nepal-ebc
Nepal-maasivu
nepal-annapurna-manang
Nepal Tour (3)
nepal-matkat-ebc
nepal-vaellus-namche-vuorimaisemaa
nepal-matkat-sadhu
nepal-matkat-tengboche
nepal-matkat-pisang
nepal-matkat-namche-bazaar
nepal-matkat-panoraamaa
nepal-matkat-jakki
Nepal Tour (1)
Nepal Tour (4)

Nepalin matkat

Opastetut vaellusmatkat, kiertomatkat ja luontomatkat Nepaliin

Nepalin matka ei unohdu koskaan! Nepal tarjoaa ennenkokemattomia kulttuurielämyksiä, häkellyttävää ja värikästä paikallista elämää sekä upeita vuorinäkymiä Himalajan lumihuipuille. Järjestämme kiipeily- ja vaellusmatkoja Nepaliin, mm. Annapurnan, Langtangin ja Everestin kansallispuistoihin, sekä Nepalin kulttuuri- ja luontomatkoja kahdenkymmenen vuoden kokemuksella.

Eteläisen Aasian Nepal levittäytyy maailman korkeimpien vuorten rinteiltä aina etelän trooppiselle alankoalueille ja viidakoihin, joissa voit lähteä villieläinsafarille. Maan keskiosassa sijaitsevaa, kiehtovia kulttuurikohteita pursuavaa Kathmandu-laaksoa ympäröivät alueet ovat erinomaista patikointimaastoa. Kiinnostavat ja vaihtelevat vaellusreitit kulkevat halki paikallisten kylien, viljelymaiden ja metsien.

Nepalin vuorivaellus- ja kiipeilymatkojen lisäksi maan upeista maisemista, monipuolisesta luonnosta ja kiehtovasta kulttuurista voi nauttia patikoinnin ja luonto- tai kiertomatkan merkeissä. Opastettujen Nepalin vaellusmatkojen ja kiertomatkojen lisäksi teemme myös räätälöityjä matkoja Nepaliin, haluamallasi ohjelmalla. Tutustu esimerkkeihin ja kysy lisää! 

Tietoa maasta:

Nepalin viisumin saa maahan saavuttaessa Katmandun lentokentältä. Tarvitset viisumia varten vähintään seuraavat 6 kuukautta voimassa olevan passin. Nepalin viisumi maksaa 30 USD alle 15 vrk matkalla ja 50 USD 15-30 päivän matkalla. Viisumi maksetaan käteisellä (myös eurot käyvät) maahan saavuttaessa.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Nepaliin matkustaville suositellaan hepatiitti A -rokotusta. Malariaa esiintyy Nepalissa vain maan eteläosan alavilla alueilla. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Nepalin rahayksikkö on Nepalin rupia (NPR). Nepalin valuuttaa ei voi vaihtaa Suomessa. Paikallista valuuttaa voi nostaa pankkiautomaatista Katmandussa normaaleilla luottokorteilla. Käteistä rahaa voi vaihtaa rahanvaihtopisteissä paikalliseksi. Nepalissa käyvät kansainväliset luottokortit.

Nepalin virallisen kielen nepalin lisäksi maassa puhutaan yli 100:aa eri kieltä. Nepalin kolme pääkieltä ovat nepalin kieli, maithili ja bhojpuri. Matkailijoiden suosimilla alueilla puhutaan ja ymmärretään yleisesti englantia. Suomalainen matkanjohtaja ja paikallisopas auttavat mielellään pulmatilanteissa.

Ilmasto Nepalissa vaihtelee trooppisesta tai subtrooppisesta aina erittäin kylmään ylävuoristotundraan. Etelä- ja Keski-Nepalissa vallitsee trooppinen ilmasto. Päivälämpötilat vaihtelevat vaellussesonkien aikana 20–35 asteen välillä, mutta iltaisin saattaa olla viileää. Vuorilla, yli 3000 metrin korkeudessa yölämpötilat saattavat laskea vaellussesonkien alussa ja lopussa pakkasen puolelle.

Nepalin vaellussesongit voidaan jakaa kevääseen ja syksyyn. Keväisin vuorilla on runsaasti lunta ja magnoliat ja alppiruusut kukkivat. Taivas on usein aamupäivisin kirkas ja iltapäivisin on usein pilviä. Monsuunikausi Nepalissa alkaa kesäkuussa ja jatkuu syyskuun puoliväliin. Monsuunikauden jälkeen on taas hyvä aika vierailla Nepalissa. Luonto on vehreä pitkän sadekauden jäljiltä ja taivaat kirkkaat. Syksyn matkailusesonki Nepalissa alkaa syyskuun puolivälissä ja jatkuu marraskuun loppuun.

Aikavyöhyke Nepalissa on GMT +5,75 (Suomen GMT+2).

Puheluiden maatunnus Nepaliin on +977.

Tippikulttuuri on tyypillistä Nepalissa. On kuitenkin hyvä muistaa, että juomarahan antaminen on aina vapaaehtoista. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskun loppusummasta. Nepalin vaelluksilla maksetaan tippejä paikalliselle henkilökunnalle paikallisessa valuutassa.

Matkakohteitamme Nepalissa:

Katmandu

Nepalin vilkas ja värikäs pääkaupunki Katmandu on suurkaupunki täynnä mielenkiintoisia historiallisia ja kulttuurikohteita. Elämää sykkivä ja paikoittain kaoottinen kaupunki sijaitsee Katmandun laaksossa, noin 1300 metriä merenpinnan yläpuolella. Kaupunki tarjoaa runsain mitoin nähtävää ja koettavaa kulttuurinnälkäiselle. Yksistään Katmandun laaksossa on kuusi Unescon maailmanperintökohteeksi julistettua nähtävyyttä. Katmandua voikin kutsua leikkisästi ulkoilmamuseoksi. Kaupunki on täynnä toinen toistaan upeampia temppeleitä, perinteistä arkkitehtuuria ja elämää sykkiviä basaareja. Matkailijoiden suosimalla Thamelin alueella on lukuisia hyviä ravintoloita sekä vaellus- ja kiipeilyvarustekauppoja.

Pokhara

Pokharan kaupunki sijaitsee Himalajan vuoriston juurella Keski-Nepalissa, noin 200 km Katmandusta länteen ja noin 900 metriä merenpinnan yläpuolella. Kaupungissa on noin 250 000 asukasta. Pokhara tunnetaan kauniista Fewa Tal -järvestään, lumen peittämistä vuorenhuipuista ja vehreästä luonnostaan. Kaupungissa on kiireetön ilmapiiri ja trooppinen lämmin ilmasto. Pokhara toimii aloitus- ja päätepisteenä suosituille Annapurnan alueen vuoristovaelluksille.

Sagarmathan / Mount Everestin kansallispuisto

Everestin alue Nepalin Himalajalla tunnetaan maailman korkeimman vuoren lisäksi sherpa-heimon asuinalueena. Alueelle pääsy vaatii jännittävän lentomatkan Luklan kylään, sillä lähimmälle tielle on lähes viikon kävelymatka. Koneen ikkunasta voi bongata vuorenhuippuja ja Luklasta päästään suoraan vuoriston syleilyyn. Buddhalainen kulttuuri värittää tätä palveluiltaan syrjäisen alueen kehittyneintä kolkkaa. Kesäisin Mount Everestin perusleirissä nähdään kiipeilyretkikuntien valtava telttakylä, jonne jakkikaravaanit kuljettavat tarvikkeita. Aivan Everestin lähituntumassa sijaitsee Imja Tsen eli Island Peakin huippu. Meran vuoristoon taas vaelletaan syrjäisempää Hinkun laaksoa pitkin. Itse Everestin, alueen upeimman luostarin, sekä Namche Bazaarin sherpakaupungin voi kokea lyhyemmälläkin vaelluksella. Vaelluspolut kulkevat Sagarmathan kansallispuiston alueella, jonka nimi tulee nepalin kielestä ja tarkoittaa Mount Everestiä. Alueen paikallisväestö käyttää vuoresta nimeä Chomolungma, "jumaläiti". Nimi Everest taas periytyy Himalajan korkeusmittauksia johtaneesta brittiupseeri George Everestistä.

Annapurnan suojelualue

Annapurnan suojelualue Nepalin keskiosassa on Nepalin suurin ja käsittää yli 7600 neliökilometriä Himalajan vuoristoaluetta. Alueen korkeimmat huiput nousevat yli 8000 metrin korkeuteen merenpinnasta. Annapurnan hevosenkengän mallista massiivia kiertävä vaellusreitti kulkee tien varresta hindukylien ja riisiviljelmien halki kohti korkeuksia. Manangin ja Ala-Mustangin vanhojen kuningaskuntien keskiaikaiset tiibetiläiskylät buddhalaisluostareineen ovat sadunhohtoisia elämyksiä. Karu erämaa, upea vuoristo ja monipuolinen kulttuuri tekevät Annapurnan vaelluksesta kokonaisvaltaisen elämyksen. Alueen mieleenpainuvin maamerkki, Machapucchare-vuori on paikallisväestölle Shiva-jumalan asuinpaikka ja siksi sen kiipeäminen on kiellettyä.

Annapurna Circuit -vaellusreitti

Circuit–vaellus on yksi Annapurnan suojelualueen suosituimmista ja tunnetuimmista vaelluksista. Annapurna on Himalajan ensimmäinen ja suurin suojelualue, joka on vaelluskohteena klassikko. Yhdentoista päivän vaellus kulkee pienten kylien, terassiviljelmien, tammi- ja mäntymetsävyöhykkeen sekä vuorimaisemien halki, missä yksikään päivä ei ole samanlainen. Kulttuurit vaihtuvat vaelluksen aikana etelän hinduista pohjoisen tiibetiläistyylisiin buddhalaisiin. Annapurna Circuit –vaelluksen aikana kierretään koko Annapurnan massiivi.

Lue myös: Kysymyksiä ja vastauksia Nepalin vaellus- ja kiipeilymatkoista blogissamme.

Nepalin parhaat vaellukset -artikkeli blogissamme.

Chat on WhatsApp