Nepalin kiertomatka - Katmandu ja Himalajan huiput

Näe maailman kattona tunnetun Nepalin upeat maisemat, luonto ja kiehtova kulttuuri

Kulttuuri
10
Vuorokautta
2
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Tutustumme matkalla eteläisen Aasian upeaan Nepaliin, maan eri kulttuureihin, historiaan, luontoon ja vaihteleviin maisemiin. 

Matkamme alkaa Nepalin pääkaupungista Katmandusta, joka tarjoaa kulttuurielämyksiä kaikille aisteille. Matkaamme Nepalin trooppiselle eteläiselle alangolle, tutustumaan sarvikuonoistaan ja tiikereistään tunnettuun Chitwanin kansallispuistoon, jossa yövymme paikallisessa kotimajoituksessa, samalla paikallista kestävää matkailukehitystä tukien. Chitwanista jatkamme Nepalin tunnetuimpiin matkakohteisiin kuuluvaan vehreään Pokharan kaupunkiin. Sen sijainti Annapurnan massiivin juurella houkuttelee vaeltajia ympäri maailman. Auringonnousu Himalajan yli 8000-metristen huippujen yllä on ainutlaatuinen kokemus! Palaamme Pokharasta halki Himalajan alarinteiden rauhalliseen Bandipurin pikkukaupunkiin, jossa nautimme alueen ainutlaatuisista maisemista ennen paluuta Katmanduun.

Matkaohjelma

1. päivä - Lennot Nepaliin

Lennot yön yli Nepalin pääkaupunkiin Katmanduun.

2. päivä - Katmandu

Saapuminen Katmanduun ja kuljetus hotellille. Lähdemme majoittautumisen jälkeen kiertoajelulle Katmandussa. Tutustumme kierroksen aikana Katmandun keskustan nähtävyyksiin, kuten Durbar-aukioon sekä Swayambhunathin buddhalaiseen stupaan, josta avautuu komea näköala yli kaupungin.

Aktiviteetit
Katmandun kiertoajelu
Majoitus

Manaslu Hotel Tai Vastaava

3. päivä - Katmandu - Chitwan

Aamiaisen jälkeen jätämme elämää sykkivän Katmandun taaksemme ja ajamme n. 5,5h suurkaupungin vilskeestä halki Himalajan alarinteiden ns. keskikukkuloiden kohti Eteläisen Nepalin alavaa, trooppista Terai-alankoa ja maailmankuulua Chitwanin kansallispuistoa. Majoitumme viihtyisässä kotimajoituksessa kansallispuiston tuntumassa. Kotimajoituksessa on länsimaiset WC:t, ei ilmastointia. (A,I)

Majoitus

Barauli Community Homestay tai vastaava

4. päivä - Chitwanin kansallispuisto

Koko päivä ohjelmaa Chitwanin kansallispuiston alueella: tutustumme eläimiin sekä paikallisen Tharu-heimon elämään. Chitwanin kansallispuistossa ja sitä ympäröivillä alueilla asuu yli 500 sarvikuonoa sekä mm. tiikereitä ja krokotiileja. (A,L,I)

Aktiviteetit
Safariajelu
Majoitus

Barauli Community Homestay tai vastaava

5. päivä - Chitwan - Pokhara

Aamiaisen jälkeen jatkamme matkaa pohjoiseen kohti Nepalin kolmanneksi suurinta kaupunkia Pokharaa. Noin 5h ajomatka vie meidät tähän trooppisessa laaksossa, lumihuippuisten Himalajan vuorten vierellä sijaitsevaan kaupunkiin, joka on tunnettu myös viehättävistä järvistään. Alun perin Tiibetin ja Intian välisen kauppareitin tärkeä etappi Pokhara on nykyisin aktiivimatkailun keskus, josta järjestetään eripituisia vaelluksia Himalajan vuoristoon. (A)

Majoitus

Hotel Barahi tai vastaava

6. päivä - Pokhara

Aikainen herätys ja lyhyt ajomatka Sarangkotin kukkulalle, jossa todistamme kuvauksellista auringonnousua Himalajan huippujen levittäytyessä panoraamana edessämme. Palaamme takaisin hotelliin aamiaiselle. Teemme päivällä kaupunkikierroksen sekä veneretken Fewa Tal -järvellä, josta käsin voimme ihailla auringonlaskua vuorten yllä. (A)

Aktiviteetit
Kaupunkikierros
Majoitus

Hotel Barahi tai vastaava

7. päivä - Bandipur

Tänään kolmen tunnin ajomatka vie meidät Pokharasta itään, rauhalliseen Bandipurin pikkukaupunkiin, joka sijaitsee 1030 metrin korkeudessa Himalajan alarinteillä. Viihtyisää, perinteiseen tyyliin rakennetusta Bandipurista avautuvat upeat maisemat kohti Annapurnan, Dhaulagirin, Manaslun ja Langtangin korkeita lumihuippuja. Teemme iltapäivällä kävelykierroksen Bandipurin vanhassakaupungissa. (A)

Majoitus

Old Inn Resort tai vastaava

8. päivä - Bandipur - Katmandu

Aamiaisen jälkeen vapaata aikaa ennen n. 4 tunnin ajomatkaa takaisin Katmanduun. Loppupäivä vapaata aikaa Katmandussa esimerkiksi ostosten tekoon. (A)

Majoitus

Manaslu Hotel Tai Vastaava

9. päivä - KATMANDU -

Päivä vapaata ohjelmaa. Illalla kuljetus lentokentälle ja paluulennot takaisin Suomeen. (A)

10. päivä - - Helsinki

Saapuminen Suomeen.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN  [L] LOUNAS  [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Ryhmäkoko: 12-20 hlö

Matkan hintaan sisältyy

 • Lennot kohteeseen
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Majoitukset
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset
 • Matkaohjelmassa mainitut retket
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla
 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat
 • Lentokenttäverot.

Matkan hinta ei sisällä 

 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia 
 • Henkilökohtaisia kuluja 
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö

Lennämme Nepaliin Qatar Airwaysin reittilennoilla. Lentoyhtiöllä on oikeus muuttaa aikataulujaan, joten ethän varaa mahdollisia liityntälentoja ennen kuin olet saanut lentoliput.

Tietoa maasta:

Nepalin viisumin saa maahan saavuttaessa Katmandun lentokentältä. Tarvitset viisumia varten vähintään seuraavat 6 kuukautta voimassa olevan passin. Nepalin viisumi maksaa 30 USD alle 15 vrk matkoilla ja maksetaan maahan saavuttaessa käteisellä.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Nepaliin matkustaville suositellaan hepatiitti A -rokotusta. Malariaa esiintyy Etelä-Nepalin alavilla alueilla. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Nepalin rahayksikkö on Nepalin rupia (NPR). Nepalin valuuttaa ei voi vaihtaa Suomessa. Paikallista valuuttaa voi nostaa pankkiautomaatista Katmandussa Visa-, Mastercard- ja Visa Electron -korteilla. Käteistä rahaa voi vaihtaa rahanvaihtopisteissä paikalliseksi. Nepalissa käyvät kansainväliset luottokortit.

Varaa matkalle noin 20-25€/päivä aterioihin ja ruokajuomiin. Muistathan myös tippi- ja viisumikulut.

Nepalin virallisen kielen nepalin lisäksi maassa puhutaan yli 100:aa eri kieltä. Nepalin kolme pääkieltä ovat nepalin kieli, maithili ja bhojpuri. Matkailijoiden suosimilla alueilla puhutaan ja ymmärretään yleisesti englantia. Suomalainen matkanjohtaja ja paikallisopas auttavat mielellään pulmatilanteissa.

Ilmasto Nepalissa vaihtelee trooppisesta tai subtrooppisesta aina erittäin kylmään ylävuoristotundraan. Etelä- ja Keski-Nepalissa vallitsee trooppinen ilmasto. Päivälämpötilat vaihtelevat vaellussesonkien aikana 20–35 asteen välillä, mutta iltaisin saattaa olla viileää. Vuorilla, yli 3000 metrin korkeudessa yölämpötilat saattavat laskea vaellussesonkien alussa ja lopussa pakkasen puolelle. Nepalin vaellussesongit voidaan jakaa kevääseen ja syksyyn. Keväisin vuorilla on runsaasti lunta ja magnoliat ja alppiruusut kukkivat. Taivas on usein aamupäivisin kirkas ja iltapäivisin on usein pilviä. Monsuunikausi Nepalissa alkaa kesäkuussa ja jatkuu syyskuun puoliväliin. Monsuunikauden jälkeen on taas hyvä aika vierailla Nepalissa. Luonto on vehreä pitkän sadekauden jäljiltä ja taivaat kirkkaat. Syksyn matkailusesonki Nepalissa alkaa syyskuun puolivälissä ja jatkuu marraskuun loppuun.

Tippikulttuuri on tyypillistä Nepalissa. On kuitenkin hyvä muistaa, että se on aina vapaaehtoista. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskun loppusummasta.

KOHTEITAMME:

Katmandu

Nepalin vilkas ja värikäs pääkaupunki Katmandu on suurkaupunki täynnä mielenkiintoisia historiallisia ja kulttuurikohteita. Elämää sykkivä ja paikoittain kaoottinen kaupunki sijaitsee Katmandun laaksossa, noin 1300 metriä merenpinnan yläpuolella. Kaupunki tarjoaa runsain mitoin nähtävää ja koettavaa kulttuurinnälkäiselle. Yksistään Katmandun laaksossa on kuusi Unescon maailmanperintökohteeksi julistettua nähtävyyttä. Katmandua voikin kutsua leikkisästi ulkoilmamuseoksi. Kaupunki on täynnä toinen toistaan upeampia temppeleitä, perinteistä arkkitehtuuria ja elämää sykkiviä basaareja. Matkailijoiden suosimalla Thamelin alueella on lukuisia hyviä ravintoloita sekä vaellus- ja kiipeilyvarustekauppoja.

Pokhara

Pokharan kaupunki sijaitsee Himalajan vuoriston juurella Keski-Nepalissa, noin 200 km Katmandusta länteen ja noin 900 metriä merenpinnan yläpuolella. Kaupungissa on noin 250 000 asukasta. Pokhara tunnetaan kauniista Fewa Tal -järvestään, lumen peittämistä vuorenhuipuista ja vehreästä luonnostaan. Kaupungissa on kiireetön ilmapiiri ja trooppinen lämmin ilmasto. Pokhara toimii aloitus- ja päätepisteenä suosituille Annapurnan alueen vuoristovaelluksille.