Cenote-chichen-itza

Meksiko

Rantalomakohde on myös kulttuurin, historian ja luonnon aarreaitta

Meksikon matkat kuljettavat halki tämän Latinalaisen Amerikan väkirikkaimman maan kiehtovan ja monisyisen historian ja toinen toistaan vaikuttavampien muinaismuistokohteiden Teotihuacanista Palenqueen ja Chichen Itzaan, erilaisten ja eri kokoisten kaupunkikohteiden Mexico Citystä Oaxacaan ja siirtomaa-aikaiseen Meridaan, ja Tyynenmeren sekä Karibianmeren rantakohteiden Acapulcosta Cancuniin. Meksikon matkoja sävyttävät myös värikäs, elävä intiaanikulttuuri ja herkullinen meksikolainen ruoka. 

Meksikon pääkaupunki Mexico City (Ciudad de Mexico) on maailman suurimpia kaupunkeja ja tarjoaa nähtävää aika lailla jokaiselle. Meksikon keskiylängöltä matkaat halki vaihtuvien maisemien maan trooppiseen eteläosaan, mayakulttuurin leimaamiin Chiapasiin ja Jukatanin niemimaalle, jossa voit tutustua muinaiskaupunkien raunioihin, siirtomaa-aikaisiin kaupunkeihin ja luonnonnähtävyyksiin. Mandala Travel järjestää räätälöidyt matkat Meksikoon ja sen pienempiin naapurimaihin Belizeen ja Guatemalaan, sekä muualle Keski-Amerikkaan, omassa yksityisessä ryhmässäsi ja haluamallasi ohjelmalla.

Tietoa maasta:

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Meksikoon. Maahan tullessa täytetään kaksiosainen turistikortti, jonka toinen osa tulee säilyttää tallessa ja luovuttaa maasta poistuttaessa.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa Meksikon matkan aikana. Kaikille Meksikoon matkustaville suositellaan hepatiitti A – rokotusta.  Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Tarvitset Meksikon matkalle vakuutuksen, joka kattaa sairastapauksien hoitokulut. Suosittelemme myös tarkistamaan vakuutuksesi peruutusturvan kattavuuden. 

Meksikon virallinen kieli on espanja. Maassa puhutaan lisäksi kymmeniä paikallisia intiaanikieliä. Englantia puhutaan melko yleisesti matkailukohteissa, mutta maaseudulla englanninkielen osaaminen on harvinaisempaa. Jo muutaman espanjankielisen fraasin opettelu ennen matkaa auttaa päivittäisessä kanssakäymisessä. Suosittelemme ottamaan Meksikon matkalle mukaan espanjan sanakirjan.

Meksikon rahayksikkö on peso (MXN). US-dollareita tai euroja voi vaihtaa pankeissa ja rahanvaihtopisteissä tai nostaa paikallista valuuttaa pankkiautomaateista yleisimmillä luottokorteilla. Pankkiautomaatteja on tarjolla melko laajalti Meksikon kaupungeissa. Luottokortit käyvät maksuvälineinä lähinnä suosituimpien matkailukeskusten suurimmissa kaupoissa ja ravintoloissa. Kannattaa huomioida, että peson lyhenteenä käytetään samaa $-merkkiä kuin dollarin, mikä saattaa aiheuttaa epäselvyyksiä hinnoissa.

Ilmasto Meksikon eteläosissa on trooppisen lämmin ympäri vuoden, kun taas maan kuivan pohjoisosan ja vuoristoisen keskiosan ilmasto on subtrooppinen. Talvi on suosituinta matkailusesonkia Meksikon rantakohteissa, mutta myös loppusyksy ja alkukevät ovat hyvää aikaa matkustaa Meksikoon. Kevään edetessä lämpötilat nousevat, kesällä saadaan sateita ja loppukesästä alkaa Meksikon rannikkoalueilla syksyn mittainen hurrikaanikausi.

Meksiko ulottuu neljälle aikavyöhykkeelle, jotka ovat lännestä itään päin mentäessä GMT-8, -7, -6 (mm. Mexico City) ja -5 (mm. Cancun). (Suomi on aikavyöhykkeellä GMT+2.)

Puheluiden maatunnus Meksikossa on +52.

Chat on WhatsApp