Mera edited

Räätälöity matka - Mera Peak 6461m -kiipeilymatka, Nepal

Upea lähestymisvaellus Hinkun laaksossa kohti Mera Peakin huippua

Ryhmämatka Räätälöity matka (ei sisällä lentoja)
Räätälöity
22
Vuorokautta
1
Majoituksen taso
4
Vaikeusaste

Matkan perustiedot

Vaellus kohti Nepalin korkeinta vaellushuippua alkaa lennolla Mount Everestin eteläpuolella sijaitsevaan Luklan kylään. Mera Peakin kiipeilymatkan vaellusreitti kulkee jylhissä ja karuissa maisemissa yli korkeiden solien Hinkun laaksoon, joka johdattelee kohti Meran vuoristoa. Aina 6461 metriin nouseva Meran huippu on yksi alueen eteläisimmistä, ja se erottaa upeasti Intian tasangot maailman korkeimmista vuorista. Yläleiristä on suora näkymä Himalajan 8000m korkeille huipuille. Maisema kuusitonniselta huipulta on henkeäsalpaava kokemus.

Tämä räätälöity kiipeilymatka sopii hyvin kokeneelle vaeltajalle ja ensimmäiseksi vuorikiipeilyretkikunnaksi. Kiipeilyreitti on teknisesti helppo, mutta lähestymisen jyrkät polut sekä ohut ilmanala tekevät siitä fyysisesti haastavan. Matka on tehtävissä omassa, yksityisessä ryhmässä, kevät- ja syyskaudella.

MINIMIRYHMÄKOKO: 2 hlö

Matkaohjelma

1. päivä - Katmandu

Saapuminen Katmanduun ja lentokenttäkuljetus hotelliin. Illalla on mahdollisuus tehdä viime hetken hankintoja vaellusta varten. 

HUOM: Hotellimajoitus kansainvälisen tavan mukaisesti alkaen klo 14:00. Mikäli lentosi saapuu aamuyöllä, valitse matkaa varatessasi saapumispäiväksi saapumista edellinen vuorokausi.

Majoitus

Hotel Moon Light tai vastaava

2. päivä - Lukla - Paiyu

Lennämme pienkoneella Luklaan. Varusteemme siirtyvät sherpa-kantajien kyytiin ja aloitamme vaelluksen kulkemalla alamäkeen laakson pohjalla sijaitsevaan Paiyuun, jossa majoitumme.

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus

majatalo

3. päivä - Panggom

Toisena vaelluspäivänä nousemme vähitellen 2800 metrissä sijaitsevaan Panggomiin, jossa majoitumme.

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus

majatalo

4. päivä - DZOMSHAWA

Aloitamme päivän nousemalla kohti Panggom Lan solaa (3174m), josta avautuvat hienot näkymät vuoristoon. Laskeudumme solasta Dzomshawaan, jossa majoitumme seuraavat 2 yötä. 

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus

majatalo

5. päivä - DZOMSHAWA

Ensimmäinen lepopäivä akklimatisaatiota varten. Päivällä on aikaa huoltaa varusteita ja nauttia upeista maisemista.

Aktiviteetit
Vapaa päivä
Majoitus

Majatalo

6. päivä - CHATRA KHOLA

Jatkamme nousua ylemmäs laaksoon sen länsipuolta seurataen. Päivän reitti on paikoittain haastava jyrkkien nousujen ja laskujen vuoksi. Yöpyminen Chatra Kholassa yksinkertaisessa majatalossa.

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus

Majatalo

7. päivä - KHOTE

Jatkamme vaellusta kohti Khoten kylää (3580m), seuraten Hinkun laakson pohjalla kulkevaa jokea.

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus

Majatalo

8. päivä - KHOTE

Lepopäivä Khoten kylässä. Päivällä on aikaa huoltaa varusteita, nauttia upeista maisemista ja kävellä kylän raitilla.

Aktiviteetit
Vapaa päivä
Majoitus

Teltta

9. päivä - TANGNAK

Polku Tangnakiin kulkee tasaista, mutta kivikkoista joenvartta myötäillen, jonka uomat ovat muokkaantuneet vuosien takaisen lumivyöryn aiheuttaman hyökyaallon seurauksena. Yöpyminen Tangnakissa (4300m).

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus

Majatalo

10. päivä - TANGNAK

Lepopäivä Tangnakissa. (A,L,I)

Aktiviteetit
Vapaa päivä
Majoitus

Majatalo

11. päivä - KHARE

Matka kohti Kharea eli Hinkun laakson viimeistä kylää alkaa vierailulla jäätikköjärvellä, joka on matkan varrella. Yövymme seuraavat 2 yötä Kharessa (4850m).

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus

Majatalo

12. päivä - KHARE, VAPAAPÄIVÄ

Lepopäivä Kharessa. Varustehuoltoa ja tulevien nousupäivien suunnittelua.

Aktiviteetit
Vapaa päivä
Majoitus

majatalo

13. päivä - MERA PEAK BASE CAMP

Nousemme jyrkkää kivikkoista polkua kohti Meran jäätikköä. Muista ryhmistä poiketen perustamme perusleirin jäätikön juurelle ja keräämme voimia tulevaan huiputukseen. (L,I)

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus

Teltta

14. päivä - MERA PEAK HIGH CAMP

Nousemme jäätikölle ja kuljemme sen halki ohi Mera Lan solan. Upeat näkymät avautuvat maailman korkeimmille vuorille Mount Everestille, Lhotselle, Makalulle ja Kanchenjungalle. (A,L,I)

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus

Teltta

15. päivä - MERA PEAKIN KESKIHUIPPU

Heräämme keskiyön jälkeen ja syömme aamiaista ennen noin kello kaksi tapahtuvaa liikkeellelähtöä. Huipun juurella valmistaudumme viimeiseen koitokseen. Nousemme kiinteän köyden avulla viimeiset kymmenet metrit huipulle. (A,L,I)

Aktiviteetit
kiipeily
Majoitus

Teltta

16. päivä - VARAPÄIVÄ

Varapäivä huiputusta varten, jos olosuhteet tai ryhmän kunto eivät anna myöten ensimmäistä huiputuspäivää. (A,L)

Aktiviteetit
vaellus, kiipeily
Majoitus

teltta/majatalo

17. päivä - KHOTE

Aloitamme paluun kohti Luklaa kävelemällä Hinkun laaksoa Khoteen asti. (A)

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus

Majatalo

18. päivä - CHETRA LA

Aloitamme lähes koko päivän kestävän nousun kohti Chetra Lan solaa (4610m).

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus

Majatalo

19. päivä - LUKLA

Viimeinen vaelluspäivä kuljettaa meidät monipuolisia polkuja pitkin takaisin kohti Luklaa, missä juhlimme koko retkikunnan kanssa matkan päätöstä.

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus

majatalo

20. päivä - LUKLA - KATMANDU

Paluulento Luklasta Katmanduun, jossa vapaata aikaa muun muassa ostoksille tai rentoutumiseen.

Majoitus

Hotel Moonlight Tai Vastaava

21. päivä - KATMANDU

Vierailemme Katmandun Kuninkaallisella aukiolla ja Swayambhunathin buddhalaisella stupalla sekä rentoudumme ennen jäähyväisillallista paikallisessa ravintolassa. Yöpyminen Katmandussa. (A,I)

Aktiviteetit
Kaupunkikierros
Majoitus

Hotel Moonlight Tai Vastaava

22. päivä - PALUU

Kuljetus hotellista lentokentälle. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Majoitus

Matkan vaellus- ja kiipeilyosuuden aikana majoitumme teltoissa sekä vaellusmajoissa silloin, kun se on mahdollista. Seutu on huomattavasti alkeellisempaa kuin Nepalin suositummilla vaellusreiteillä. Saniteetti- ja peseytymistilat ovat usein alkeellisia ja rajallisia. 1 hengen huoneiden saatavuutta majataloissa ei voida taata etukäteen.

Tarvittavat kiipeilytaidot 

Mera Peakin kiipeäminen ei vaadi aikaisempaa kiipeilykokemusta. Harjoittelemme matkan aikana tarvittavia kiipeilytaitoja ennen huipulle nousua. Nousu huipulle tapahtuu kiinteitä köysiä apuna käyttäen, lumi- ja jääharjanteita pitkin.

HUOM: Vaelluksella ei voida taata 1 hengen huoneiden saatavuutta majataloissa.

Matkan hintaan sisältyy:

 • Nepalin sisäiset lennot
 • Lentokenttäkuljetukset 
 • Majoitukset ohjelman mukaan
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset 
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Vaellusluvat ja kansallispuistomaksut
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla 
 • Englanninkielisten paikallisoppaiden palvelut
 • Kantajien palvelut vaelluksella
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat. 

Matkan hinta ei sisällä: 

 • Kansainvälisiä lentoja Nepaliin
 • Suomalaisen matkanjohtajan palveluita
 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia, juomarahoja ja muita henkilökohtaisia kuluja. 

Valmistautuminen:

Mera Peak -kiipeilymatkalla kuljemme vaihtelevassa maastossa ja päivämatkat ovat noin 4 - 10h. Matkalla pärjäät hyvällä peruskunnolla ja motivaatiolla. Suosittelemme kuitenkin valmistautumaan fyysisesti vaellukseen käymällä säännöllisesti kävely-, pyöräily- tai hiihtolenkeillä ennen vaellusta. Mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sen enemmän saat vaelluksesta irti.

Tyypillinen vaelluspäivä:

Tyypillinen vaelluspäivä alkaa noin klo. 7.00 aamuherätyksellä. Tämän jälkeen seuraa varusteiden pakkaus. Itse vaellus alkaa aamiaisen jälkeen noin klo. 8.00. Lämmin lounas nautitaan puolenpäivän aikaan ja iltapäivän vaellusosuus on yleensä aamupäivää lyhyempi. Vaelluksen aikana jokainen voi kävellä omaan tahtiin. Saapuessamme majapaikkaamme on aikaa rentoutumiseen ja suihkuun. Illallinen nautitaan vaellusmajojen ruokailuhuoneessa 19.00.–20.00.

Lisätietoa Nepalista ja Nepalin matkoista tästä linkistä.

Nepalin viisumi lunastetaan saavuttaessa Nepaliin. Tarvitset vähintään seuraavat 6 kuukautta voimassa olevan passin. Nepalin viisumi maksaa 50 USD 15-30 päivän matkalla. Viisumi maksetaan käteisellä maahan saavuttaessa.

Vaellus- ja kiipeilylupia varten tarvitsemme kuvan tai kopion passisi henkilötietosivusta. Kopion voit lähettää meille matkan varattuasi sähköpostilla (esim. jpg- tai pdf-tiedostona, info@mandalatravel.fi) tai postitse toimistollemme.

Nepalin vaellus- ja kiipeilymatkoille tarvitset sellaisen matkavakuutuksen, joka kattaa sairastapauksien lisäksi helikopterievakuoinnin ja kotiuttamisen liikuttaessa yli 3000 metrin korkeudessa. Suosittelemme myös tarkistamaan vakuutuksesi peruutusturvan kattavuuden.

Korkein kohta matkan aikana on 6461 m Mera Centralin huipulla. Vaelluksen päivämatkat on suunniteltu siten, että ohueen ilmanalaan totuttautumiseen on varattu runsaasti aikaa.

Vaelluksella kantajille annettava varustemäärä on 12,5 kg/asiakas. Tähän varustemäärään tulisi mahtua henkilökohtaiset varusteesi, makuupussi ja makuualusta. Voit jättää varusteet joita ei tarvita vaelluksella säilytykseen hotelliin.

Varaa matkalle noin 30€/päivä aterioihin, jolla katat ruokailukulut matkan aikana. Muistathan myös tippi- ja viisumikulut.

Pullotettua vettä voi ostaa kaupungeista, mutta vaelluksilla tämä ei ole mahdollista. Muistathan siis ottaa oman täytettävän juomapullon mukaan. Vaellusten aikana voi juoda keittämällä puhdistettua vettä, jota myydään vaellusmajoissa tai käyttää jodipohjaisia vedenpuhdistustabletteja, joita voi ostaa paikan päältä. Molemmat vaihtoehdot ovat turvallisia. Vaelluksilla ruoat tilataan paikallisista vaellusmajoista.

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä:

Kiipeilyvarusteet:

Alla lista tarvittavista varusteista. Tarvittavat kiipeilyvarusteet on mahdollista vuokrata paikanpäältä.

 • Kiipeilykengät
 • Jääraudat
 • Kiipeilyvaljaat
 • Vaellus- tai kiipeilyhakku rannelenkillä
 • Varmistuskahdeksikko
 • Nousukahva
 • 2 kpl lukollisia sulkurenkaita
 • Kiipeilykypärä
 • 2*120 cm nauhalenkkejä

Joitakin varusteita ei tarvita kaikilla vuorimatkoilla. Ota yhteyttä toimistollemme hankkiessasi varusteita matkojamme varten. Kenkiä on usein mahdollista vuokrata huipulle nousua varten.

Henkilökohtainen EA-pakkaus:

 • Laastareita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia
 • Paracetamolia
 • Sideharsoa
 • Siprofloksasiini 250 mg antibioottitabletteja
 • Immodiumia
 • Asetatsoliamidi 250 mg tabletteja vuoristotaudin oireisiin

Chat on WhatsApp