Tikal

Guatemala

Luonnonihmeitä ja elävää, värikästä mayakulttuuria Keski-Amerikassa

Keski-Amerikan Guatemala on maya-kulttuurin sydänmaata ja sisältää maanosan mielenkiintoisimpia kulttuuri- ja luontokohteita. Guatemalassa voit patikoida tulivuorilla, tutustua maan keskiylängön elävään intiaanikulttuuriin ja Mayojen rauniokaupunkeihin, sademetsiin ja siirtomaa-aikaisiin kaupunkeihin, Karibian ja Tyynenmeren trooppisia rannikoita unohtamatta. Guatemalan kuuluisimpia nähtävyyksiä ovat maya-kulttuurin suurin muinainen kaupunki, maan pohjoisosan sademetsäalueella sijaitseva Tikal, koko Keski-Amerikan alueen pääkaupunkina siirtomaa-aikana toiminut Antigua, sekä luonnonkaunis Atitlan-järvi, jota ympäröivät mayakansojen asuttamat pienet kylät. Chichicastenangossa pidetään torstaisin ja sunnuntaisin koko Keski-Amerikan tunnetuimmat intiaanimarkkinat. 

Alkuperäinen ja monipuolinen Guatemala on upea alue matkailuun. Lyhyet välimatkat, alkuperäinen paikallinen elämä ja upea luonto tuliperäisiltä vuorilta sademetsien kautta tuliperäisille hiekkarannoille yhdistyvät hienolla tavalla värikkäisiin kulttuureihin. Kauttamme saat räätälöidyt matka Guatemalaan omassa, yksityisessä ryhmässäsi ja haluamallasi ohjelmalla.  Guatemalan matka on myös helppo yhdistää matkaan naapurimaihin Meksikoon, Hondurasiin ja Belizeen. Kysy lisää toimistoltamme: info@mandalatravel.fi

Tietoa maasta:

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Guatemalaan. Guatemalassa on käytössä maastapoistumismaksu, joka maksetaan käteisellä (US-dollareina) lentokentällä tai rajalla maasta poistuttaessa. 

Guatemalan virallinen kieli on espanja. Englantia puhutaan niukasti matkailualueiden ulkopuolella. Guatemalan matkoillamme paikallisopas auttaa mielellään tulkkauksessa tarvittaessa.

Guatemalan rahayksikkö on quetzal (GTQ). Paras matkavaluutta Keski-Amerikassa on Yhdysvaltojen dollari, joka käy usein myös maksuvälineenä. Paikallista valuuttaa voit vaihtaa kaupunkien pankeissa, hotelleissa tai nostaa automaateista kansainvälisillä korteilla.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa Guatemalan matkan aikana. Lisäksi Guatemalaan matkustaville suositellaan hepatiittirokotuksia. Ajankohtaiset rokote- ja lääkitysohjeistukset kannattaa tarkistaa lääkäriltäsi ja rokote.fi -sivuilta ennen matkalle lähtöä.

Aikavyöhyke Guatemalassa on GMT-6 (Suomessa GMT+2).

Puheluiden maatunnus Guatemalassa on +502.

Guatemalan ilmasto vaihtelee korkeuden mukaan: rannikko- ja alankoalueilla sää on trooppisen lämmin ja miellyttävä kesälle osuvan sadekauden ulkopuolella, keskiylängöllä ilmasto on hieman viileämpi. Paras aika matkustaa Guatemalaan on talvikausi, kesää kohden lämpötilat nousevat. Touko-lokakuussa sadekauden aikaan sää Guatemalassa on yleensä erittäin kuuma ja kostea. Ajoittaisten pyörremyrskyjen aika osuu maassa pääosin loppukesään. Guatemalan keskiylängön vuoristoalueilla lämpötila voi iltaisin ja öisin olla hyvinkin viileä.

Guatemalan matkat

Chat on WhatsApp