilymatka Karibianmeren rannikkoa seurailleen Cienfuegosista kohti Trinidadin historiallista kaupunkia, jossa majoitumme. Pyöräilemme Escambray-vuoriston juurella nauttien samalla rannikkovuoriston vehreistä kukkuloista ja maalaismaisemista. Lounastauko Yaguanabossa, josta kuljetus Trinidadin kaupunkiin. 1500-luvun alussa perustettu Trinidad on eräs Karibian alueen parhaimmin säilyneistä historiallisista kaupungeista ja Unescon maailmanperintökohde. Pyöräilyä yht. 60km, nousuja ja laskuja n. 420m. (A,L,I)

Aktiviteetit
Pyöräilyä
Majoitus

Casa particular (Kotimajoitus)

8. päivä - TRINIDAD

Vapaapäivä pyöräilystä. Aamupäivällä kaupunkikierros Trinidadin vanhassa siirtomaa-aikaisessa keskustassa. Loppupäivä vapaata aikaa, jonka voi käyttää vaikkapa vierailemalla läheisellä Playa Anconin rannalla, jossa voi uida ja snorklata. (A)

Aktiviteetit
Kaupunkikierros
Majoitus

Casa particular (Kotimajoitus)

9. päivä - TOPES DE COLLANTES - MANICARAGUA - SANTA CLARA

Tänään matkaamme Trinidadista pohjoiseen, Santa Claran kaupunkiin, jossa käytiin Kuuban vallankumouksen viimeinen, ratkaiseva taistelu, ja jonne Che Guevara on haudattu. Nousemme linja-autolla Karibianmeren rannikolta metsän peittämille Escambray-vuorille ja Topes de Collantesin suojelualueelle. Alueelta avautuvat hienot näköalat vehreään vuoristoon, Karibianmerelle ja ympäröiville alangoille. Topes de Collantesista pyöräilemme alamäkipainotteisesti kohti Manicaraguaa, pysähtyen matkalla pikniklounaalle. Manicaraguasta autokuljetus Santa Claraan, jossa vierailemme Che Guevaran monumentilla ja majoitumme. Pyöräilyä n. 40km, nousuja 490m ja laskuja 1100m. (A,L,I)

Aktiviteetit
Pyöräilyä
Majoitus

Casa particular (Kotimajoitus)

10. päivä - SANTA CLARA - MATANZAS - HAVANNA

Viimeinen pyöräilypäivämme alkaa kuljetuksella Matanzasin satamakaupunkiin, josta Kuuban sokeri matkaa maailmalle. Täältä pyöräilemme Yumurín laaksoa seuraillen takaisin kohti Havannaa. Havannassa yhteinen jäähyväisillallinen. Pyöräilyä n. 21km, nousuja 290m ja laskuja 270m. (A,L,I)

Aktiviteetit
Pyöräilyä
Majoitus

Mystique Regis Habana tai vastaava

11. päivä - HAVANNA -

Vapaata aikaa Havannassa ennen kuljetusta lentokentälle ja paluulentoja yön yli kohti kotimaata. (A)

12. päivä - PALUU SUOMEEN

Lennot saapuvat kotimaahan. 

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

HUOM: Majoituskapasiteetti Kuuban kohteissamme on pieni ja täyttyy yleensä useita kuukausia ennen matka-ajankohtaa. Varaathan siis matkasi hyvissä ajoin, aivan viimeistään 2 kk ennen matkaa.

Pyöränvuokraus kuuluu matkan hintaan. Pyörät ovat mallia TREK 8,3 DS maastopyöriä. Kaikki pyöräilyosuudet saa halutessaan kulkea myös huoltoauton kyydissä.

HUOM: OMA PYÖRÄILYKYPÄRÄ MUKAAN.

Ryhmäkoko: 10-20 hlö

Lennämme Kuubaan AF:n reittilennoilla. Lentoyhtiöillä on oikeus muuttaa aikataulujaan, joten ethän varaa mahdollisia liityntälentoja ennen kuin olet saanut lentoliput.

Matkan hintaan sisältyy

 • Lennot kohteeseen
 • Kuuban viisumi eli turistikortti
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Majoitukset
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset
 • Matkaohjelmassa mainitut retket
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla
 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja englantia puhuvan paikallisoppaan palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat
 • Lentokenttäverot.

Matkan hinta ei sisällä 

 • Matkavakuutusta 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia 
 • Henkilökohtaisia kuluja 
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja
 • Toimistokuluja 10 €/ henkilö.

Valmistautuminen:

Matkalla pärjäät normaalilla peruskunnolla. Suosittelemme silti valmistautumaan fyysisesti matkaan käymällä säännöllisesti pyörälenkeillä. Mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sitä enemmän saat pyöräilymatkasta irti.

Lisätietoa Kuubasta ja Kuuban matkoista löydät tästä linkistä.

Kuuban viisumina toimii turistikortti, joka esitetään maahantuloviranomaisille maahan saapuessa ja maasta poistuttaessa. Kortin saa lähtöpäivänä lentokentällä Mandala Travelin edustajalta. Täytä kortti huolellisesti ja säilytä se koko matkan ajan.

Passisi on oltava voimassa vähintään 3 kk matkan alkamisen jälkeen. Turistikortteja varten tarvitsemme kuvan tai kopion passisi henkilötietosivusta. Kopion voit lähettää meille matkan varattuasi sähköpostilla (esim. jpg- tai pdf-tiedostona) toimistollemme osoitteeseen info(ät)mandalatravel.fi.

Matkavakuutus on kaikille Kuubaan matkustaville pakollinen. Vakuutustodistusta saatetaan kysyä maahan saavuttaessa. Tarvitset matkalle vakuutuksen, joka kattaa sairastapauksien hoitokulut. Suosittelemme myös tarkistamaan vakuutuksesi peruutusturvan kattavuuden.

Varusteita matkalle:

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkeinä.

Jalat

 • Pyöräilykengät / lenkkarit

 

Ylävartalo  

 • Lyhythihainen ajopaita x 2
 • Kevyt vedenpitävä takki
 • Fleece

Kädet

 • Ajohanskat

Päiväreppu

 • Camelbag tai vastaava juomareppu / päiväreppu
 • Aurinkorasvaa. minimi suojakerroin 20
 • Huulirasvaa

Housut  

 • Pehmustetut pyöräilyshortsit x 1
 • Vedenpitävät kuorihousut

Pää

 • Pyöräilylasit
 • Kypärä (pakollinen)
 • Otsalamppu

 

 • Uimavarusteet