Räätälöity matka - Perun vaellusmatka ja Machu Picchu

Räätälöity matka - Perun vaellusmatka ja Machu Picchu

Vaellus Andeilla ja Perun kuuluisimmat nähtävyydet - Cusco, Titicaca-järvi, Lima ja Machu Picchu

Ryhmämatka Räätälöity matka (ei sisällä lentoja)
Räätälöity
11
Vuorokautta
1
Majoituksen taso
2
Vaikeusaste

Matkan perustiedot

Räätälöidyllä Perun vaellusmatkalla vaellamme Inkojen polkuja seuraillen kolmepäiväisen Lares-reitin Perun Andeilla. Tutustumme myös Titicaca-järven kelluviin Uros-saariin, inkojen historialliseen pääkaupunkiin Cuscoon ja Perun pääkaupunkiin Limaan. Matkan kruunaa vierailu legendaarisilla Machu Picchun raunioilla.

PYYDÄ MEILTÄ TARJOUS MATKASTA OMASSA YKSITYISESSÄ RYHMÄSSÄ: INFO@MANDALATRAVEL.FI

Matkaohjelma

1. päivä - LIMA

Saapuminen Limaan. Kuljetus lentokentältä hotelliin.

HUOM: Hotellimajoitus kansainvälisen tavan mukaisesti alkaen klo 14:00. Mikäli lentosi saapuu aamuyöllä, valitse matkaa varatessasi saapumispäiväksi saapumista edellinen vuorokausi.

2. päivä - LIMA - CUSCO

Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle ja lento Cuscoon. Inkavaltakunnan entinen pääkaupunki ja nykyinen UNESCOn maailmanperintökohde Cusco on Perun vanhin yhtäjaksoisesti asuttu kaupunki. Espanjalaisten valloittajien saapuessa vuonna 1532 inkat hallitsivat Cuscosta käsin Pohjois-Argentiinasta aina Kolumbian rajalle asti ulottuvaa valtakuntaansa. Cusco sijaitsee Kaakkois-Perussa, 3400 metrin korkeudessa Andien ylängöllä. Legendan mukaan kaupunki rakennettiin alunperin inkojen pyhän eläimen puuman muotoon. Historia näkyy Cuscossa joka puolella; Kaupungissa on lukuisia vanhoja inkamuureja, kapeita mukulakivikatuja, vanhojen inkapalatsien päälle rakennettuja kauppiaiden taloja ja lukuisia kirkkoja. Nykyisin 360 000 asukkaan Cuscoa asuttavat edelleen pääosin ketsuaa äidinkielenään puhuvat inkojen jälkeläiset. Kuljetus hotellille ja vapaata aikaa Cuscossa. (A)

3. päivä - CUSCO

Aamiaisen jälkeen kaupunkikierros Cuscossa. Vierailemme Plaza de Armas -aukiolla kaupungin sydämessä ja Korikanchan temppelissä. Käymme myös läheisillä, inkakulttuurin aikaisilla raunioilla. Iltapäivä on omaa aikaa tunnelmoida vanhan Inka-pääkaupungin kujilla ja markkinoilla. (A)

4. päivä - Cusco – Quishuarani – Cuncani

Matkan vaellusosuus alkaa! Aamulla lähtö Calcan kaupunkiin (2900m), jossa pysähdymme kahville ja käymme paikallisilla markkinoilla. Ascasmarcassa teemme pienen kävelyretken ja käymme Inkaraunioilla. Matka jatku Quishuaraniin (3750m). Lounaan jälkeen aloitamme vaelluksen Huillquisaca Abran solaan (3940m). Syömme retkilounaan ja jatkamme vaellusta Cuncaniin (3780m), jossa yövymme telttaleirissä. (A,L,I)

5. päivä - Cuncani – Huacahuasi – Ipsaycocha

Aamiaisen jälkeen jatkamme vaellusta Huacahuasin solaan (3800m). Lounaan nautimme Azul Cochan vuoristojärvellä (4200m). Lounaan jälkeen nousu Ipsaycochan vuoristojärvelle (4200m), jossa nautimme huikeista maisemista ja yövymme. (A,L,I)

6. päivä - Ipsaycocha – Ollantaytambo – Aguas Calientes

Tänään jatkamme vaellusta Patacanchan laaksoon (3700m). Patacanchan pikkukaupunki on kuuluisa tekstiileistään ja ketsua-intiaanien perinteistä. Patacanchasta jatkamme matkaa minibussilla Pumamarcan kautta Inkojen Pyhässä laaksossa sijaitsevaan Ollantaytamboon. Käymme Inkamuseossa ja tutustumme kaupunkiin. Iltapäivällä jatkamme junalla Machu Picchun tuntumassa sijaitsevaan Aguas Calientesin kylään, jossa yövymme. (A,L)

7. päivä - Machu Picchu - Cusco

Aikaisin aamulla bussikuljetus legendaarisen Machu Picchun raunioille. Machu Picchun kadonnut kaupunki on Unescon maailmanperintökohde ja koko Etelä-Amerikan tunnetuin arkeologinen nähtävyys. Kaupungin rauniot sijaitsevat 2430 metrin korkeudella merenpinnasta kahden vuorenhuipun välisessä satulassa, Urubamba-joen yläpuolella. Rauniot ovat maisema-arkkitehtuuria parhaimmillaan. Ne jakaantuvat maatalous- ja kaupunkikortteleihin, jotka ovat toimineet papiston/ylhäistön asuin- ja palvontapaikkoina.

Inkojen 1400-luvulla perustama Machu Picchu hylättiin Inkavaltakunnan romahtamisen myötä. Espanjalaiset valloittajat eivät kuitenkaan koskaan löytäneet kaupunkia, ja se unohtui viidakon kätköön vuosisadoiksi. Amerikkalainen tutkija Hiram Bingham löysi rauniot uudelleen vuonna 1911. Vierailu Machu Picchulla kruunaa vierailumme Perussa. Tutustumme päivän ajan inkojen kadonneen kaupungin ihmeisiin. Paluu junalla illaksi Cuscoon. (A)

8. päivä - Cusco - Puno

Aamiaisen jälkeen kuljetus turistibussilla Cuscosta Titicaca-järven rannalle Punoon. Pysähdymme matkalla Andahuaylillasin ja Viracochan temppeleillä ja nautimme lounaan Sicuanissa. Ennen saapumista Punoon ylitämme La Rayan solan 4200 metrin korkeudella merenpinnasta. Pääosin alkuperäiskansojen asuttama Puno on portti Titicaca-järvellä sijaitseville perinteisille kaislasta rakennetuille kelluville Uros-saarille. (A,L)

9. päivä - TITICACA-JÄRVI

Veneretki Titicaca-järvellä. Matkaamme veneellä alueen intiaanien totora-kaislasta valmistamille kelluville Uros-saarille. Vierailemme retken aikana myös Taquilen saarella, jota asuttavat Inkojen jälkeläiset. Paluu illaksi Punoon. (A,L)

10. päivä - PUNO - LIMA

Aamulla kuljetus Punosta Juliacan kaupungin lentokentälle. Juliacasta lento Limaan. Limassa kuljetus hotellille ja vapaata aikaa. (A)

11. päivä - LIMA - Paluu

Aamiaisen jälkeen uloskirjautuminen hotellista ja opastettu kaupunkikierros Limassa. Kaupunkikierroksella tutustumme Perun historiaan ja Liman moderniin kaupunginosaan. Illalla kuljetus lentokentälle. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Vaelluksen aikana telttamajoitus 2 yötä.

Matkan hintaan sisältyy:

 • Perun sisäiset lennot
 • Lentokenttäkuljetukset 
 • Majoitukset ohjelman mukaan
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset 
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla 
 • Englantia puhuvan paikallisoppaan palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat.

Matkan hinta ei sisällä: 

 • Kansainvälisiä lentoja Peruun
 • Suomenkielisen matkanjohtajan palveluita
 • Matkavakuutusta 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia ja muita henkilökohtaisia kuluja. 

Valmistautuminen: 

Lares-vaelluksella kuljemme vaihtelevassa maastossa ja päivämatkat ovat noin 4 - 6h. Matkalla pärjäät hyvällä peruskunnolla. Suosittelemme kuitenkin valmistautumaan fyysisesti vaellukseen käymällä säännöllisesti kävely-, pyöräily- tai hiihtolenkeillä ennen vaellusta. Mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sen enemmän saat vaelluksesta irti.

Tyypillinen vaelluspäivä: 

Vaelluksen aikana on telttamajoitus. Tyypillinen vaelluspäivä alkaa noin klo. 7.00 aamuherätyksellä. Tämän jälkeen seuraa varusteiden pakkaus. Itse vaellus alkaa aamiaisen jälkeen noin klo. 8.00. Lämmin lounas nautitaan puolenpäivän aikaan ja iltapäivän vaellusosuus on yleensä aamupäivää lyhyempi. Vaelluksen aikana jokainen voi kävellä omaan tahtiin. Saapuessamme majapaikkaamme on aikaa rentoutumiseen. Illallinen nautitaan n. klo 19.00.–20.00.

Lisätietoa Perusta ja Perun matkoista tästä linkistä. 

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia matkustaessa Peruun. Maahan saavuttaessa myönnetään kaksiosainen turistikortti, joka tulee säilyttää koko matkan ajan. Korttia kysytään majoittautuessa hotelleihin ja Perusta poistuessa.

Vaellusluvat hankitaan puolestasi ja ne sisältyvät matkan hintaan. Toimita tätä varten kuva tai kopio passisi henkilötietosivusta varauksen yhteydessä Mandala Travelin toimistolle osoitteeseen info(ät)mandalatravel.fi. 

Vaellukselle tarvitset sellaisen matkavakuutuksen, joka kattaa sairastapauksien lisäksi helikopterievakuoinnin ja kotiuttamisen liikuttaessa yli 3000 metrin korkeudessa. Suosittelemme myös tarkistamaan vakuutuksenne peruutusturvan kattavuuden.

Vaelluksella hevoskuskeille annettava varustemäärä on 12 kg/asiakas. Tähän varustemäärään tulisi mahtua henkilökohtaiset varusteesi, makuupussi ja makuualusta. Voit jättää varusteet joita et tarvitse vaelluksella säilytykseen hotelliin Cuscoon.

Vaelluksella tarjottava ruoka on sekoitus perulaista ja eurooppalaista ruokaa, joka on valmistettu paikallisista raaka-aineista. Ateriat pitävät sisällään alkukeiton, pääruuan, jälkiruuan sekä kahvia, teetä ja kaakaota. Ruokailujen yhteydessä on mahdollista täyttää omat juomapullot keitetyllä vedellä, joka on turvallista juoda.

Tippikulttuuri on tyypillistä Perussa. Tulee kuitenkin muistaa että se on vapaaehtoista. Poikkeuksena tästä ovat lentokenttien laukunkantajat, jotka saavat palkkansa tipeistä. Normaali tippi lentokenttien laukunkantajalle on 1 sol/laukku. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskun loppusummasta. Vaelluksella voit varata kantajien, paikallisoppaiden ja keittiöhenkilökunnan tippeihin yhteensä noin 40 - 60 € paikallisena valuuttana, riippuen vaellusryhmäsi koosta: pienemmässä ryhmässä yksittäiselle vaeltajalle tulee hieman enemmän maksettavaa kuin suuremmassa.  

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä:

Henkilökohtainen EA-pakkaus:

 • Laastareita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia tai Paracetamolia
Chat on WhatsApp