Räätälöity matka - Malesian ihmeet -kiertomatka ja rantaloma

Räätälöity matka - Malesian ihmeet -kiertomatka ja rantaloma

Yhdistelmä historiaa, luontoa, kulttuuria ja rantalomaa Malesiassa

Räätälöity
11
Vuorokautta
2
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Räätälöity 11 päivän matkaohjelma Malesiassa tutustuttaa tämän monikulttuurisen Kaakkois-Aasian maan hienoimpiin matkakohteisiin. Matkan varrella tulevat tutuiksi niin Kosmopoliittinen suurkaupunki Kuala Lumpur, historiallinen satamakaupunki Malakka, Taman Negaran kansallispuiston ikivanhat sademetsät, Cameron Highlandsin vehreät maisemat teeviljelmineen, kuin myös Penangin saaren maailmankuulu ruokakulttuuri. Matkan lopuksi on aikaa rentoutua joko trooppisella rannalla tai sen ulkopuolella kauniissa Langkawin saaristossa. 

MINIMIRYHMÄKOKO 2 hlö

Matkaohjelma

1. päivä - SAAPUMINEN KUALA LUMPURIIN

Saapuminen Kuala Lumpurin kansainväliselle lentokentälle ja kuljetus lentokentältä hotellille. Loppupäivä on vapaata aikaa tutustua Kuala Lumpurin kosmopoliittiseen kaupunkiin omaan tahtiin. Kuala Lumpurissa on lukuisia ikonisia maamerkkejä, kuten 88-kerroksiset kromi- ja terästornit Petronas Twin Towers - maailman korkeimmat kaksoispilvenpiirtäjät, Petaling Streetin kirpputori ja Batu Caves -luolat. Shoppailun ystävät voivat vierailla laajoissa ostoskeskuksissa, kuten Pavilion KL:ssä ja Suria KLCC:ssä. Vaihtoehtoisesti voit kävellä Kuala Lumpurin värikkäässä Chinatownissa tai vierailla esim. Perdanan kasvitieteellisessä puutarhassa.

Huom: lentokenttäkuljetus on saatavilla klo 07 - 22 välisenä aikana, ja hotellimajoitus kansainvälisen tavan mukaisesti alkaen klo 14:00. 

Mercure Kuala Lumpur Shaw Parade tai vastaava

2. päivä - KUALA LUMPUR, MALAKKA

Tänään lähdemme päiväretkelle historialliseen Malakkaan (Melaka), joka sijaitsee n. 150 km Kuala Lumpurin eteläpuolella. Portugalilaiset, hollantilaiset, britit ja japanilaiset asuttivat aikoinaan kukin vuorollaan tätä satamakaupunkia, ja se onkin edelleen täynnä historiallista arkkitehtuuria. Vierailemme Malakassa mm. Dutch Square -aukiolla, Malesian vanhimmassa toimivassa kiinalaisessa temppelissä Cheng Hoon Tengissä, Pyhän Paavalin kirkossa, Kampong Klingin vanhassa moskeijassa, sekä näemme portugalilaisten 1500-luvulla rakentaman La Formosan linnoituksen rauniot. Palaamme päivän päätteeksi Kuala Lumpuriin, ja ilta on vapaata aikaa. (A)

Mercure Kuala Lumpur Shaw Parade tai vastaava

3. päivä - KUALA LUMPUR - TAMAN NEGARA

Aamiaisen jälkeen suuntaamme Kuala Lumpurista pohjoiseen kohti Malesian vanhinta kansallispuistoa, syrjäistä Taman Negaraa. Ajamme ensin Kuala Tembelingin kylään, jossa nousemme iltapäivällä jokiveneeseen ja risteilemme pitkin kiemurtelevaa Tembeling-jokea kansallispuistoon. Matkan varrella voimme kuunnella luonnon ääniä ja ihastella jokivarren eläimiä ja vehreiden sävyjen rehevyyttä. Hotelliin kirjautumisen ja illallisen jälkeen on vielä vuorossa yöllinen viidakkokävely alkaen noin kello 20:30. Tämä retki on loistava tapa havaita yöeläimiä, jotka asuttavat Taman Negaran ikivanhaa sademetsää. (A,I)

Xcape Resort tai vastaava

4. päivä - TAMAN NEGARA

Aloitamme päivän tutustumalla kansallispuiston koskemattomaan luonnonkauneuteen n. 45min viidakkoretkellä Bukit Teresekiin, jossa pääsemme kokeilemaan kävelyä puiden latvuksissa. Taman Negaran yli 400 metriä pitkä Canopy Walkway koostuu useista köysisilloista puiden välissä, ja reitin varrelle on strategisesti sijoitettu näköalapaikkoja, jotka tarjoavat upeita panoraamanäkymiä ympäristöön. Palaamme majoituspaikkaamme lounaalle ennen kuin lähdemme jännittävälle veneretkelle Lata Berkohiin. Retken aikana on mahdollista pulahtaa kirkkaisiin altaisiin tai vain rentoutua joen rannalla ja virkistäytyä seikkailullisen päivän jälkeen. (A,L,I)

Huom: Canopy Walkway on perjantaisin suljettu.

Xcape Resort tai vastaava

5. päivä - TAMAN NEGARA - CAMERON HIGHLANDS

Aamiaisen jälkeen kirjaudumme ulos hotellista ja suuntaamme Kuala Tahanin kylään, josta on noin 5-6 tunnin maisemallinen ajomatka Cameron Highlands -alueelle. Cameron Highlands on brittien siirtomaavallan aikainen virkistyskohde 1542 metrin korkeudella merenpinnasta, ja sitä kutsutaan Malesian vihreäksi matoksi sen viehättävien kukkuloiden ja teeviljelmien vuoksi. Saavuttuamme perille voimme vierailla esim. yhdellä alueen kuuluisista teeviljelmistä, hedelmäviljelmällä tai vilkkailla paikallisilla yömarkkinoilla. Ajoneuvo ja kuljettaja ovat käytettävissänne  koko päivän ajan Cameron Highlandsin nähtävyyksiin tutustumista varten. (A)

Heritage Hotel tai vastaava

6. päivä - CAMERON HIGHLANDS - IPOH - TAIPING - PENANG

Aamiaisen jälkeen lähdemme ajamaan luoteeseen kohti Penangin saarta, jonne pääsee mantereelta siltaa pitkin. Vierailemme matkan varrella Ipohin kaupungissa, jossa käymme muinaisessa luolastossa sijaitsevassa Sam Poh Tongin temppelissä. Pysähdymme myös Taipingissa, joka on kuuluisa hyvin säilyneestä siirtomaa-aikaisesta arkkitehtuuristaan sekä Malesian vanhimmassa museossa Perak Museumissa ennen saapumista Penangiin ja saaren pääkaupunkiin Georgetowniin. Saavuttuamme Penangiin kirjaudumme sisään hotelliin ja vietämme illan tutustuen Georgetownin paikallisiin yömarkkinoihin. Täällä voimme ostaa matkamuistoja ja herkutella Penangin kuuluisalla katuruoalla. (A)

Travelodge Georgetown tai vastaava

7. päivä - PENANG - LANGKAWI

Aamiaisen jälkeen vielä vapaata ennen kuljetusta Penangin lentokentälle ja lyhyttä lentoa Langkawin saaristoon. Hiekkarannoistaan ja turkooseista vesistään tunnettu Langkawi on yli 90 saaren muodostama saaristo Intian valtamerellä. Täällä voi mm. lähteä päiväristeilylle dramaattisten kalkkikivikarstisaarten maisemiin, snorklata tai viettää aikaa rannalla tai patikoida kansallispuistojen läpi kiemurtelevia luontopolkuja pitkin. kuljetus hotellille ja loppupäivä vapaata aikaa. (A)

Adya Hotel Chenang tai vastaava

8. päivä - LANGKAWI

Kokonainen päivä omaa aikaa nauttia leppoisasta saarielämästä Langkawilla. Saarten suosituimpiin nähtävyyksiin kuuluu ajelu Langkawi Skycab -köysiradalla, joka kulkee Gunung Machincang -vuoren neitseellisen sademetsän katveessa. Huipulla voi ylittää 125 metrin pituisen Sky Bridge -sillan. (A)

Adya Hotel Chenang tai vastaava

9. päivä - LANGKAWI

Toinen vapaapäivä Langkawilla rantalomailua tai saariin tutustumista varten. Langkawilla voit mm. tehdä veneretken Kilim Karst Geoforest Park:in kiemurteleville vesireiteille. Puistossa on mangrovemetsiä, laguuneja ja rantoja. (A)

Adya Hotel Chenang tai vastaava

10. päivä - LANGKAWI

Kolmas kokonainen päivä vapaata aikaa Langkawilla. (A)

Adya Hotel Chenang tai vastaava

11. päivä - LANGKAWI, PALUU

Hotelliaamiaisen jälkeen vapaata aikaa ennen kuljetusta Langkawin kansainväliselle lentokentälle paluulentoja varten. (A)

Huom: kuljetus saatavilla klo 07-22 välisenä aikana. Uloskirjautuminen hotellista kansainvälisen tavan mukaisesti klo 12 mennessä.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Matkan hintaan sisältyy:

 • Malesian sisäinen lento Penang-Langkawi
 • Lentokenttäkuljetukset 
 • Majoitukset matkaohjelman mukaan 
 • Matkaohjelmassa mainitut kuljetukset 
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Englantia puhuvan paikallisoppaan palvelut 
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat.

Matkan hinta ei sisällä: 

 • Kansainvälisiä lentoja Malesiaan
 • Suomalaista matkanjohtajaa
 • Matkavakuutusta tai viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita tai retkiä 
 • Ruokajuomia ja muita henkilökohtaisia kuluja 
 • Paikallisia, hiotelleissa maksettavia matkailuveroja.

Lisätietoa Malesiasta ja Malesian matkoista tästä linkistä 

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Malesiaan alle 90 vuorokauden matkalle. Passin on oltava voimassa 6 kk maahan saapumisen jälkeen.

Suosittelemme sellaisen matkavakuutuksen ottamista, joka kattaa sairastapaukset ja jossa on peruutusturva.

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä:

 • Kengät kävelyä varten 
 • Sandaalit tms. 
 • Kevyet sukat 
 • Kevyet housut ja paidat
 • Päähine suojaamaan auringolta / huivi
 • Kevyt päiväreppu
 • Vesipullo
 • Aurinkorasvaa (suojakerroin min. 20)
 • Huulirasvaa, suojakerroin 30-40 

Henkilökohtainen EA-pakkaus: 

 • Laastareita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia tai Paracetamolia 
 • Hyönteiskarkoite
Chat on WhatsApp