Chobe (1)

Botswana

Afrikan hienoimpia safarikohteita

Luontomatka Botswanaan vie eteläisen Afrikan hienoimpiin, eläimiä kuhiseviin luontokohteisiin, maisemien vaihtuessa rutikuivalta Kalaharin aavikolta vehreään Okavangon suistoalueeseen. Laadukkaat Botswanan safarit kuljettavat Pohjois-Botswanan Okavangon suistoon Moremin suojelualueelle sekä Choben kansallispuistostoon.

Okavangojoki laskee Kalaharin aavikoille muodostaen suistoonsa laajan laguunien ja saarten labyrintin, maailman suurimman keitaan. Botswanan safarimatkan voi hyvin päättää upeille Viktorian putouksille naapurimaa Zimbabween. Mandala Travel järjestää räätälöidyt safarimatkat Botswanaan ja sen naapurimaihin Namibiaan, Etelä-Afrikkaan ja Zimbabween - ota yhteyttä toimistollemme info(ät)mandalatravel.fi ja kysy tarjousta haluamastasi safarimatkaohjelmasta!

Tietoa maasta: 

Botswanassa on otettu käyttöön rajalla perittävä viisumin kaltainen turistimaksu, 30USD/hlö. Passin tulee olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan päättymisen jälkeen.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa Botswanan matkan aikana. Kaikille Botswanaan matkustaville suositellaan hepatiitti A -rokotusta. Myös malarian estolääkitys tarvitaan. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Botswanan rahayksikkö on pula (BWP). Pula tarkoittaa setswanan kielellä sadetta - niin paljon vettä tässä kuivassa maassa arvostetaan. Suosittelemme ottamaan Botswanan matkalle mukaan US-dollareita käteisenä. Pankkiautomaatteja on Botswanassa niukasti suurimpien kaupunkien ulkopuolella.

Botswanan viralliset kielet ovat englanti ja setswana. Englantia puhutaankin Botswanassa yleisesti.

Ilmasto Botswanassa on hyvin kuiva. Paikallinen kesä on Suomen talvella, jolloin lämpötila saattaa kohota yli 40 C-asteen. Parasta aikaa vierailla Botswanassa ovat Suomen kevät ja syksy, jolloin lämpötila on 20-30 celsiusasteen välillä. Yöt ovat kylmiä aavikoilla, kun taas päivällä aurinko lämmittää tehokkaasti. Päivälämpötilat eivät yleensä kohoa yli 30 C-asteen touko-lokakuussa. Illat ja aikaiset aamut saattavat olla viileitä.

Aikavyöhyke Botswanassa on GMT+2 eli sama kuin Suomessa.

Puheluiden maatunnus Botswanaan on +267.

Juomarahakulttuuri on tyypillistä Botswanassa. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää n.10-15 % laskun loppusummasta. Botswanan safareilla on tapana jättää tippiä paikallisille oppaille ja kuljettajille. 

Botswanan matkakohteita:

Choben kansallispuisto

Runsaasta eläimistöstään tunnettu, 11 700km² laajuinen kansallispuisto ja suosittu safarikohde Botswanan pohjoisosassa, samannimisen joen varrella. Laaja suojelualue sisältää mm. suoalueita ja Afrikan tiheimmän norsukannan.

Okavango-joki

1600 km pituinen Afrikan neljänneksi pisin joki Okavango alkaa Angolan ylängöiltä ja laskee Namibian kautta Botswanan Kalaharin autiomaassa sijaitsevalle suistoalueelle. Okavangon suisto on ainutlaatuinen, laajimmillaan 15 000 km² laajuinen tulvatasanko ja suoalue Botswanassa, keskellä Kalaharin autiomaa-aluetta. Ajoittain tulviva alue on tunnettu monipuolisesta eläimistöstään.

Matkat Botswanaan

Chat on WhatsApp