Madagaskarin kiertomatka

Luontomatka ainutlaatuisen Madagaskarin saarivaltion vaihteleviin maisemiin

Luonto
13
Vuorokautta
1
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Luontomatka ainutlaatuisen Madagaskarin saarivaltion vaihteleviin maisemiin. Madagaskar on upea trooppinen cocktail endeemistä luontoa puoliapinoineen ja kameleontteineen, paikalliskulttuuria sekä monipuolista ja kuvauksellista maisemaa, Itä-Madagaskarin maailmankuulujen kansallispuistojen sademetsistä Isalon vuoriston kanjoneihin ja saaren lounaisrannikon apinanleipäpuumetsiin. 

Kiertomatkamme Madagaskarille vie tämän kiehtovan Afrikan maan hienoimpien maailmanperintökohteiden ihmeellisiin sademetsiin, patikoimaan Keski-Madagaskarin jylhille ylängöille, sekä tietysti nautiskelemaan rauhallisista rannoista ja Intian valtameren turkooseista vesistä. 

 

Matkaohjelma

1. päivä - LENNOT HELSINKI - ANTANANARIVO

Lennot Suomesta välilaskun kautta Madagaskarin saarelle. Saapuminen perille Madagaskarin pääkaupunkiin Antananarivoon, jota paikalliset kutsuvat lyhenteellä Tana myöhään illalla, kuljetus lentokentältä hotellille.

Majoitus

hotelli

2. päivä - ANTANANARIVO - ANDASIBE

Aamiaisen jälkeen lähdemme ajamaan pääkaupungista kohti Madagaskarin itäosan sademetsiä. Ajomatkan aikana pysähdytään nauttimaan virvokkeita ja tutustumaan paikalliseen matelija- ja sammakkoeläinkokoelmaan. Saapuminen Andasiben kansallispuiston tuntumaan iltapäivällä. Andasibe on luonnoltaan rikas sademetsäpuisto, jonka alueella elää mm. 11 puoliapinalajia. Illalla halukkailla on mahdollisuus lähteä kävelyretkelle iltahämärän aikaan bongaamaan hämärässä viihtyviä makilajeja ja kameleontteja. (A)

Aktiviteetit
Luontoretki
Majoitus

Lodge

3. päivä - ANDASIBE - ANTANANARIVO

Tänään tutustumme Andasiben kansallispuistoon ja havainnoimme alueen mielenkiintoista eläimistöä paikallisen oppaan johdolla. Puiston alueella viihtyvät mm. indrit, ruskomakit, harmaabambumakit ja kotikissan kokoiseksi kasvavat parsoninkameleontit. Iltapäivällä palaamme maanteitse takaisin Antananarivoon, jossa majoitumme jo tutussa hotellissa. (A)

Aktiviteetit
Luontoretki
Majoitus

Hotelli

4. päivä - ANTANANARIVO - ANTSIRABE

Aamiaisen jälkeen on vuorossa ajomatka pääkaupungista etelään, Madagaskarin saaren keskiosan vehreän maaseudun halki kohti Antsiraben kaupunkia. Matkan aikana pysähdytään lounaalla. Saavumme Antsirabeen iltapäivällä, teemme vierailun paikallisten käsityöläisten työpajaan ja majoitumme paikallisessa majatalossa. (A)

Majoitus

majatalo

5. päivä - ANTSIRABE - RANOMAFANA

Aamulla matka jatkuu Antsirabesta kohti etelää. Ajomatka maailmankuuluun Ranomafanan kansallispuistoon, joka tunnetaan maailmanperintökohteena ja etenkin erilaisten makien suojapaikkana. Pysähdymme matkalla Ambositrassa. Ranomafana on luonnon aarreaitta, jossa viihtyy myös mm. vasta 1980-luvulla löydetty puoliapinalaji kultabokombali, sekä 30 vain tämän puiston alueelta tunnettua lintulajia. Majoitumme kansallispuiston tuntumaan. Illalla lähdemme opastetulle kävelyretkelle hämärän aikaan bongaamaan yöeläimiä kuten ai-ai'ta. (A)

Aktiviteetit
Luontoretki
Majoitus

hotelli

6. päivä - RANOMAFANA - AMBALAVAO

Retkeilemme aamupäivän Ranomafanan kansallispuiston poluilla paikallisoppaan johdolla. Retki alkaa aikaisin aamulla, jotta vältämme keskipäivän kuumimman ajan. Ennen lähtöä eteenpäin vierailemme vielä Ranomafanan torilla ja paikallisilla kuumilla lähteillä. Iltapäivällä ajamme eteenpäin Fianarantsoan kaupungin kautta Betsileo-heimon pääpaikkaan, 2600 meriin merenpinnasta kurottavan Andringitra-vuoriston juurella sijaitsevaan Ambalavaoon, jossa yövymme. (A)

Aktiviteetit
Luontoretki
Majoitus

Lodge

7. päivä - AMBALAVAO - ISALO

Tutustuttuamme Ambalavaon pikkukaupunkiin matkamme jatkuu lounaaseen kohti Ranohiran kaupunkia ja Isalon kansallispuistoa. Pysähdymme matkan varrella mm. pienellä paikallisten kyläläisten perustamalla makien suojelualueella Anjassa sekä Bara-heimon keskuspaikassa Ihosyssa. Maasto ja maisemat muuttuvat dramaattisesti kuivemmiksi ajettaessa halki ylätasangon. Isalon alue tunnetaan vaihtelevista vuoristomaisemistaan ja hiekkakivimuodostumistaan. Täällä asustaa myös kuusi puoliapinalajia, mukaan lukien veikeä rengashäntämaki. Majoittuminen Isalon kansallispuiston ja vuoriston reunalla sijaitsevaan hotelliin. (A)

Majoitus

Hotelli

8. päivä - ISALON KANSALLISPUISTO

Retkeilemme päivän Isalon kansallispuistossa paikallisoppaan johdolla. Ihastelemme kansallispuiston dramaattisia maisemia, mahdollisuus myös uimiseen. Iltapäivällä aikaa tutustua kaupunkiin tai vain rentoutua majapaikassamme. (A)

Aktiviteetit
Luontoretki
Majoitus

Hotelli

9. päivä - ISALO - TULEAR - IFATY

Aamiaisen jälkeen otamme kurssin kohti Madagaskarin lounaisrannikkoa ja Tuléarin rannikkokaupunkia. Tuléarissa vierailemme kasvitieteellisessä puutarhassa ennen jatkoa Mosambikin kanaalin rannikolla sijaitsevalle Ifatyn rannalle, jossa majoitumme rannan tuntumassa oleviin bungaloweihin. Ifatyn alue kuuluu rannikon kuivan metsän vyöhykkeeseen, jonka alueella voi mm. ihailla saaren kuuluisia kotoperäisiä apinanleipäpuita. Niitä kasvaa Madagaskarilla 6 lajia, kun koko muussa Afrikassa on vain yksi laji.  (A)

Majoitus

Hotelli

10. päivä - IFATY

Koko päivä on varattu rannalla laiskotteluun tai omatoimisiin ja omakustanteisiin retkiin Ifatyn tuntumassa. Täällä voi esim. lähteä snorklaamaan, veneretkelle kalastajien kanssa tai tutustua jalan eteläisen Madagaskarin luontoon. (A)

Majoitus

Hotelli

11. päivä - IFATY - TULEAR - ANTANANARIVO

Kuljetus hotellilta Tulearin lentokentälle ja lento Antananarivoon (n. 1t 15min). kuljetus hotellille Antananarivossa ja vapaata aikaa. (A)

Majoitus

Hotelli

12. päivä - ANTANANARIVO -

Vapaata aikaa ennen kuljetusta lentokentälle ja paluulentoja yön yli kotimaahan. (A)

13. päivä - LENNOT SUOMEEN

Paluulennot saapuvat kotimaahan.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Huom: lentokapasiteetti Madagaskarin sisäisillä lennoilla on hyvin rajallinen, ja lennot myydään loppuun yleensä useita kuukausia ennen matka-ajankohtaa. Teethän siis varauksesi Madagaskarin matkoille hyvissä ajoin.

Ryhmäkoko: 10-20 hlö

Matkan hintaan sisältyy

 • Lennot kohteeseen
 • Kaikki maan sisäiset lennot
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Majoitukset
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset
 • Matkaohjelmassa mainitut retket
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla
 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat
 • Kansallispuistomaksut ja lentokenttäverot.

Matkan hinta ei sisällä 

 • Matkavakuutusta
 • Viisumeita
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita
 • Ruokajuomia
 • Henkilökohtaisia kuluja
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja.
 • Toimistokuluja 10 €/ henkilö

Tietoa maasta

Madagaskarin viisumin saa lentokentältä saapuessa maahan. Viisumi maksaa tällä hetkellä 35EUR. Passin on oltava voimassa 6kk matkan jälkeen.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Madagaskarille matkustaville suositellaan hepatiitti-A ja -B rokotusta sekä malarian estolääkitystä. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Madagaskarin viralliset kielet ovat malagassi ja ranska. Ranskaa ymmärretään maassa melko yleisesti, englantia puhutaan vähemmän.

Madagaskarin rahayksikkö on ariary (MGA). Madagaskarin valuuttaa ei voi vaihtaa Suomessa. Matkalle voi ottaa mukaan euroja, joita voi vaihtaa paikallisvaluuttaan Antananarivossa. Pankkiautomaateista, joita on suurimmissa kaupungeissa, voi myös nostaa paikallista rahaa. Luottokortilla maksaminen on Madagaskarilla harvinaista.

Tippikulttuuri on tyypillistä Madagaskarilla. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15% laskun loppusummasta. Matkoilla on tapana maksaa tippejä kuljettajille ja oppaille. Matkan hintaan kuuluvat aamiaiset, joten kuluja syntyy matkalla tippien lisäksi aterioista, ruokajuomista ja matkamuistoista. Voit varata paikallisoppaiden ja kuljettajien tippeihin noin 5 euroa/vrk.

Madagaskarin ilmasto on rannikkoalueilla trooppisen lämmin ja sisämaan ylängöillä ja vuoristoissa leuto. Itärannikon sademetsäalueilla tulee sateita ympäri vuoden, kun taas saaren etelärannikko on kuivaa. Kuiva kausi on suurimmassa osassa maata syys-marraskuussa. Sadekaudella tammi-maaliskuussa esiintyy ajoittain hirmumyrskyjä. Kevät- ja kesäkuukaudet ovat Madagaskarilla pääosin kuivia, mutta kesällä lämpötilat ovat sisämaassa suhteellisen alhaisia.

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä

 • Tukevat kengät kävelyä varten (Salomon), Sandaalit tms. (Keen)
 • Kevyet sukat (Bola)
 • Kevyet housut ja paidat (Tierra M/N) 
 • Päähine suojaamaan auringolta / huivi (Patagonia / Marmot Buff)
 • Sadetakki
 • Kevyt päiväreppu (Osprey N / Osprey M)
 • Vesipullo (Nalgene)
 • Otsalamppu pimeaän aikaan tehtäviä retkiä varten
 • Aurinkorasvaa (suojakerroin min. 20) (Evy)
 • Huulirasvaa, suojakerroin 30-40 (Annecy Cosmetics)
 • Korvatulpat (Estecs)
 • Suoja puhelimelle (Aquapac)
 • Vedenpitävä pakkauspussi (Sea to Summit)
 • Henkilökohtainen EA-pakkaus: 
 • Laastareita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia tai Paracetamolia 
 • Hyönteiskarkoite (Autan)